photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Μασκα και Maskne. Τι ειναι και τι πρεπει να κανεις

maskne

Η Covid εποχή και ως εκ τούτου ο κορωνοϊός έφεραν στην καθημερινότητα μας νέες συνήθειες : την χρήση μάσκας, το τακτικό πλύσιμο των χεριών, τη συνεχή αντισηψία για την προστασία μας από τον κορωνοϊό. Η συνεχής όμως χρήση της μάσκας  άρχισε να συνδέεται με τον όρο "maskne", την ακμή δηλαδή που οφείλεται στην πολύωρη χρήση μάσκας. Maskne λοιπόν τι είναι; 

 

Τι είναι maskne;

Η Maskne είναι μια νέα μορφή ακμής που εμφανίζεται στο πρόσωπο στις περιοχές που καλύπτει η μάσκα και πιο συγκεκριμένα στο πηγούνι, τα μάγουλα ή γύρω από το στόμα και  χαρακτηρίζεται από μικρά σπυράκια, ερυθρότητα, στίγματα ή φλεγμονές.  


Που οφείλεται η maskne;

Σύμφωνα με τους δερματολόγους το φαινόμενο maskne οφείλεται στην πολύωρη χρήση της μάσκας και στην επαφή της με το δέρμα, στον ιδρώτα, στη θερμότητα αλλά και στην υγρασία που ευνοούν και συσσωρεύουν βακτήρια, λιπαρότητα και συνεπάγονται με την απόφραξη των πόρων από το ύφασμα της. Έτσι, η επιδερμίδα επιβαρύνεται και δεν λειτουργεί φυσιολογικά με αποτέλεσμα να κλείνουν οι πόροι, να υπερπαράγεται σμήγμα, να αναπτύσσονται βακτήρια και να προκαλείται ακμή, η λεγόμενη maskne.


Πώς θα αντιμετωπίσετε τη maskne;

Καταρχάς η αντιμετώπιση της maskne δεν είναι κάτι ακατόρθωτο. Το πιο σημαντικό για να αντιμετωπίσετε τη maskne είναι να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει αναλόγως και ίσως σας προτείνει την κατάλληλη maskne θεραπεία. 

Εννοείται πως θα συνεχίσετε να φοράτε την μάσκα σας αλλά αυτό που θα χρειαστεί είναι να αλλάξετε τη ρουτίνα περιποίησης σας!


Maskne tips και τα πιο SOS maskne προϊόντα!

Maskne rituals
Maskne SOS kit


Η αλήθεια είναι πως είναι η εποχή που το μότο ‘’less is more’’ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Oπότε είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα πιο βασικά maskne tips αλλά και κάποια από τα πιο ωφέλιμα maskne προϊόντα για να αντιμετωπίσουμε το maskne που μας ταλαιπωρεί!


ü  Μην βάφεστε στο σημείο που εφαρμόζετε τη μάσκα! Επενδύστε σε ένα αντηλιακό με χρώμα και ελαφριά υφή και αφήστε στην άκρη όποια βαριά σύνθεση. Προτιμήστε να τονίσετε το βλέμμα σας με μια έντονη μαύρη μάσκαρα αλλά και τα φρύδια σας.

ü  Πλένετε το πρόσωπο σας σχολαστικά!

Χρησιμοποιείστε προϊόντα καθαρισμού ειδικά για ακμή που δεν θα ερεθίσουν και δεν θα ξηράνουν το δέρμα σας αλλά θα το καθαρίσουν σε βάθος ενώ ταυτόχρονα θα απομακρύνουν την περίσσια ποσότητα σμήγματος. Από τα καλύτερα καθαριστικά προσώπου για ακμή είναι της A-DERMA Phys-AC Purifying Foaming Gel, το Frezyderm Ac-Norm Active Foam Plus και το La Roche-Posay Effaclar Gel.

Μην αμελήσετε στο τέλος να εφαρμόσετε και λοσιόν προσώπου που θα εξισορροπήσει το ph του δέρματος, θα μειώσει την παραγωγή σμήγματος και θα διατηρήσει την επιδερμίδα ενυδατωμένη. Προσωπικά χρησιμοποιώ τη λοσιόν της Bioderma Sebium Lotion  

ü  Κάντε ήπια απολέπιση στο πρόσωπο σας και ενυδατώστε το με ενυδατικές μάσκες προσώπου!

Απολεπίστε τακτικά το πρόσωπο σας για να απομακρύνεται τα νεκρά κύτταρα αλλά μην το παρακάνετε γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε ήπια απολεπιστικά με αντιβακτηριδιακούς παράγοντες και ένζυμα και θα δείτε το δέρμα σας να σας ευγνωμονεί. Ιδανική επιλογή είναι η απολεπιστική μάσκα με AHA και ένζυμα της Korres Pomegranate. Όταν ολοκληρώσετε με την απολέπιση εφαρμόστε μια μάσκα για ενυδάτωση και είστε έτοιμη! Αγαπημένη μου η μάσκα για ενυδάτωση είναι αυτή της Apivita με avocado!

ü  Ενυδατώστε το δέρμα σας πρωί βράδυ με μια καλή ενυδατική κρέμα προσώπου!

Χρησιμοποιήστε την κρέμα προσώπου σας καθημερινά τόσο το πρωί όσο και το βράδυ! Μια τέλεια επιλογή ιδανική για δέρματα με ακμή είναι η  Avene Cleanance Hydra. H Avène Cleanance Hydra μια σούπερ καταπραϋντική κρέμα προσώπου με ενυδατικό αποτέλεσμα, την οποία χρησιμοποιώ κάθε φορά που το δέρμα μου ταλαιπωρείται από ακμή και ειλικρινά με έχει σώσει. 

Υ.γ. Να σας θυμίσω και το άρθρο για σούπερ αποτελεσματικές λύσεις για τα σπυράκια, διαβάστε το εδώ 

Αυτά είναι λοιπόν όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη maskne, τα πιο maskne tips και τα πιο essentials maskne προϊόντα! Αν έχετε και εσείς κάποιο τιπ να μοιραστείτε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου!