photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Bioderma Sensibio... #Beauty Shots





Αν σε ταλαιπωρούν εποχικές αλλεργίες, αυτό το ποστ είναι για εσένα. Και αν σε αφορά, ταυτιζόμαστε. Νόμιζα πως ήμουν από τις τυχερές που το δέρμα τους είναι ΄΄ανθεκτικό΄΄ στις καιρικές – εποχικές μεταβολές και δεν αντιδρά σε συστατικά ή προϊόντα. Μέχρι πριν ένα μήνα..που παρατήρησα τα πρώτα σημάδια. Έντονη ερυθρότητα, αίσθημα τραβήγματος, κνησμός και τοπικά σπυράκια πέρα από δυσφορία μου προκάλεσαν μια ταραχή. Προφανώς για κάποια που είναι εμμονική με την επιδερμίδα της, ήταν μέγιστο ζήτημα να την επαναφέρω στα νορμάλ της δεδομένα και ακόμη μεγαλύτερο να την καταπραΰνω άμεσα.

Με μια μαμά που το δέρμα της αντιδρά στον ήλιο και έναν αδερφό που ταλαιπωρείται από εποχικές αλλεργίες, με έναν δερματολόγο συνεχώς παρόντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ήξερα που να γυρίσω με κλειστά μάτια. Στη Bioderma και στη σειρά Sensibio. H Sensibio με την κατοχυρωμένη καινοτομία Toleradine ήταν σωτήρια λύση.
Τι ακριβώς έκανα σε σταθερή βάση; Απέφευγα να πλένω το πρόσωπο μου με ισχυρά καθαριστικά αλλά και με το νερό της βρύσης μιας και είναι ιδιαιτέρως επιθετικό για το δέρμα. Αντ’ αυτού πρωί - βράδυ χρησιμοποιούσα το διάλυμα καθαρισμού σε μορφή νερού, το αγαπημένο κάθε beauty guru και make up expert παγκοσμίως, Sensibio H2O Solution Micellaire (δες και εδώ), που αφαιρούσε κάθε ίχνος μακιγιάζ καθαρίζοντας τέλεια την επιδερμίδα μου ενώ ταυτόχρονα καταπράυνε το δέρμα μου. Συνέχιζα με τη Sensibio Tolerance Plus+ που εξασφαλίζει ειδική περιποίηση στο ερεθισμένο δέρμα. Η Sensibio Tolerance Plus+ είναι μια ανάλαφρη κρέμα, χωρίς άρωμα, εξαιρετικά ενυδατική - κατάλληλη για κανονικά, ευαίσθητα και αλλεργικά δέρματα. Η απαλή της φόρμουλα ηρεμεί το δέρμα, αυξάνει την ανεκτικότητα του, μειώνει την αίσθηση τραβήγματος, τη δυσφορία και τον κνησμό, αποκαθιστώντας απόλυτα την ισορροπία του. Αποτελεί δε εξαιρετική βάση για το μακιγιάζ αφού προετοιμάζει απόλυτα την επιδερμίδα, λειαίνοντας την και ενυδατώνοντας την. Ομοίως και η Sensibio Light Soothing Cream που αν τη δοκιμάσεις σίγουρα θα την εντάξεις στα προϊόντα που δεν θα μπορείς απλώς να αποχωριστείς. Έχει ακριβώς τα ίδια οφέλη με την Tolerance Plus+ αλλά είναι εξαιρετική για καθημερινή περιποίηση.


Y.γ. Νομίζω είναι περιττό να το αναφέρω μιας και είμαι σίγουρη πως το ξέρεις αλλά δεν βλάπτει να το αναφέρω ξανά, όταν η επιδερμίδα σου είναι ερεθισμένη καλό είναι να αποφεύγεις να κάνεις απολέπιση. Το βασικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να ενυδατώνεις το δέρμα με απαλές συνθέσεις, φυσικά συστατικά και προϊόντα που δεν περιέχουν καθόλου άρωμα ή parabens.



Stay tuned για να σου αποκαλύψω μυστικά περιποίησης του ευαίσθητου δέρματος που μου αποκάλυψαν κορυφαίοι δερματολόγοι...