photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Tips ομορφιάς από την facialist Ewa Berkmann...





Σε συνέχεια του προηγούμενου ποστ που σου παρουσίασα τη Made-to measure Haute Couture θεραπεία προσώπου του κορυφαίου Γαλλικού brand Anne Semonin, από τα μαγικά χέρια της facialistEwa Berkmann, θέλησα να μοιραστώ μαζί σου όλες τις ερωτήσεις που της έκανα και με χαρά απάντησε. Η Εwa είναι μεγάλο κεφάλαιο στους κόλπους των skin gurus. Είναι η ΄΄Rolls Royce του προσώπου΄΄, όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν καθώς τα «μαγικά χέρια» της Ewa έχουν προσφέρει θεραπείες στην πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό, τη Natalia Vodianova, τη Sophie Dahl, την ηθοποιό Natascha Mc Elhone και πολλούς άλλους αστέρες. Αν λοιπόν δεν έχεις να μάθεις τα μυστικά του νεανικού δέρματος από  την Ewa, από ποιον θα τα μάθεις; Ανακάλυψε τα μυστικά ομορφιάς της Ewa (σημείωσε πως) αλλά και τρόπους να δείχνουμε για πάντα νέες.

1. Ποια προϊόντα του brand Anne Semonin θεωρείτε πως πρέπει μια γυναίκα να δοκιμάσει οπωσδήποτε;
EB. : Τα βασικά προϊόντα που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε είναι: το Botanical Milk για να καθαρίσουμε το πρόσωπο μας το βράδυ, το οποίο είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ή το Oligo Cleansing Gel κατάλληλο για μεικτές ή λιπαρές επιδερμίδες. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε απαραιτήτως το Botanical Toner για όλους τους τύπους δέρματος ή Marine Toner για μικτή και λιπαρή δέρμα. Το toner είναι απαραίτητο καθώς προσφέρει θρέψη, προστασία και ενυδατώνει το δέρμα πριν από τη χρήση της κρέμας προσώπου, η οποία θα είναι η Precious Pearl Elixir ή Super Active Serum. Προτείνω την Deanne Cream για πιο ώριμες επιδερμίδες, την Extreme Comfort για το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα ή την Oligo Protect Cream SPF15). Το βράδυ μετά τον καθαρισμό και την τόνωση, είναι απαραίτητο να εφαρμόζονται πιο δραστικά προϊόντα όπως η κρέμα Intensive Complex ή ο ορός.
Η φιλοσοφία του brand Anne Semonin είναι να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόσωπο ως μοναδικό και να προσδιορίζουμε τα προϊόντα και τις θεραπείες που θα προτείνουμε να χρησιμοποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες του. Άλλωστε θεωρούμε πως η ομορφιά είναι "made to measure".  Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να συστήσω δύο ή τρία προϊόντα, ως κρέμα ημέρας ή νυκτός, χωρίς να λάβω υπόψιν μου κάθε ανάγκη. 

2. Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει μια θεραπεία Anne Semonin;
Η Anne Semonin έχει ένα πολυτελές πρωτόκολλο θεραπείας. Η θεραπεία προσώπου ξεκινά, εξετάζοντας το πρόσωπο σφαιρικά. Λαμβάνω υπόψιν μου όχι μόνο τον τύπο δέρματος και την κατάσταση αλλά κοιτάζω το επίπεδο άγχους, τον τρόπο ζωής και άλλους παράγοντες. Η θεραπεία θα προσφέρει λάμψη, ενυδάτωση και λάμψη στο δέρμα, αλλά επίσης θα είναι πολύ χαλαρωτική συμβάλλοντας σε μια de-stress εμπειρία.

3. Ποια είναι το μυστικό για μια νεανική επιδερμίδα; Τι πρέπει να κάνουμε για να προστατέψουμε το δέρμα μας;
Για να διατηρήσουμε τη νεανική μας επιδερμίδα σε βάθος χρόνου, πρέπει να καθαρίζουμε πάντα το δέρμα μας το βράδυ και να το ΄΄θρέφουμε΄΄ σωστά. Τη νύχτα, ενώ κοιμόμαστε το δέρμα δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για αναζωογόνηση και χαλάρωση. Πάντα να χρησιμοποιείτε αντηλιακό προσώπου, ειδικά στην ηλιόλουστη Ελλάδα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο επιβλαβές για τη γήρανση του δέρματος από τον ήλιο.

