photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Βιταμινη C, Υαλουρονικο οξυ, Ρετινολη ή q10 : Γιατι ειναι must;

 


Βιταμίνη C, Υαλουρονικό οξύ, Ρετινόλη ή Q10... Ακούμε συχνά γι’ αυτά τα μαγικά συστατικά που κυριολεκτικά μπορούν να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα προσώπου μας και λειτουργούν ως ελιξίρια νεότητας,  ας τα γνωρίσουμε λοιπόν!

 

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο σακχάρου, μια ενυδατική ουσία που εμφανίζεται φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα σε υψηλή συγκέντρωση. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να δεσμεύσει μεγάλη ποσότητα νερού - μέχρι 6 λίτρα ανά γραμμάριο!

 

Γιατί να χρησιμοποιήσω το υαλουρονικό οξύ;

·         Το υαλουρονικό οξύ  είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υγραντικούς-ενυδατικούς παράγοντες!

·         Το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην καλύτερη αποκατάσταση των ιστών και την παροχή θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου.

·         Το υαλουρονικό οξύ συμβάλλει στην γρήγορη ανάπλαση των ουλών.

·         Το υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει απόλυτα το δέρμα.

·          Το υαλουρονικό οξύ διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό ενώ ταυτόχρονα συντελεί στο σχηματισμό νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.

·         Το υαλουρονικό οξύ καταπολεμά την πρόωρη γήρανση του δέρματος και συμβάλλει στη γρήγορη μείωση των ρυτίδων και χαρίζει λείο και ομοιόμορφο δέρμα.

·         Το υαλουρονικό οξύ βοηθά ακόμη και τις ακνεϊκές και τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

 

Ποιο υαλουρονικό οξύ να επιλέξω; Αν σας ταλαιπωρεί η αφυδάτωση της επιδερμίδας, επίλεξτε συνθέσεις με υαλουρονικό οξύ με μεγάλο μοριακό βάρος ώστε να παραμείνει και να δράσει στην επιφάνεια, στο σημείο ακριβώς που έχει ανάγκη το δέρμα.

 

Η βιταμίνη C

Για τη βιταμίνη C έχουμε μιλήσει αναλυτικά εδώ αλλά ας συνοψίσουμε γιατί θεωρείται το θαύμα της φύσης που θα αναγεννήσει το δέρμα σου. Η  βιταμίνη C ή αλλιώς L-ασκορβικό οξύ δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από την επιβλαβή UV ακτινοβολία, τους ρύπους του περιβάλλοντος και τις τοξίνες.

 

Γιατί να χρησιμοποιήσω τη βιταμίνη C; 

  • βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτική δράση και δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.
  • H βιταμίνη C επαναφέρει τη λάμψη, την υγεία και τη νεανική όψη του δέρματος, κάνοντας το δέρμα πιο σφριγηλό και ελαστικό.
  • H βιταμίνη C καταπολεμά τις χρωστικές κηλίδες, τις καφέ κηλίδες λόγω ηλικίας και εξισορροπεί τον τόνο του δέρματος.
  • H βιταμίνη C προστατεύει από τη φθορά που προκαλεί ο ήλιος
  • H βιταμίνη C έχει ισχυρά αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης μικρών πληγών και ουλών που προκαλούνται από την ακμή.
  • Αποτρέπει την καταστροφή των ινών κολλαγόνου στο δέρμα και προάγει το σχηματισμό τους, επιβραδύνοντας έτσι τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος και μειώνοντας ορατά τις ρυτίδες.

 

 

Ρετινόλη

Η ρετινόλη ή βιταμίνη Α θεωρείται και είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιγηραντικά ενεργά μόρια και από τους skin experts χαρακτηρίζεται ως  ελιξίριο νεότητας μιας και δρα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και των σημαδιών γήρανσης του δέρματος.

 

Γιατί να χρησιμοποιήσω τη ρετινόλη;

Η ρετινόλη δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και μέσω της απολέπισης που κάνει στο δέρμα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, εξομαλύνοντας την υφή του  δέρματος. Η αγαπημένη λοιπόν, ρετινόλη βοηθά στην προώθηση του σχηματισμού ινών κολλαγόνου χαρίζοντας νεανική και υγιή επιδερμίδα. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά η δράση της είναι πολύ εντατική, οπότε είναι καλύτερο να συμπεριλαμβάνουμε σταδιακά τα καλλυντικά προϊόντα με ρετινόλη στη ρουτίνα περιποίησής μας. Τα αποτελέσματα ωστόσο της ρετινόλης είναι ορατά από την πρώτη κιόλας χρήση και με τη συστηματική χρήση θα δούμε πως το θαμπό - άτονο δέρμα θα γίνει φωτεινό ενώ οι σκουρόχρωμες κηλίδες, τυχόν σημάδια ακμής ή φωτογήρανσης θα μειωθούν αισθητά. Τέλος, το δέρμα είναι πιο ομοιόμορφο και σφριγηλό καθώς οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες θα μειωθούν. Μετά τα 30 είναι απαραίτητη!

 

Το Q1o

Το Q10 είναι ένα συνένζυμο που είναι γνωστό και ως βιταμίνη Q, η οποία και είναι σημαντική για την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα. Το συνένζυμο Q10 παράγεται φυσιολογικά στο σώμα, έχει αντιοξειδωτική δράση και δρα ενάντια στην πρόωρη γήρανση αλλά και στις τοξίνες.

 

Γιατί να χρησιμοποιήσω το Q10;

Γιατί όσο μεγαλώνουμε, από τα 20+ η παραγωγή του φυσικού συνενζύμου Q10 μειώνεται και πρέπει να το αποκαταστήσουμε.

  • Το Q10 λειτουργεί ως ελιξίριο νεότητας και δρα προληπτικά αλλά και ανασταλτικά στις ρυτίδες και στην πρόωρη γήρανση του δέρματος.
  • Το Q10 αναγεννά τα κύτταρα του δέρματος και βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης ενώ με τη συστηματική χρήση του θα δούμε τις ρυτίδες να μειώνονται.
  • Το Q10 χαρίζει ελαστικό και σφριγηλό δέρμα, υγιές, νεανικό με λάμψη! 
  • Το Q10 είναι ιδανικό σε περιπτώσεις εκζέματος, φλεγμονών και αποκαθιστά τις δυσλειτουργίες της επιδερμίδας.

 

 

To be continued…