photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Πως να αντιμετωπισετε την τριχοπτωση...


Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που μας απασχολεί όλους. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της τριχόπτωσης που ας μη γελιόμαστε επηρεάζει πολύ την αυτοπεποίθηση. Η ανδρική τριχόπτωση  μπορεί να προβληματίζει τον καλό σου, ωστόσο υπάρχουν λύσεις προκειμένου να επιβραδυνθεί ή να αντιμετωπιστεί σημαντικά. 

                                                                                        

Πόσες τρίχες χάνουμε την ημέρα;

Το φυσιολογικό είναι να χάνουμε 80-150 τρίχες την ημέρα. Αν παρατηρήσετε τα μαλλιά σας να χάνονται και να μην αντικαθίστανται από νέα ή να έχετε αραίωση σε κάποια σημεία τότε ίσως αντιμετωπίζετε πρόβλημα αλωπεκίας ή αλλιώς τριχόπτωσης.

 

Ποιες είναι οι αιτίες της τριχόπτωσης;

Αρχικά η κληρονομικότητα ιδίως στην ανδρική τριχόπτωση παίζει σημαντικό ρόλο, όπως και το άγχος. Επιπλέον η μη ισορροπημένη διατροφή, κάποια θεραπεία που ίσως κάνετε ή κάποιο στρεσογόνο γεγονός. Τέλος, η αλλαγή της εποχής μπορεί να συμβάλλει στην ανδρική τριχόπτωση.

 

Σε ποια ηλικία παρατηρείται η ανδρική τριχόπτωση και σε ποια σημεία;

 Η ηλικία που μπορεί να εμφανιστεί ποικίλλει αλλά τα πρώτα σημάδια αρχίζουν να είναι ορατά περίπου στην ηλικία των 18 ετών στις περιοχές των κροτάφων, του μετώπου και της κορυφής του κεφαλιού.

 

Ποιες είναι οι λύσεις για την καταπολέμηση της ανδρικής τριχόπτωσης;

Για να αναστείλετε αποτελεσματικά την τριχόπτωση ή να την επιβραδύνετε καλό είναι να επενδύσετε :

 

·         Σε ένα καλό σαμπουάν που  θα ενισχύσει τις ίνες των μαλλιών και έχει άμεσο αποτέλεσμα πύκνωσης όπως το δυναμωτικό σαμπουάν της Kerastase Densifique Bain Densité Homme


·         Σε μια θεραπεία για αύξηση του όγκου των μαλλιών.

Από τις καλύτερες είναι της η θεραπεία κατά της τριχόπτωσης για αύξηση όγκου των μαλλιών της Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 που δρα προληπτικά κατά της τριχόπτωσης.

 

·         Σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με κάποιες βιταμίνες όπως η βιταμίνη Α που βοηθά στην καλή υγεία του επιθηλίου της τρίχας ή η C που είναι σημαντική για την υγεία της τρίχας αφού η βάση του ιστού του τριχοθυλακίου.

 

·         Σε έναν ορό μαλλιών ιδανικό για την τριχόπτωση για άμεση ενίσχυση και αύξηση της διαμέτρου της ίνας των μαλλιών ή σε ένα συμπύκνωμα για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης όπως το Klorane Force Keratine

 

·         Σε ένα έλαιο μαλλιών ειδικό για την τριχόπτωση. Κάντε μασάζ στο τριχωτό με ένα έλαιο μαλλιών ειδικό για την τριχόπτωση. Από τα καλύτερα έλαια είναι Natura Oil Βιολογικό Έλαιο Δάφνης της Apivita που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα και ενισχύει σημαντικά τη δομή της τρίχας, θρέφει, τονώνει και δίνει μοναδική λάμψη στα μαλλιά. Χρησιμοποιείστε το με το Propoline Τονωτικό Σαμπουάν για Άνδρες για Τριχόπτωση με Λούπινο & Δενδρολίβανο της Apivita που είναι ιδανικό για περιόδους εποχικής τριχόπτωσης, ιδίως κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου.


To be continued...