photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Every summer has a self-tanning story...



Aυτό που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι νομίζω πρέπει να σταματήσει. Γυρνάω το κεφάλι μου και βλέπω από μεσα Μαίου μαυρισμένα σώματα...Μα επιτέλους και εμείς οι λευκοί έχουμε ψυχή και ναι σας ζηλεύουμε! Αν εσύ φίλη που είσαι μαυρισμένη έχεις παρατηρήσει σε παραλία μελαχρινή (στα μαλλιά) με λευκή επιδερμίδα, ανεπαίσθητο χρωματάκι να σε κοιτάει κάτω από τα wayfarers της με μισό μάτι, δεν χρειάζεται άλλο να ψάχνεις μόλις ανακάλυψες ποια είναι...Ναι ναι! Είμαι εγώ που δεν μαυρίζω παρά ελάχιστα και είμαι παράλληλα μια από αυτές που εύχονται να επανέλθουμε πίσω στο Μεσαίωνα που ω θεοί το λευκότερο λευκό δέρμα ήταν το απόλυτο τρεντ... Σε μια μεσογειακή χώρα βεβαίως πιο πιθανό είναι να βγεί ο ήλιος από τη Δύση παρά να δω εγώ στο δέρμα μου μαύρη μερα ή έστω μια απενοχοποίηση της λευκής επιδερμίδας. Φήμες λένε πως η γράφουσα έχει προσφωνηθεί Χιονάτη και γαλάκτωμα (σικ) παρ' αυτά διατήρησε την αξιοπρέπεια και την αυτοκυριαρχία της και ανταπάντησε πως τώρα είναι η Scarlet Johanson, η Dita, η Nicole Kidman, εγώ (ναι ναι μαζί και εγώ με τις φίλες μου, καμία σωτηρία το παραδέχομαι...) αύριο θα είμαστε σχεδόν όλες. Και αφού κατέληξα στην καταβαράθρωση της αξιοπρέπειας μου για μια ακόμη φορά και αφού έχω συμβιβαστεί πλέον περιορίζομαι στο self tanning όπως καταλαβαίνεις...Και δεν ρισκάρω φέτος με τον ήλιο... 
Συνήθως οι απόπειρες που είχα πριν χρόνια με αυτομαυριστικά ήταν τραυματικές. Τα χρησιμοποιούσα πάντα με λάθος τρόπο, έπεφτα για ύπνο και το πρωί ξυπνούσα ριγέ (μου αρέσει το ριγέ να ξέρεις αλλά μόνο στα ρούχα, στο σώμα δείχνει λίγο άσχημο). Δεν ήθελα να κάνω ξανά self tanning γιατί κατέληγα συνεχώς σε αποτυχημένες προσπάθειες. Φέτος κατέληξα πως οι άπειρες ώρες ηλιοθεραπείας του παρελθόντος δεν θα υπάρχουν στο πρόγραμμα, άρα τα αυτομαυριστικά ήταν μονόδρομος. Άρχισα να χρησιμοποιώ από αρχές Φεβρουαρίου και συνεχίζω μέχρι σήμερα εναλλάσοντας πολλά από διαφορετικές εταιρείες. Κατέληξα πως μέχρι τώρα και τα πέντε που χρησιμοποίησα πληρούν τα δικά μου κριτήρια : Estee Lauder Bronze Goddess, L'oreal Sublime Bronze, Shiseido Brilliant Bronze, Avene και Lierac Sunific Autobronzant. Και τα πέντε εξαιρετικά προϊόντα, πανεύκολα στη χρήση του και αποτελεσματικότατα (στο λέω εγώ). Δεν αφήνουν αυτό το απαίσιο πορτοκαλί χρώμα, ενυδατώνουν και χαρίζουν χρώμα παραλίας, χωρίς τις βλαβερρές επιπτώσεις του ήλιου. To τελευταίο που χρησιμοποιώ είναι της Lierac, ωστόσο θα σου παρουσιάσω συνοπτικά και τα υπόλοιπα τέσσερα, γιατί πάνω κάτω αν έχεις και εσύ φίλη χρησιμοποιήσει self tanning προϊόντα ξέρεις πως κάνουν την ίδια δουλειά.
Εν αρχή ην ο λόγος, λένε. Ε! εγώ το έκανα πράξη. Διάβασα τα μυστικά του αυτομαυρίσματος από gurus του χώρου, Mάνια Μπούσπμπουρα, Έφη Ανέστη και Τζούλια Κυριλή. Αποστήθιση, όχι αστεία, και ακολούθησα πιστά οδηγίες! 
Αρχικά έκανα ντους με το πιο αρωματικό αφρόλουτρο Papoutsanis Aromatics Cinnabar, αισθησιακές μυρωδιές, γλυκά αρώματα τριαντάφυλλου και καρύδας με μια ελαφριά μυρωδιά από κέδρο. Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, κάνει ό,τι υπόσχεται, μετατρέπει το χώρο του μπάνιου στον απόλυτο χώρο χαλάρωσης. Πλημμυρίζει μυρωδιές και είναι τόσο όμορφο συναίσθημα να ηρεμείς μυρίζοντας όμορφα. Κάθε φορά που το χρησιμοποιώ νομίζω πως είμαι σε έναν ολάνθιστο κήπο με τα πιο μεθυστικά αρώματα. Και αυτή η μυρωδιά της καρύδας με ταξιδεύει στα πιο εξωτικά μέρη. Αν δεν το έχεις χρησιμοποιήσει νομίζω πως ήρθε η ώρα, αναζήτησε το και μύρισε το. Θα σε μαγέψει. Το Aromatics σε χαλαρώνει και παράλληλα ξυπνά τις αισθήσεις. Ενυδάτωση, φρεσκάδα και υπέροχα αρώματα από ένα ακόμη πιο υπέροχο αφρόλουτρο.
Δεύτερο βήμα η απολέπιση. Χρησιμοποίησα όπως βλέπεις ένα από τα αγαπημένα μου scrub Caudalie Gommage Divin. Yπέροχη υφή, ακόμη πιο υπέροχο άρωμα και αποτελεσματικότητα. Με καφέ κρυστάλλους ζάχαρης και τέσσερα φυτικά έλαια (σταφύλι, argan, σουσάμι και ιβίσκο), αυτό το scrub είναι το μυστικό ομορφιάς για θεϊκά απαλό δέρμα και απαλά αρωματισμένο. Ένα δέρμα λείο χάρη στους μέτριους κόκκους που διαθέτει και παράλληλα λαμπερό και ενυδατωμένο λόγω του argan. 97% φυσικά συστατικά και το βασικό δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα. H απολέπιση να θυμάσαι είναι απαραίτητη για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και να εφαρμόσει καλά το αυτομαυριστικό.
Κατέληξα να απλώνω την πρώτη στρώση του Lierac Sunific autobronzant. Το χρώμα και η σύσταση του έκανε την εφαρμογή πιο εύκολη. Η σύνθεση του ελαφριά και η υφή του μη λιπαρή. Σκέψου σα να έχεις να δουλέψεις body lotion και πιο συγκεκριμένα είναι κρέμα-τζελ. Εύκολο σκέφτηκα και όντως ήταν. Με γρήγορες κινήσεις το άπλωσα από πάνω μέχρι κάτω. Στα συν του εκείνο το δροσερό και φρουτένιο άρωμα που με έκανε να θέλω να το μυρίζω με τις ώρες. Καθόλου τυχαίο αφού έχει μια καλοκαιρινή δροσιά από λουλούδια, καραμέλα, βανίλια και noix de coco. Ένα λαχταριστό άρωμα που περιέχει νέας γενιάς DHA και σύμπλοκο ενισχυμένο με AHA φρούτων, παπάγιας, πορτοκαλιού και ανανά, λειαντικά συστατικά που ευνοούν τη μικροαπολέπιση, αφήνοντας την επιδερμίδα πιο λεία και απαλή. Επιπλέον να ξέρεις πως είναι και απόλυτα ενυδατικό, χάρη στο έλαιο ρούκου, τους πυρήνες βερίκοκου και τη γλυκερίνη που περιέχει. Απορροφήθηκε γρήγορα. Στα πέλματα, στην περιοχή των ποδιών κάτω από τους αστραγάλους χρησιμοποίησα αυτομαυριστικό προσώπου όπως και στην περιοχή των καρπών και στο ντεκολτέ (επιπλέον beauty tip από γνωστή beauty). Στη μισή ώρα έκανα ξανά ντουζ, μυστικό από γνωστή κυρία στο χώρο της ομορφιάς. Και ντύθηκα. Έπρεπε απλώς να περιμένω. Το επόμενο πρωί το χρώμα των ποδιών και του σώματος μου ήταν χρυσαφένιο. Xρώμα  απαλό λοιπόν που σταδιακά σκουραίνει για να ταιριάζει και να δίνει όλες τις επιθυμητές αποχρώσεις μαυρίσματος στην επιδερμίδα. Με τρεις επιπλέον συνεχείς χρήσεις είχα το επιθυμητό μαύρο χρώμα. Ναι και το Sunific, δικαίως απέκτησε τη θέση του στο νεσεσέρ μου. Kαι το καλύτερο η αντηλιακή σειρά Sunific της Lierac κέρδισε το βραβείο υπεροχής PRIX D'EXCELLENCE DE LA BEAUTE 2013 του Marie Claire.
