photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Hand Care. Tips και κρέμες για τέλεια χέρια!


Ας μη γελιόμαστε η πανδημία και ο κορωνοϊός έχουν αλλάξει όλες μας τις συνήθειες. Το πιο απαραίτητο ΄΄αξεσουάρ΄΄ και beauty product (λέω να το χαρακτηρίσω έτσι) είναι πλέον το αντισηπτικό χεριών. Όλοι χρησιμοποιούμε το αντισηπτικό χεριών ασταμάτητα και σε συνδυασμό με το συχνότατο σωστό πλύσιμο των χεριών που διαρκεί 20 δευτερόλεπτα, συνήθως με σαπούνια που δεν είναι πάντα απαλά, έχει σαν αποτέλεσμα τα χέρια μας να είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Το συνεχές, λοιπόν, πλύσιμο και η χρήση αντισηπτικού προκαλούν έντονη ξηρότητα, ερεθισμό, φαγούρα, ΄΄σκασμένα΄΄ χέρια, καύσο ακόμη και έντονο πόνο ή δερματίτιδες και έκζεμα. 

Η περιποίηση χεριών και η φροντίδα τους είναι μονόδρομος.

Τo παιχνίδι των τέλειων χεριών γίνεται πιο εύκολο με απλά και δοκιμασμένα beauty tips που θα μας κάνουν να δούμε αμέσως τη διαφορά!

 

§  Ενυδάτωση με μια τέλεια κρέμα χεριών

Προστατεύουμε τα χέρια μας από την ξηρότητα και την αφυδάτωση με μια καλή κρέμα ενυδάτωσης που εφαρμόζουμε μετά από κάθε πλύσιμο και φυσικά κάθε πρωί και βράδυ πριν από τον ύπνο. Προτείνω τη Lipikar Xerand, La Roche Posay που είναι η σούπερ ενυδατική επανορθωτική κρέμα για ξηρά έως πολύ ξηρά χέρια ή την  Nuxe Reve de miel   που ενυδατώνει άψογα μυρίζει συγκλονιστικά ενώ είναι ιδανική και για τα νύχια.

Αν τα χέρια σας είναι πολύ ερεθισμένα και έχουν ΄΄σκάσει΄΄ ή υποφέρετε από έκζεμα προτιμήστε μια κρέμα χεριών που δεν περιέχει άρωμα.  Επειδή ανήκω στην κατηγορία που το χειμώνα ταλαιπωρείται συχνά από ξηρότητα στα χέρια σας προτείνω ανεπιφύλακτα την κρέμα χεριών CeraVe Therapeutic, την Avène Cicalfate Hand Restorative Hand Cream, την κρέμα χεριών Neutrogena και την κρέμα χεριών La Roche-Posay Cicaplast Baume B5. 


§  Πλύσιμο με ήπια σαπούνια

Χρησιμοποιούμε προϊόντα που δεν είναι επιθετικά με την επιδερμίδα μας και αποφεύγουμε τα σκληρά σαπούνια. Επενδύστε σε ένα καλό κρεμοσάπουνο ή σε ένα φυτικό απαλό σαπούνι χεριών και θα με ευγνωμονείτε μετά. Προσωπικά λατρεύω τα σαπούνια της Apivita αλλά ξεχωρίζω λίγο περισσότερο αυτό με την ελιά αλλά και το κρεμοσάπουνο με γκρέιπφρουτ και πρόπολη. Αγαπημένο μου κρεμοσάπουνο είναι το κρεμοσάπουνο της Korres με θαλασσινό αλάτι.


§  Η μαγική θεραπεία χεριών

Τα βράδια πριν κοιμηθείτε ή κατά τη διάρκεια που εργάζεστε από τον υπολογιστή σας (στο σπίτι) εφαρμόστε μια γενναιόδωρη στρώση κρέμας χεριών και βάλτε κατόπιν βαμβακερά γάντια. Η κρέμα χεριών θα ΄΄δουλέψει΄΄ απόλυτα, μιας και θα λειτουργήσει σαν μάσκα χεριών που προσφέρει ανακούφιση στο σκασμένο δέρμα. Σας συστήνω να χρησιμοποιήσετε την κρέμα Lanolips All-Over Everywhere Cream που θα τη βρείτε στα Sephora είναι hero product πολλαπλών χρήσεων που χαρίζει βαθιά θρέψη!


§  Γάντια χεριών ή αλλιώς μάσκες χεριών

Οι μάσκες χεριών είναι απαραίτητες αυτή την εποχή. Αγαπημένες μου οι μάσκες – γάντια της Dr. Organic που είναι εμπλουτισμένες με gel που βασίζεται σε οργανικό έλαιο λεβάντα, έλαιο jojoba, ελαιόλαδο και βιταμίνη Ε, προσφέρουν μια πλούσια ενυδάτωση και φροντίδα στα ξηρά και ταλαιπωρημένα χέρια, με μόλις 20 λεπτά χρήση. Εξίσου καλές και τα γάντια – μάσκες χεριών της Sephora.


§  Γάντια μέσα και έξω από το σπίτι

Καλό είναι να φοράτε γάντια εάν καθαρίζετε το σπίτι σας ή πλένετε πιάτα για να προστατεύσετε τα χέρια σας από τους ερεθισμούς ή τις χημικές ουσίες των καθαριστικών. Επίσης, φοράμε γάντια τις κρύες μέρες όταν βγαίνουμε έξω από το σπίτι μιας και ο κρύος καιρός και ειδικά ο κρύος αέρας μπορεί να επιδεινώσουν την ξηρότητα και το έκζεμα των χεριών. Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε πολύ ζεστό ή πολύ κρύο νερό.


§  Το θρεπτικό λάδι για τα νύχια

Χρησιμοποιήστε ένα πολύ θρεπτικό λάδι για τα νύχια που θα θρέψει βαθιά την περιοχή και το δέρμα γύρω από αυτά. Τέλεια επιλογή είναι της Catrice το Catrice Nail Oil που είναι και οικονομικότατο καθώς κοστίζει μόλις 3 ευρώ.