photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Πως να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την πιτυρίδα;

Η πιτυρίδα ταλαιπωρεί αρκετά συχνά πολλούς άνδρες αλλά και γυναίκες καθώς πρόκειται για ένδειξη βακτηριακή φλεγμονής του τριχωτού. Πιο συγκεκριμένα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται με αποτέλεσμα να σχηματίζονται μικρές νιφάδες που συνηθίζουμε να αποκαλούμε πιτυρίδα. Υπάρχουν δύο είδη πιτυρίδας η ξηρή πιτυρίδα που είναι οι γνωστές μικρές, λευκές νιφάδες που πέφτουν στους ώμους και η λιπαρή πιτυρίδα, μεγαλύτερες δηλαδή χοντρές κιτρινωπές νιφάδες που κολλάνε στα μαλλιά. 


Πώς να καταπολεμήσω την πιτυρίδα; 

Ο πιο άμεσος και συχνά αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την πιτυρίδα είναι με τη χρήση αντιπιτυριδικών σαμπουάν. Τα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας εμποδίζουν την αναπαραγωγή των μικροοργανισμών που προκαλούν την εμφάνιση της και ανακουφίζουν το τριχωτό από ερεθισμούς και κνησμό. 

Παράλληλα, αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε σκληρά προϊόντα που θα αδυνατίσουν την τρίχα και χρησιμοποιούμε κατάλληλα μη αποξεστικά προϊόντα που είναι απαλά για το τριχωτό της κεφαλής. 


Ποια είναι τα καλύτερα σαμπουάν για την πιτυρίδα;

Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά αντιπιτυριδικά σαμπουάν είναι το L’Oréal Professionnel Serie Expert Instant Clear , το Ducray Kelual DS , το La Roche-Posay Kerium DS Antidandruff treating shampoo, το Apivita Holistic Hair Care Celery & Propolis και το Neutrogena T/Gel Forte.