Από high end προϊόντα έχω δοκιμάσει, όπως σου είπα της Estee Lauder και της Shisheido. Της Estee Lauder το Bronze Goddess, είναι ένα προϊόν αγαπημένο με μια διακριτικά όμορφη μυρωδιά. Άκρως αποτελεσματικό με δύο επαναλήψεις είχα ικανοποιητικό χρυσαφένιο χρώμα. Απλωνόταν εύκολα, δεν άφηνε λεκέδες και δυχρωμίες και παράλληλα ενυδάτωνε πολύ την επιδερμίδα. Με χρώμα σα να έχεις φύγει μόλις από την παραλία. Ήταν το πρώτο που χρησιμοποίησα και στο πρόσωπο (τα αποφεύγω γιατί σε περίπτωση αποτυχίας το σώμα καμουφλάρεται, το πρόσωπο όμως;) και έμεινα απολύτως ικανοποιημένη. Αν θα το αγόραζα ξανά; Σίγουρα ναι! 

To Shisheido Brilliant Bronze ήταν και αυτό ένα πολύ ικανοποιητικό προϊόν. Συνοπτικά χάριζε ομοιόμορφο χρώμα στην επιδερμίδα, χωρίς δυχρωμίες και ενυδάτωνε. Η σύνθεση του ελαφριά, το αποτέλεσμα ξεπερνούσε τις προσδοκίες. Η μυρωδιά λίγο με ξένισε αλλά και πάλι ανεπαίσθητο για ένα τόσο καλό προϊόν. 
Στην κατηγορία των drugstore προϊόντων δύο από τα πιο αγαπημένα μου της L'oreal και της Avene. Το  L'oreal Sublime Bronze, το mousse που ψηφίστηκε από τις beauty editors του Elle ως πιο αγαπημένο προϊόν στην κατηγορία του. Όχι άδικα σκέφτομαι αν είναι σαν τη lotion που χρησιμοποίησα εγώ. Υπέροχο χρώμα από την πρώτη εφαρμογή σε τιμή μοναδική. Και αυτό θα το αγόραζα ξανά και ξανά. Ποιότητα και τιμή εφάμιλλη.  Το προτείνω ανεπιφύλακτα. 

Εξίσου ευχαριστημένη έμεινα και από της  Avene. Το Autobronzant Hydratant είναι πλούσιο σε ιαματικό νερό Avene, γνωστό για τις ιδιότητες του. Χαρίζει πλούσιο χρώμα και ενυδατώνει, χάρη στη γλυκερίνη που περιέχει. Απλώνεται πολύ εύκολα, η υφή του λεπτόρευστη και η σύνθεση του ελαφριά, δεν βαραίνει την επιδερμίδα και δεν τη νιώθεις να κολλάει. Απορροφάται γρήγορα χωρίς να δημιουργεί κηλίδες. Στα συν του το ότι είναι υποαλλεργικό, συνεπώς κατάλληλο ακόμη και για ευαίσθητες επιδερμίδες. 

Αυτό το καλοκαίρι θα έχει χρώμα. 
Σε όποιον τόνο και όποια απόχρωση επιλέξεις εσύ. 
Χρυσαφένιο, σοκολατένιο... Σίγουρα όμως με ασφαλή τρόπο!