photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Ενεργός άνθρακας και περιποίηση! Γιατί αξίζει να επενδύσεις;




Μια από τις πάγιες κινήσεις μου κάθε Σεπτέμβριο είναι η ανάγκη μου να αποτοξινώσω και να ΄΄επαναφέρω΄΄ την επιδερμίδα μου. Πολλά ευεργετικά συστατικά ευνοούν το skin detox, ένα από αυτά είναι και ο ενεργός άνθρακας.
Ο ενεργός άνθρακας (charcoal) είναι φυσικό συστατικό και λειτουργεί σαν μαγνήτης που παγιδεύει και απορροφά τους περιβαλλοντικούς ρύπους, τις τοξίνες, τα κατάλοιπα του μακιγιάζ και το σμήγμα από το δέρμα. Είναι ιδανικός για λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες λόγω των αντιβακτηριδιακών του ιδιοτήτων. Πρακτικά ο άνθρακας είναι ό,τι καλύτερο για όλες εμάς τις γυναίκες των μεγαλουπόλεων που το δέρμα μας ΄΄βομβαρδίζεται΄΄ από τη ρύπανση και όχι μόνο, καθώς λειτουργεί καλύτερα από όποιο άλλο συστατικό καθαρισμού!
Η αλήθεια είναι πως η σχέση μου με τα προϊόντα που περιέχουν ενεργό άνθρακα είναι εξαιρετική.  Χρησιμοποιώ πολλά εδώ και αρκετό καιρό και μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η διαφορά που παρατηρώ στο δέρμα μου είναι εντυπωσιακή! Τα σφουγγαράκια Konjac (που είναι επίσης κατασκευασμένα από άνθρακα) είναι ένα από αυτά! Ωστόσο υπάρχουν και άλλα, γι’ αυτό και αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τα μέχρι στιγμής top αγαπημένα μου προϊόντα με ενεργό άνθρακα που θα μεταμορφώσουν το δέρμα σας!   