4. Τι δεν πρέπει να κάνουμε; Ποια είναι τα dont's για το δέρμα;
Το να πηγαίνουμε στο κρεβάτι χωρίς να καθαρίσουμε το δέρμα μας. Δεν πρέπει ποτέ να πηγαίνουμε για ύπνο με ''φραγμένο'' δέρμα, μη ενυδατωμένο και κουρασμένο δέρμα, το οποίο είχε εκτεθεί στη ρύπανση και στον ήλιο. Είναι ένας πολύ γρήγορος τρόπος να επιτείνουμε την πρόωρη γήρανση.

5. Ποια είναι η ρουτίνα περιποίησης προσώπου που θα πρέπει να ακολουθεί η Ελληνίδα;
Οι Ελληνίδες, κατά κανόνα, δεν θα πρέπει να εκθέτουν τα πρόσωπά τους στον ήλιο και πάντα να χρησιμοποιούν αντηλιακό υψηλής προστασίας από τον ήλιο το πρωί πάνω από την κρέμα ημέρας τους. Φυσικά και δεν πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο αφού έτσι παίρνουμε την απαραίτητη βιταμίνη D αλλά η έκθεση μας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 λεπτά. Εγώ πέρα από το αντηλιακό χρησιμοποιώ και ένα μεγάλο καπέλο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, οι Ελληνίδες πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν μάσκα απολέπισης δύο φορές την εβδομάδα ή Resurfacing Peel Mask για πιο ώριμες επιδερμίδες μία φορά την εβδομάδα. Η τακτική χρήση του ορού Phytarosa Serum, είναι ιδανική για τις Ελληνίδες, ιδιαιτέρως με τις συχνές εναλλαγές του καιρού. Αυτός ο ορός περιέχει έλαιο macadamia, βήτα καροτίνη και βιταμίνη Ε, θα χαρίσει λάμψη στο δέρμα, προετοιμάζοντας το για την έκθεση του στον ήλιο και προστατεύοντας το παράλληλα από την πρόωρη γήρανση. Χρησιμοποιείται το πρωί κάτω από την κρέμα ημέρας και το αντηλιακό.

6. Αλήθεια, ποια είναι τα detox μυστικά ομορφιάς που ακολουθείτε;
Η detox ρουτίνα μου ξεκινά με την αλλαγή της διατροφής μου: πολλά πράσινα λαχανικά, πολύ νερό και πράσινο τσάι και ασκήσεις συμπεριλαμβανομένων των cardio. Αποφεύγω το κόκκινο κρέας, το αλκοόλ, τα πολύ πικάντικα, τα τηγανητά ή τα λιπαρά φαγητά. Η απεξάρτηση συνεχίζεται με το πρόσωπο και το σώμα καθώς κάνω απολέπιση κάθε δεύτερη ημέρα που ακολουθείτε από τη χρήση μια κρεμώδους μάσκας που αναμειγνύεται με μια μάσκα Gel μετά την απολέπιση. Την ημέρα δεν απολεπίζω ποτέ το πρόσωπο μου αλλά χρησιμοποιώ Mineral Mask το πρωί σαν ένα πλύσιμο-καθαρισμό που ξυπνά το δέρμα (1 με 2 λεπτά) για να αναζωογονήσω το δέρμα μου πριν από την εφαρμογή της κρέμας ημέρας μου, της Extreme Comfort Cream.

8. Θα μοιραστείτε με τις αναγνώστριες μας κάποιο μυστικό ομορφιάς που θα πρέπει να ακολουθήσουν;
Το μυστικό ομορφιάς είναι ότι δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων: αψεγάδιαστη και λαμπερή επιδερμίδα και λείο σώμα, το μυστικό είναι μια επανάληψη της καθημερινότητας... Θρέψη, προστασία, απολέπιση, ενυδάτωση, σωστή διατροφή, τακτικές ασκήσεις γυμναστικής, καλό και ξεκούραστο ύπνο και θετική σκέψη.


Αν λοιπόν θέλεις να ζήσεις και εσύ την απόλυτη τελετουργία ομορφιάς κλείσε το ραντεβού σου, επικοινωνώντας με τη ρεσεψιόν του Spa Retreat, στο 23740 99490. Κάτι μου λέει πως το αποτέλεσμα θα σε μαγέψει (μαζί με τον εκπληκτικό χώρο του Sani Resort). Για έξτρα πληροφορίες, μπορείς να επισκεφτείς τους ιστότοπους του Sani Resort Saniresort.com και του brand Anne Semonin Annesemonin.com