photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Ωραίοι άνθρωποι με ωραίες σκέψεις... Η' αλλιώς Apivita...





Mπες σε ένα χώρο που μυρίζει γιασεμί, λεβάντα, πορτοκάλι, τσάι. Κλείσε τα μάτια και άσε τις αισθήσεις να σε oδηγήσουν και να σε ταξιδέψουν. Πάρε βαθιά ανάσα, ρύθμισε σωστά την αναπνοή σου και ξεκίνα για το μαγικό ταξίδι στον κόσμο της ομορφιάς. Εκεί που το μυαλό σου χάνεται. Θα μπορούσα να σου πω τα τετριμμένα. Θα τα διαβάσεις και αλλού. Θα σου μιλήσω με ειλικρίνια και θα σου πω τα πράγματα όπως τα έζησα εγώ. Ας ξεκινήσουμε από τα γνωστά, την Αpivita τη λατρεύω. Από όταν μυήθηκα στη φιλοσοφία της, ακόμη περισσότερο. Το κατάστημα στη Σόλωνος ανυπομονούσα να ανοίξει. Όταν η κυρία Νίκη Κουτσιανά μας πληροφόρησε για το νέο όνειρο - όραμα της εταιρείας, δεν φανταζόμουν πως θα ήταν όντως ονειρικός χώρος. Ήμουν σίγουρη πως η αισθητική και η πρωτοπορία του θα ήταν ανάλογη των εγκαταστάσεων της εταιρείας στο Μαρκόπουλο. Το κτίριο νεοκλασικό, γνωστό σε εμένα καθώς στέγαζε την DKΝY. Δεν περίμενα όμως αυτό το θαύμα. Με το που μπήκα ένιωσα την αύρα του χώρου. Ένιωσα μια ηρεμία και μια αίσθηση χαράς και ας είχα πιο πριν νεύρα. Ανάσα βαθιά και ξεκινάμε.


Η πρώτη εικόνα είναι εντυπωσιακή. Κάτι γνώριμο. Πολλά μελίσσια κατανεμημένα με απόλυτη συμμετρία στο χώρο, γύρω από μια ελιά, γλυπτό έργο του Κωνσταντίνου Βαλάη. Χαρακτηριστικό και των εγκαταστάσεων της. Σαν αυλή ελληνικού σπιτιού και παρατηρώ πάνω στο τεράστιο τραπέζι ζεστό τσάι, ξηρούς καρπούς. ''Για να τρατάρουμε τον κόσμο που έρχετε'' ακούω. Ελληνική φιλοξενία τω όντι. Στους τοίχους και στα ράφια οι πιο αγαπημένες σειρές της εταιρίας και φυσικά οι μάσκες. Χαζεύω πάνω στις κυψέλες. Ελιές, ρόδια, τσάι. Και στην απέναντι πλευρά μια παραδοσιακή βρύση και δίπλα προϊόντα περιποίησης χεριών : scrub, κρέμα. Άφησε την κοπέλα που θα συναντήσεις να σου κάνει περιποίηση χεριών. Θα νιώσεις το κεφάλι σου να νεκρώνει. Να βγαίνει από το σώμα σου. Αυτό ακριβώς ένιωσα πριν πιάσω το πιο απαλό χέρι. Mαγεία που μύριζε γιασεμί. Επιλέγεις εσύ μυρωδιά και σκραμπ. Μυρίζει τόσο υπέροχα σκέφτομαι και άλλη μια ανάσα βαθιά πριν ανέβω στον επάνω όροφο. 







Ανεβαίνω και αγαπώ το χώρο πιο πολύ. Ένα κάδρο με τον Ιπποκράτη, δια χειρός Ορνεράκη και ακριβώς δίπλα ψυγεία με κάθε λογής μπουκάλια με φυτικά συστατικά. Αλόη, βιταμίνη Ε, ένζυμο Q10. Και δίπλα ένας πάγκος φαρμακείου με αναρίθμητα συρτάρια και από πάνω μπουκαλάκια με έλαια και βιβλίο συνταγών και μια ζυγαριά. Πόσο αγαπάω την αισθητική σκέφτομαι. Και συνειδητοποιώ πως η ''ξεναγός'' έχει ήδη πει πως πρόκειται για χώρο που παρασκευάζει εξατομικευμένα προϊόντα ομορφιάς, βασισμένα στις προσωπικές ανάγκες του καθενός. Natural Pharmacy. Κρέμα, σέρουμ, μάσκα παρασκευάζεται αμέσως από το εξειδικευμένο προσωπικό. Συνεχίζω να παρατηρώ τον όροφο.















