photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Be in Frida's mood with inspired make up...



''Προσπάθησα να πνίξω τους φόβους μου αλλά οι καταραμένοι έμαθαν να κολυμπούν'', είχε πει η Frida Kahlo. Στο μυαλό μου ήρθε η φράση της. Κάθε φορά που κοιτάζω έναν πίνακα της η σκέψη μου πάντα γυρνάει στην προσωπικότητα της. Είναι πραγματικά ασύλληπτο πόσο μπορεί να ξεχωρίσει μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Η Frida δεν ζούσε για να ζωγραφίζει απλώς, ζούσε για να δίνει στον καμβά πνοή. Διλήμματα, πεποιθήσεις, προβληματισμοί, αναζητήσεις  έπαιρναν μορφή στους πίνακες της. Ζωγράφιζα τον εαυτό μου, θα πει, επειδή ήμουν τόσο μόνη και επειδή ήμουν το θέμα που γνώριζα καλύτερα. Δύναμη, ομορφιά και πάθος. Το τρίπτυχο που αναζητούσε στη ζωή της. Πάθος για τη ζωή και πάθος για ό,τι αγαπούσε. Ομορφιά εσωτερική και εξωτερική. 
Το στυλ της αξεπέραστο. Η ίδια φορούσε παντελόνια και μακριές φούστες για να αποκρύψει το πρόβλημα του ποδιού της. Έντονα χρώματα, μοτίβα, λουλούδια, καρώ. Όγκος στα ρούχα, όγκος και στο μακιγιάζ. Έντονα φρύδια επιμελώς ατημέλητα, μάτια ελαφρώς τονισμένα, ηλιοκαμένη επιδερμίδα και έντονο ρουζ στα ζυγωματικά. Μαλλιά πιασμένα πάνω σε πλεξίδες ή χαλαρό σινιόν και στέκες ή κορδέλες με λουλούδια. Σχεδόν τα περισσότερα έχουν επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο. Προσωπικά θέλησα να ακολουθήσω τις εικόνες που βρήκα σε μια διαδικτυακή αναζήτηση και το αποτέλεσμα εξατομικευμένο πάνω στα δικά μου θέλω ήταν συγκλονιστικό. Μπορεί να πιστεύεις πως ένα τέτοιο μακιγιάζ ενδεχομένως να αγριέψει το πρόσωπο σου αλλά πίστεψε με εκτός από έξτρα πόντους στυλ και ομορφιάς θα σε κάνει να ξεχωρίσεις. Δες τις εικόνες και πες μου. Τι λες ξεκινάμε;
Aρχικά καθάρισα το πρόσωπο μου με ένα αγαπημένο γαλάκτωμα καθαρισμού της Apivita με καλέντουλα και ελιά. Καθαρίζει, ενυδατώνει, καταπρϋνει και προσφέρει αντιοξειδωτική δράση. Τα αιθέρια και φυτικά του έλαια το κάνουν μοναδικό και απόλυτα αγαπημένο. Στη συνέχεια χρησιμοποίησα το serum της Apivita Natural Serum Radiance, για λάμψη. Μειώνει τις δυσχρωμίες, βελτιώνει την ομοιογένεια και ενισχύει τη λάμψη και τη ζωτικότητα των κυττάρων. Αποτελεί την κατάλληλη βάση για το μακιγιάζ αφού δεν βαραίνει την επιδερμίδα.
Aπό foundation επιλέγω CC cream και πιο συγκεκριμένα της Max Factor σε φυσική απόχρωση 50 natural, με SPF10. Είναι η πιο ελαφριά σε σύσταση CC που έχω χρησιμοποιήσει. Είναι απολύτως ενυδατική και χαρίζει ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα. Δεν αφήνει ίχνος λιπαρότητας στο δέρμα, έχει μεγάλη διάρκεια και καλύπτει κάθε ατέλεια. Προσωπικά μου έχει λύσει τα χέρια στην καθημερινότητα μου. H επιδερμίδα δε είναι τόσο απαλή και ανάλαφρη που δεν νιώθεις καν πως χρησιμοποιείς προϊόν. Μια ακόμη cc που χρησιμοποιώ L'Oreal σε μοβ απόχρωση που ενισχύει τη λάμψη και τη ζωντάνια του δέρματος. Καλύπτει τις ατέλειες και δεν είναι ματ και όποτε τη χρησιμοποιώ στην περιοχή του Τ βάζω και την Ιlluminating Finishing Powder Sand 2 Bobbi Brown. Την συγκεκριμένη πούδρα τη χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό και κατέληξα να την αγαπώ πολύ. Δεν μπορώ να της βρω ψεγάδι, καλύπτει κάθε ατέλεια ενώ παράλληλα δε βαραίνει την επιδερμίδα, έχει καλή απόδοση και διάρκεια σχέδον όλη μέρα μειώνοντας τη λιπαρότητα σε περιοχές όπως το Τ και τα μάγουλα. Τέλος ενισχύει τη σταθερότητα του μακιγιάζ. 
Από bronzer επιλέγω το Bronze Goddess Luminous powder Bronzer της Estee Lauder. Έχει oil free σύνθεση, ενισχύει την ηλιοκαμμένη όψη στο πρόσωπο και το ντεκολτέ. Λάμψη διακριτική, τόνοι χρυσαφένιοι. Το αποτέλεσμα του είναι σταθερό, η απόδοση του εξαιρετική, όπως κάθε προϊόν της Estee Lauder. Άπλωσε το κάθετα στα ζυγωματικά σβήνοντας ελαφρώς προς τους κροτάφους. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να τονίσουμε την ηλιοκαμένη όψη.
Στο σώμα για να ενισχύσεις το χρώμα σου και να δώσεις ηλιοκαμμένη όψη στην επιδερμίδα σου κάνοντας την χρυσαφένια και ταυτοχρόνως απαλή νομίζω η κατάλληλη επιλογή είναι το Honey Bronze των Body Shop. Ένα υπέροχο ξηρό λάδι, ιδανικό για σώμα πρόσωπο μαλλιά, και ένα ακόμη πιο υπέροχο λολουδένιο άρωμα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που φαντάζεσαι απόλυτη ενυδάτωση και θρέψη στα μαλλιά. 
Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσεις στα μάτια και στα φρύδια. Μη φοβηθείς να τα τονήσεις. Το αποτέλεσμα δεν θα φαντάζει ξένο και άκομψο αν χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα προϊόντα προσαρμόζοντας τα στο δικό σου στυλ. Από σκιές θεωρώ ιδανική επιλογή την παλέτα της Estee Lauder, Batic Sun και τις δύο από τις πέντε αποχρώσεις σε χρυσό και καφέ. Γηινοι τόνοι. Η απόδοση τους εξαιρετική. Για τα φρύδια το πιο αγαπημένο προϊόν. Το πιο ωραίο μολύβι φρυδιών που έχω δοκιμάσει είναι το  Master Shape brow pencil της Maybelline, σε απόχρωση deep brown. Φυσικό αποτέλεσμα, πολλή καλή χρωματική απόδοση, σταθερή γεμίζει τα όποια κενά. Για μάσκαρα επέλεξα την High Impact της Clinique σε μαύρη απόχρωση. Προσφέρει όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες, δεν δημιουργεί κόμπους, διαχωρίζει και αναδεικνύει τις βλεφαρίδες 

