photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Face care for sensitive skin… Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να μην αφυδατωθεί το δέρμα σου!


Το δέρμα μας τον χειμώνα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και αφυδατώνεται πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα να ερεθίζεται και να ΄΄τραβάει΄΄ ή να ΄΄τσούζει΄΄. Ένα ερεθισμένο δέρμα χαρακτηρίζεται από έντονη ξηρότητα, ερυθρότητα ακόμη και από δερματίτιδα. Αν λοιπόν το πρόσωπό σου σε “τραβάει”, θα σου αποκαλύψω τα πιο απλά και δοκιμασμένα tips που θα σε κάνουν να δεις αμέσως τη διαφορά!


§  Ο σωστός καθαρισμός

Είναι πολύ σημαντικό να το καθαρίζουμε καλά το δέρμα μας και να επιλέξουμε απαλά καθαριστικά προσώπου που δεν περιέχουν στη σύνθεσή τους σαπούνι και είναι ενισχυμένα με φυσικούς απαλυντικούς και ενυδατικούς παράγοντες. Ένα από τα καλύτερα καθαριστικά προσώπου είναι της Frezyderm το Frezyderm Mild Wash Liquid, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!  Ιδανικό φυσικά είναι και το νερό καθαρισμού και ντεμακιγιάζ micellaire μιας και δεν καταστρέφει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας προκαλώντας ξηρότητα. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα το best seller και αγαπημένο των Γαλλίδων νερό καθαρισμού Bioderma Sensibio Micellar water που είναι κατάλληλο για ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες. Θα το αγαπήσετε!


§  Η ενυδάτωση

Ενυδατώνουμε την επιδερμίδα του προσώπου με προϊόντα εντατικής ενυδάτωσης! Ένας σούπερ ενυδατικός ορός προσώπου είναι απαραίτητος πριν που εφαρμόσουμε πριν την κρέμα μας! Ένα από τα καλύτερα serum που έχω δοκιμάσει και σας προτείνω είναι το Institute Esthederm Intensive Hyaluronic με υαλουρονικό οξύ που ενυδατώνει άμεσα ενώ γεμίζει λεπτές γραμμές και μειώνει τις ρυτίδες, κάνοντας το δέρμα πιο λαμπερό.

Η ενυδατική κρέμα είναι sos κίνηση σε ένα δέρμα ερεθισμένο. Προσωπικά προτιμώ μια κρέμα που ενυδατώνει βαθιά όπως η Caudalie Vinosource Moisturizing Sorbet που είναι μια ενυδατική καταπραϋντική κρέμα για ευαίσθητες επιδερμίδες ή την Cerave Moisturising Cream που ενυδατώνει απόλυτα ακόμη και το πιο ξηρό δέρμα χάρη στο υαλουρονικό οξύ και τα κεραμίδια που περιέχει. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!


§  Η μάσκα προσώπου

Η μάσκα προσώπου είναι απαραίτητη αυτή την εποχή (βασικά κάθε εποχή αλλά αυτή την εποχή λίγο παραπάνω). Βάζουμε λοιπόν απαραίτητα στη ρουτίνα της περιποίησης μας μια μάσκα ενυδάτωσης και θρέψης της επιδερμίδας μια-δυο φορές την εβδομάδα. Όπως σας έχω πει εδώ λατρεύω τη μάσκα προσώπου της Apivita με αβοκάντο που ενυδατώνει βαθιά το δέρμα μου αλλά και την  καταπραϋντική μάσκα Eau Thermale Avene Soothing Moisture Mask που είναι μία από τις καλύτερες μάσκες για το ερεθισμένο δέρμα.


§  Η κρέμα ματιών

H περιοχή των ματιών είναι πολύ ευαίσθητη, πόσο μάλλον αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα. Φροντίζουμε να επενδύσουμε σε ένα προϊόν όπως η κρέμα ματιών Korres Ελληνικό Γιαούρτι


§  Η ενυδάτωση χειλιών

Τα χείλη αφυδατώνονται πολύ εύκολα, γίνονται ξηρά, ΄΄σκάνε΄΄ και τσούζουν. Ενυδατώνουμε τακτικά τα χείλη μας με ένα lip balm. Το βάλσαμο χειλιών είναι must have και πρέπει να υπάρχει πάντα στην τσάντα σου. Λατρεύω και σου προτείνω ανεπιφύλακτα το λατρεμένο βάλσαμο της Nuxe, το Nuxe Reve de Miel αλλά και τα lip balm της Carmex που λατρεύουν όλες οι beauty gurus (θα το βρεις στο notino). Αν τα χείλη σου είναι σκασμένα, ένα επανορθωτικό προϊόν ως θεραπεία, όπως το La Roche-Posay Cicaplast Lip Balm που καταπραΰνει, επανορθώνει και προστατεύει τα ξηρά, σκασμένα και ερεθισμένα χείλη είναι απαραίτητο!