Και βλέπω το Juice bar, Juicy Bee που παρασκευάζει τους πιο αντιοξειδωτικούς χυμούς. Διάλεξε : πράσινο με μήλο και σπανάκι, κίτρινο με εσπεριδοειδή, ανανά ή με γάλα αμυγδάλου; Και λίγο πιο πέρα, πριν από τα τραπεζάκια που βλέπω τη Σοφία Κουτσιανά, στις προθήκες ροφήματα, σαν μαγικά φίλτρα, για φυσική ενέργεια. Χαζεύω τα μεταλλικά βάζα. Μια κομψή κυρία που μου θυμίζει την κυρία Τεπενδρή του Κωνσταντίνου Κακανιά. Παίρνω και ένα Relax για το σπίτι. Πιο δίπλα ανακαλύπτω τα μέλια της APIGEA και τα βότανα της APIVITA FARΜ. Κερύθρες, φρέσκο μέλι, γύρη, βασιλικό πολτός και όσο τσάι μπορείς να αντέξεις. Σε όλα αυτά συνεχίζεις να μυρίζεις πορτοκάλι από τα κεριά της Απιβίτα, παράλληλα με τη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου τσαγιού. 















Ένας όροφος πιο πάνω. Ο δεύτερος όροφος ανήκει στην γνώση: η αίθουσα Ιπποκράτης υπόσχεται να γίνει ένα σημείο αναφοράς τόσο για την γνώση της ελληνικής φύσης και της κοινωνίας της μέλισσας, όσο και για καλλιτεχνικές εκθέσεις.


 Στον τρίτο όροφο μυρίζει γιασεμί. Λατρεύω το γιασεμί. Θέλω οι μέρες και οι νύχτες μου να μυρίζουν για πάντα γιασεμί. Σαν τα κεριά της Apivita, που όταν λιώνουν τα απλώνεις πάνω σου και ενυδατώνουν απόλυτα. Στον τρίτο εκτός από τη μυρωδιά του γιασεμιού που είναι μπλεγμένη με του δενδρολίβανου από τα πολλά γλαστράκια ανακαλύπτεις το NatureΗair Studio & το Barber Shop. Το πρώτο πράσινο κομμωτήριο της Αθήνας, με τα πιο εξελιγμένα φυσικά προϊόντα καλλυντικής περιποίησης των μαλλιών και παραδοσιακές υπηρεσίες ανδρικής φροντίδας στις  δύο παλιές ξύλινες καρέκλες κουρείου. Αγαπώ τα κουρεία. Έχουν μια αίγλη απαράμιλλη. Μια ανυπέρβλητη αισθητική που αντέχει στο χρόνο. Κοιτάω έξω και βλέπω έναν ολάνθιστο μικρό κήπο να μου κλείνει το μάτι. Αν δεν έβλεπα τα νεοκλασικά απέναντι δεν θα πίστευα πως βρίσκομαι στο κέντρο της Αθήνας, στη Σόλωνος. Το μάτι χορταίνει και το κεφάλι μου έχει ζαλιστεί από τις μεθυστικές μυρωδιές. Θέλω να ξεχαστώ για πάντα εκεί μέσα σκέφτομαι, όταν με επαναφέρει στην πραγματικότητα η φωνή της ''ξεναγού''. Ένας ακόμη όροφος. 
















 Ο τελευταίος όροφος είναι κάτι άλλο. Είναι βγαλμένος από χώρα ονειρική. Εκεί πας και αφήνεσαι. Χάνεσαι στις ευεργετικές ιδιότητες των θεραπειών και του μασάζ. Ένα σπα πραγματική κυψέλη, το Beehive SPA! Στους τοίχους αποσυναρμολογούμενες κυψέλες, στην οροφή γυαλί - μέλι και το μάτι σου να μην ξέρει τι να πρωτοδιαβάσει. Ρητά και γνωμικά αρχαίων φιλοσόφων σου αποδεικνύουν πως η ομορφιά είσαι εσωτερική. Το σπα της Απιβίτα σου προσφέρει 13 θεραπείες βασισμένες στις Ιπποκρατικές διδαχές, για την απόλυτη την αναζωογόνηση του σώματος και του πνεύματος. 























Θα σου πω απλώς να πας. Τότε θα καταλάβεις. Η εικόνα δεν μπορεί να σε κάνει να καταλάβεις τη μυρωδιά. Και η περιγραφή δεν μπορεί να σε κάνει να αντιληφθείς τη χαλάρωση και την ενέργεια που προσλαμβάνεις στο χώρο. Η μύηση στις αρχές της Ελληνικής σοφίας και στις αξίες της φύσης είναι το μέγιστο. Μια εταιρεία που σέβεται τη μητέρα γη και τον άνθρωπο. 
''Ωραίοι άνθρωποι για εμάς, 
είναι οι άνθρωποι με ωραία ψυχή και ωραίες σκέψεις''.
Όταν μαθαίνεις πως μια εταιρεία αγαπά τους ανθρώπους, να την εμπιστεύεσαι απόλυτα.
Αξίζει.





ΤΗE APIVITA EXPERIENCE STORE

Σόλωνος 6, Κολωνάκι (ύψος οδού Κανάρη)

Τηλ. 210-3640560

Ώρες λειτουργίας:               Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-21.00

                                                Σάββατο 10.00-18.00