1.      Clinique City Block Purifying Charcoal Clay Mask + Scrub
Eίναι αναμφίβολα ένα προϊόν με άνθρακα που συνεχώς ανανεώνω όταν τελειώνει! Είναι λοιπόν μια υπέροχη μάσκα - scrub από πηλό φυσικού άνθρακα δρα άμεσα, καθαρίζοντας σε βάθος το δέρμα, απομακρύνοντας τις τοξίνες και τους ρύπους από το δέρμα ενώ παράλληλα αφαιρεί την υπερβολική λιπαρότητα και μειώνει την όψη των μεγάλων πόρων, κάνοντας τους σταδιακά να φαίνονται μικρότεροι. Αμέσως μετά τη χρήση του το δέρμα είναι τέλειο, καθαρό και κυρίως χωρίς ατέλειες. Θα το χαρακτήριζα absolutely smart skin treasure!
2.      Clinique Pore Refining Solutions Charcoal Mask
Πρόκειται για μια mattifying μάσκα προσώπου που απορροφά τη λιπαρότητα, τις ακαθαρσίες και τους περιβαλλοντικούς ρύπους, ενώ παράλληλα αποτοξινώνει το δέρμα. Χρησιμοποιώντας την το δέρμα μας έχει πιο φρέσκια και λεία όψη, ενώ οι πόροι είναι αισθητά καθαρότεροι. Είναι ιδανική για ξηρές, μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες. Αν λοιπόν αναζητάτε μια αποτελεσματική μάσκα, σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα!
3.      Sephora Charcoal Nose Strip
Φυσικά και αν θέλετε να είστε ένα σωστό skincare girl αυτές οι υπέροχες ταινίες – patches μιας χρήσης δεν πρέπει να λείψουν ποτέ από το νεσεσέρ σας! Αυτά λοιπόν τα επιθέματα μύτης με άνθρακα είναι τέλεια για express καθαρισμό και απολέπιση καθώς εξαφανίζουν άμεσα τα μαύρα στίγματα, αποφράζουν τους πόρους και καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα. Τα χρησιμοποιώ μια φορά την εβδομάδα, κάθε εβδομάδα και σας προτείνω να κάνετε το ίδιο!
4.      Tony Moly Earth Beauty Bubble Mask Sheet Charcoal Bubble Peeling
Είναι από αυτές τις μάσκες που έχετε δει να γίνονται viral! Και όχι άδικα μιας και πέρα από το είναι fun (κάνουν φούσκες, εχμμμ bubbles όπως λένε και στο χωριό μου), είναι και εξαιρετικά αποτελεσματικές. Η συγκεκριμένη λοιπόν υφασμάτινη μάσκα είναι προφανώς αφρώδης και καθαρίζει σε βάθος, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και ρυθμίζει το σμήγμα. Μετατρέπεται σε αφρό αμέσως μόλις έρθει σε επαφή με τον αέρα, και κάνει απαλό μασάζ, ενώ ταυτόχρονα απολεπίζει την επιδερμίδα χάρη στον άνθρακα που περιέχει. Το αποτέλεσμα υπέροχα καθαρό δέρμα, καθαροί πόροι, φρέσκια επιδερμίδα. Είναι τέλεια και θα τη βρείτε στα Sephora!
5.      L'Oréal Paris Pure Clay Detox Mask
Eίναι αναμφίβολα από τις πιο τέλειες Drugstore μάσκες που αν τη δοκιμάσεις και δεν έχεις ιδέα ποια είναι δεν θα τη χαρακτήριζες επ΄ουδενί drugstore. Είναι τέλεια είτε σε συνδυασμό με τις άλλες δύο της σειράς (aka multi-masking) είτε μόνη της. Εμπλουτισμένη με μαύρο άνθρακα, απορροφά τους ρύπους του προσώπου, αποτοξινώνει την επιφάνεια του δέρματος και λειτουργεί βαθιά μέσα στους πόρους , αφήνοντας το δέρμα πεντακάθαρο, εξαιρετικά λαμπερό, απλώς τέλειο! Υπέροχη!
6.      The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask
Και εδώ ερχόμαστε στη μάσκα που λατρεύω να λατρεύω. Είναι για εμένα η μάσκα της Body Shop που απογειώνει το δέρμα μου και θα την έβαζα άνετα στα top 5 των αγαπημένων μου μασκών αλλά και των αγαπημένων μου προϊόντων από το brand. Για να μη σας τα πολυλογώ αν θέλετε μια μάσκα που θα αφήνει πίσω της δέρμα που ΄΄τρίζει΄΄ από καθαριότητα, λαμπερό, αναζωογονημένο και θα είναι 100% vegan, τη βρήκατε! Αυτή λοιπόν η αναζωογονητική μάσκα προσώπου από μπαμπού ξυλάνθρακα, απομακρύνει τις ακαθαρσίες και βελτιώνει την εμφάνιση των πόρων, ενώ αφήνει την επιδερμίδα υγιή και λαμπερή. Just perfect!
7.      Sephora Exfoliating Cleansing Cream
Aυτή την μαγική κρέμα καθαρισμού και απολέπισης την έχω πάντα μαζί μου στα ταξίδια μιας και το μέγεθος της είναι ιδανικό. Περιέχει άνθρακα που καθαρίζει απόλυτα το δέρμα από του ρύπους, αποτοξινώνοντας το και αφήνει την επιδερμίδα απαλή, χωρίς ίχνη λιπαρότητας ενώ  αφαιρεί και την περίσσεια σμήγματος. Μετά τη χρήση της η επιδερμίδα είναι πιο λεία και πιο λαμπερή! Aναζητήστε το!
8.      Curaprox Black is Wite Tough Whitening Toothpaste
Σαφώς η χρήση του άνθρακα δεν περιορίζεται στα προϊόντα για το πρόσωπο. Η νέα μου καθημερινή εμμονή έγινε η μαύρη οδοντόκρεμα Curaprox με ενεργό άνθρακα που λευκαίνει με φυσικό τρόπο τα δόντια απορροφώντας τις χρώσεις χωρίς διαβρωτικές λευκαντικές ουσίες. Από την πρώτη κιόλας χρήση το χαμόγελο μας είναι πιο λευκό και πιο αστραφτερό! Σας την προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη μιας και είναι τέλεια και εύκολη λύση για λαμπερό-λευκό χαμόγελο!

Bonus : Προϊόντα με άνθρακα που είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και τα αγαπώ επίσης!
9.      GlamGlow Supermud Clearing Treatment
Αγαπημένη μου μάσκα από όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα και παραμένει μέχρι και σήμερα. Διάβασε τα πάντα για αυτή http://allthingsyouare.blogspot.gr/2014/12/blog-post_16.html
10.  Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask
Την είχα αγοράσει σε ένα ταξίδι μου στο εξωτερικό πριν η Origins έρθει ξανά στην Ελλάδα, Η εν λόγω μάσκα είναι ιδανική για τέλειο, καθαρό, αποτοξινωμένο δέρμα. Περιέχει και καολίνη (θα μιλήσουμε σύντομα) που ενισχύει την απορρόφηση της λιπαρότητας. (Αναζητήστε την στα Sephora).
11.  Lush Dark Angels
Eπίσης αγορά από ένα ταξίδι στο Μιλάνο. Είναι επίσης τέλεια, είναι Lush και αν αγαπάτε τα Lush και θέλετε ένα cleanser με άνθρακα να το σημειώσετε! Το συγκεκριμένο περιέχει μαύρη ζάχαρη και ξυλάνθρακα που καθαρίζουν σε βάθος, απολεπίζουν και απορροφούν τη λιπαρότητα, αφήνοντας το  δέρμα καθαρό, λείο, λαμπερό και αναζωογονημένο, κάπως αδόκιμα θα έλεγα ''ματ'' ενώ παράλληλα καταπραΰνει τυχόν ερεθισμούς.

Έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά τα προϊόντα;
Αλήθεια, εσάς ποιο είναι το δικό σας  αγαπημένο προϊόν με άνθρακα;