photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Μανικιουρ και περιποιηση νυχιων στο σπιτι βημα βημα!

 

Αναμφίβολα τα περιποιημένα άκρα και νύχια συμπληρώνουν ιδανικά την εικόνα κάθε γυναίκας και προσδίδουν πόντους κομψότητας στην εμφάνιση της. Γι’ αυτό και όλες θέλουμε να έχουμε πάντα όμορφα νύχια και επενδύουμε συχνά σε μανικιούρ που θα απογειώσουν την εμφάνιση μας. Ειδικά το καλοκαίρι που το μακιγιάζ κινείται σε μίνιμαλ ρυθμούς, πολλές από εμάς επιλέγουν τα νύχια τους να έχουν λαμπερά χρώματα και ιδιαίτερα σχέδια. Δεδομένων των συνθηκών (λόγω covid-19 αλλά και διακοπών) ίσως χρειαστεί να φτιάξουμε μόνες μας τα νύχια μας, γι΄αυτό και θα δούμε τα βήματα για τη σωστή περιποίηση των νυχιών μας αλλά και τα πιο ωραία καλοκαιρινά βερνίκια νυχιών.

 

Ποια είναι λοιπόν η σωστή περιποίηση για ένα τέλειο μανικιούρ;

 

1ο Βήμα: Καθαρίζουμε τα νύχια με ένα ξεβαφτικό νυχιών

Αρχικά προετοιμάζουμε τα νύχια μας αφαιρώντας το βερνίκι νυχιών με ένα καλό ξεβαφτικό νυχιών. Ακόμη και αν δεν έχουμε βάψει τα νύχια μας, καλό είναι να απομακρύνουμε τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στην επιφάνεια του νυχιού και δεν βοηθούν να «στρώσει» το βερνίκι νυχιών σωστά. Η αλήθεια είναι πως η επιλογή του καλύτερου  ξεβαφτικού νυχιών θέλει προσοχή. 

Προσωπικά επιλέγω ξεβαφτικά νυχιών με φυσικά συστατικά ή χωρίς ασετόνη που δεν ερεθίζουν και δεν αφυδατώνουν το δέρμα και τα νύχια μου ενώ συγχρόνως αφαιρούν αποτελεσματικά κάθε ίχνος του παλιού βερνικιού. Κάποια από τα καλύτερα ξεβαφτικά νυχιών χωρίς ασετόνη που προτιμώ για την αφαίρεση του απλού βερνικιού είναι το ξεβαφτικό νυχιών Collistar Hydro-Nourishing Nail Polish Remover που αφαιρεί άψογα το βερνίκι νυχιών ενώ θρέφει παράλληλα τα νύχια αλλά και το Dermacol Odourless που δεν μυρίζει (πόσο τέλειο)! Αν έχετε ημιμόνιμο μανικιούρ ένα τέλειο ξεβαφτικό νυχιών που θα το αφαιρέσει χωρίς να ταλαιπωρήσει τα νύχια σας είναι το Semilac Paris Liquids.

 

2ο Βήμα : Buffer και λιμάρισμα νυχιών

Χρησιμοποιούμε ελαφρά ένα buffer για να κάνουμε την επιφάνεια στα νύχια μας πιο λεία, να απομακρύνουμε τα φυσικά έλαια των νυχιών αλλά και για να αναδείξουμε τη λευκότητα τους. Στη συνέχεια δίνουμε στα νύχια μας σχήμα με μια μαλακή λίμα που δεν θα τα φθείρει. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι προς μια κατεύθυνση για να μην σπάσουν και να μην ξεφλουδίσουν τα νύχια και σε καμία περίπτωση βαθιές στα πλάγια των νυχιών.

 

3ο Βήμα : Η βάση

Χρησιμοποιούμε πάντα βάση (μια στρώση) πριν από το βερνίκι νυχιών που θα εφαρμόσουμε γιατί θεραπεύει, προστατεύει και δυναμώνει τα νύχια μας, διατηρώντας τα υγιή, χωρίς κιτρινίλες ενώ κάνει το μανικιούρ μας να διαρκεί περισσότερο και το βερνίκι νυχιών να «στρώνει» καλύτερα. 3 από τις καλύτερες βάσεις είναι η essie strong start, η OPI Infinite Shine 1 και η Peggy Sage 4 σε 1!

 

4ο Βήμα : Το χρωματιστό βερνίκι νυχιών και το top coat

Μόλις στεγνώσει το base coat εφαρμόζουμε σε λεπτές στρώσεις το βερνίκι νυχιών που θα επιλέξουμε. Είναι σημαντικό κάθε στρώση που κάνουμε με το χρωματιστό βερνίκι νυχιών να έχει στεγνώσει καλά πριν εφαρμόσουμε την επόμενη. Αγαπημένα μου και αντικειμενικά από τα καλύτερα βερνίκια νυχιών είναι τα βερνίκια νυχιών της OPI και της essie .

Ολοκληρώνουμε με το top coat για να ΄΄κλειδώσουμε΄΄ το χρώμα και να παρατείνουμε τη διάρκεια του μανικιούρ. Το top coat μπορούμε να το εφαρμόζουμε όσο συχνά θέλουμε! Για μεγαλύτερη διάρκεια και άψογο αποτέλεσμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ημιμόνιμο βερνίκι που χαρίζει τζελ αποτέλεσμα, μεγάλη διάρκεια (πάνω από 10 ημέρες) χωρίς να χρειαζόμαστε λάμπα στο σπίτι.

 

5ο Βήμα :  Λάδι νυχιών για τα επωνύχια και κρέμα χεριών στα χέρια

Last but not least εφαρμόζουμε λάδι στα πετσάκια και στο δέρμα γύρω από τα νύχια και ολοκληρώνουμε με την αγαπημένη μας κρέμα χεριών.