photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Confident Bobbi Brown Beauty... #Eliano_Bou_Assi_Tips



''Άκου, κοίτα, μάθε, εφάρμοσε''. Το μότο μου μετά από εκείνο το απίθανο πρωινό στο counter της Bobbi Brown παρέα με τον Eliano Bou Assi. Το μακιγιάζ δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου αλλά πάντα επιδιώκω να γνωρίζω τους καλύτερους. Και πόσω μάλλον όταν έχω τη δυνατότητα να γνωρίσω από κοντά έναν μαέστρο του χρώματος και το δεξί χέρι της Bobbi Brown. Άρτι αφιχθείσα από την Αγγλία και η πρόσκληση ήταν κάτι παραπάνω από δελεαστική αν και πρωί. Έπιασα τα μαλλιά μου σε ένα χαλαρό σινιόν (μιλάμε για bad hair day) και συνάντησα τον Eliano Bou Assi, τον international make up artist της Bobbi Brown.
Απλά βήματα, απλές τεχνικές που φαντάζουν εύκολες και τιπς που μοιράστηκε μαζί μας εξατομικεύοντας στις ανάγκες κάθε προσώπου μας έπεισαν πως οι καλύτερες make up artists του εαυτού μας μπορεί να είμαστε εμείς οι ίδιες. 


Ο Eliano πιστεύει πως ο καλύτερος μακιγιέρ του εαυτού σου είσαι εσύ. Γιατί μόνο εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου αλλά και τα ατού σου καλύτερα από τον καθένα, με απλές τεχνικές μπορείς να τα αναδείξεις τα δυνατά σου σημεία και να απογειώσεις την εμφάνιση σου στο λεπτό. 



Πόνταρε στη σωστή ενυδάτωση για μια λαμπερή επιδερμίδα αλλά και στη σωστή βάση. Σκοπός είναι να θαυμάζει κάποιος το αψεγάδιαστο δέρμα σου και να μην σε ρωτά τι βάση χρησιμοποίησες. Το μυστικό για τον Eliano περιστρέφεται στη φράση Blend is your friend. Με λίγα λόγια όποιο προϊόν και να χρησιμοποιήσεις είτε foundation είτε ρουζ να το απλώνεις καλά και στη συνέχεια να το σβήνεις με το πινέλο σου. Στο foundation όμως αν πρέπει να το σβήσεις χαμηλά στο λαιμό σημαίνει ότι δεν έχεις επιλέξει τη σωστή απόχρωση. To foundation πρέπει να ταυτίζεται απόλυτα με τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας. Η φράση ''τι ωραίο foundation φοράς;'', υποδηλώνει ξεκάθαρα πως φοράμε λάθος απόχρωση. Το σωστό foundation είναι αυτό που φαίνεται αόρατο. 



Το Concealer και το ρουζ θα σε βοηθήσουν να δείχνεις φρέσκια και λαμπερή με μόλις μια κίνηση. Το ρουζ θα πρέπει να είναι στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν. Ο Eliano πιστεύει πως το μόνο χρώμα που πρέπει να έχουν τα μάγουλα είναι το φυσικό ροζ. Η τερακότα δεν είναι σε καμία περίπτωση ρουζ και δεν τη συνιστά. Άλλωστε όπως λέει η φυσική ομορφιά είναι δώρο σε μια γυναίκα και πρέπει να την ενισχύουμε. Δες το υπέροχο peony που μου εφάρμοσε και πες μου δεν είναι όνειρο; 

Για να απλώσουμε το ρουζ ακολουθούμε την παραδοσιακή τεχνική του καθρέφτη. Χαμογελάμε και απλώνουμε το ρουζ ψηλά στα μάγουλα. Και στη συνέχεια σβήνουμε με καθοδικές κινήσεις , μην ξεχνιόμαστε. 




To ρουζ θα πρέπει απαραίτητα να είναι στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν. Ροζ χείλη ροζ ρουζ, κόκκινο κραγιόν κοκκινωπές αποχρώσεις στο ρουζ. To Sheer Lip Color Pink Violet που χρησιμοποίησε είναι άκρως φωτεινό χρώμα, σταθερό που σου αλλάζει τη διάθεση στο λεπτό. 



Στο δικό μου πρόσωπο πλην της ομοιόμορφης βάσης που σχημάτισε με την BB cream και το χρώμα που έδωσε στα μάγουλα με το Blusher Peony δεν έκανε τίποτα άλλο πέρα από το να τονίσει ελαφρώς το βλέμμα, χτενίζοντας μου τα φρύδια προς τα κάτω και μετά τα γέμισε με την απίθανη σκιά που βρίσκεις στο ακόμη πιο απίθανο brow kit της Bobbi Brown. Τέλος, εφάρμοσε δύο στρώσεις από την best seller mascara Smokey Eye Mascara επιτείνοντας τη φυσικότητα του look. Συμβουλή του ήταν να αφήνουμε για το τέλος το μακιγιάζ των ματιών για να ορίσουμε εμείς την ένταση που θέλουμε. Τονίζω πως επιμένει στη φυσική ομορφιά και όχι στα δραματικά looks. 



Ο Eliano Bou Assi είναι ο μάγος του μακιγιάζ. Με δύο, τρεις απλές κινήσεις μαγεύει, καθηλώνει. Αφήνεσαι στα χέρια του και νιώθεις πως δεν ήξερες τίποτα για σωστές τεχνικές πάνω στο μακιγιάζ. Νιώθεις όμως πως αν έχεις τέτοιους δασκάλους μαθαίνεις. Από τον καλύτερο λοιπόν. Και πίστεψε με σου εύχομαι να έχεις την τύχη να αφεθείς στα χέρια του... 

Update λοιπόν στο άρθρο που είχες διαβάσει το καλοκαίρι και σίγουρα θα απορείς γιατί; Για ένα και μοναδικό λόγο. Ο αγαπημένος μου Eliano, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στo counter της Bobbi Brown στο attica, The Department Store , από τις 11:00 έως τις 19:00 και την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου στο attica My Golden Hall, από τις 11:00 έως τις 19:00.Ο International Makeup Artist της Bobbi Brown Greece έρχεται στην Ελλάδα για να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά του μακιγιάζ και να δείξει πώς θα γίνουμε η Make Up Artist του εαυτού μας! Kαι εγώ δεν θα λείπω σε καμία περίπτωση. Σου προτείνω να μην το χάσεις με τίποτα. Είναι απίθανα ταλαντούχος και ζεστός άνθρωπος πέρα από ευρηματικός.