 
Ενυδάτωσε τα χείλη σου με Lip balm, λειαίνει την επιφάνεια τους και εξασφαλίζει διάρκεια και σταθερότητα στο χρώμα του κραγιόν. Από τις καινούργιες μου ανακαλύψεις είναι το Reve de Miel της Nuxe. Απλώς εμμονή.  Κραγιόν φυσικά σε έντονη μπορντώ απόχρωση. Επιλέγω της Max Factor το Lipfinity Tint σε απόχρωση Royal Plum 90, ακόμη και μελαχρινή να είσαι θα φαίνεσαι υπέροχη. Ακρίβεια και ευκολία στην εφαρμογή χάρη στο πινέλο του που μοιάζει με μαρκαδόρο. Δεν βαραίνει τα χείλη καθώς περιέχει στη σύνθεση του νερό. Χείλη έντονα μεν αλλά με ανάλαφρη αίσθηση και χρώμα που δεν αφήνει αποτύπωμα. Το είδα να το χρησιμοποιεί ο Γιάννης Μαρκετάκης στην αγαπημένη Έφη Ανέστη και είναι απίστευτο πως ένα μόνο χρώμα αλλάζει το πρόσωπο και την όψη, κάνοντας σε απλώς εντυπωσιακή. 


Για τα νύχια προτίμησε απαλές ή nude αποχρώσεις. Τα Essie δε νομίζω πως υπάρχει γυναίκα που δεν δηλώνει πίστη. Δεν αποτελώ εξαίρεση. Απόδοση, υπέροχα και πάντα ξεχωριστά χρώματα και έντονη λάμψη. Με δυο περάσματα έχεις το πιο ονειρεμένο χρώμα. Ιδανικό για εμένα είναι το Case Study. Απόχρωση που θυμίζει το χρώμα της άμμου.
Αγαπώ επίσης τη νέα σειρά της Clinique A Different nail enamel for sensitive skins, γιατί προστατεύει την επιδερμίδα και δεν προκαλούν ερεθισμούς στα μάτια. Το επέλεξα στην ονειρεμένη απόχρωση Call my Buff. Προστασία και αποτέλεσμα σε ένα καινοτόμο προϊόν. Αξίζει
Ξεχωρίζω επίσης της Erre Due από τη σειρά Exclusive Nail Lacquer την απόχρωση 167. Ζεστό και ταυτόχρονα απαλό δίνει το πιο ξεχωριστό χρώμα στα νύχια. Χρώμα που διαρκεί πολύ, λάμψη και αποτελεσματικότητα. Εγώ θα είμαι ειλικρινής θα επιλέξω την πιο γλυκειά γαλάζια απόχρωση. Είμαι light cyan addicted. Αλλά και οι ροζ είναι υπέροχες.

Mην ξεχάσεις και ένα φρουτένιο άρωμα, κατά προτίμηση με νότες εσπεριδοειδών. Να αναδείξουμε το φλογερό σου ταπεραμέντο θέλουμε άλλωστε. Ιδανική επιλογή το Lime Basil & Mandarin της Jo Malone ή το Grapefruit, ξυπνά τις αισθήσεις και μόνο που θα το μυρίσεις. Αν θες κάτι πιο ανάλαφρο σου προτείνω το Acqua του Roberto Cavalli. Ντελικάτο άρωμα κλείνει μέσα του μια ανοιξιάτικη αγκαλιά λουλούδια.Στο ίδιο ύφος και η πάντα αγαπημένη διαχρονική μυρωδιά της Daisy του Marc Jacobs Eau so Fresh.

Για τα μαλλιά σου μακριές πλεξίδες, πλεξίδες γύρω από το κεφάλι, χαλαρά σινιόν πάντα συνδυασμένα με λουλούδια και κορδέλες με έντονα πριντς. Είτε τα ισιώσεις είτε όχι θυμήσου να χρησιμοποιήσεις λάδι. Προτιμώ το Mythic Oil L'Oreal Professionnel, θρέφει σε βάθος την τρίχα και προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα του styling. Για έξτρα κράτημα στο χτένισμα σου χρησιμοποίησε τη λακ της L' Oreal Elnett. Για βαφή θα σου πρότεινα της Garnier Color Sensation σε αποχρώσεις 4.0 για σκούρο καστανό και 1.0 για μαύρο. 

Aν οι εποχές ήταν διαφορετικές σίγουρα θα επέλεγα στέκες και στεφάνια με λουλούδια από το e-shop του Le Tif.Έχω μια τεράστια αδυναμία στις στέκες και στα αξεσουάρ μαλλιών. Αν ήταν πιο οικονομικά σίγουρα δεν θα δίσταζα να τα παραγγείλω. Η τιμή τους βέβαια δεν σημαίνει πως δεν είναι στη δική μου wish list, αφού η ποιότητα και η αισθητική τους είναι τόσο ξεχωριστή. Αν πάντως παντρευόμουν φίλη δεν θα δίσταζα να αγοράσω. Σίγουρα με αυτά τα αξεσουάρ θα πεις i do στο στυλ. 
Για κλείσιμο δεν θα σου πω πολλά! Αν θες κάτι ξεχωριστό τόλμησε το! 
Θα κλείσω με μια ατάκα της ''τι τα θέλω τα πόδια αφού έχω φτερά για να πετάω;''. 
Μετάφρασε το όπως θες!