photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

To ''no make up'' trend... Laura Mercier




Διαχρονικό trend το nude make up πρωτοστάτησε και φέτος στις πασαρέλες γνωστών οίκων όπως του Gucci, του Alexander Wang, του Marni και της Alberta Ferretti. Aψεγάδιαστη επιδερμίδα και έμφαση στο ζωηρό χρώμα υγείας στα μάγουλα. Χείλη απαλά και μάτια που τονίζονται μόνο με μια μάσκαρα αρκούν για να αναδείξουν τον πιο υπέροχο εαυτό μας. Ένα βήμα πιο κοντά στην κομψότητα και τη διακριτική ομορφιά παρουσιάστηκε στη Nina Ricci και στον Balenciaga. Οι απαλές και απρόσκοπτες υφές χαρίζουν πρόσωπα λαμπερά σα να βγήκαν από editorial περιοδικού.



Όταν στο μυαλό μου έρχεται η λέξη flawless skin, ξέρω ακριβώς που πρέπει να καταλήξω : σε ποιο brand και σε ποια προϊόντα θα αναζητήσω σταθερότητα και τελειότητα. Όταν μιλάμε για αψεγάδιαστη επιδερμίδα και για premium περιποίηση, η Laura Mercier ξέρει καλύτερα από όλους. Πιστή εδώ και χρόνια στη φιλοσοφία της για φυσική ομορφιά και λαμπερό δέρμα παρουσιάζει μικρά θαύματα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείπουν από το νεσεσέρ σου. Με μόλις 4 προϊόντα, σε 3 βήματα και tips απευθείας από τη μετρ του είδους. Σημειώνεις;

Βήμα 1ο : Η σωστή βάση.

Το αλαβάστρινο δέρμα προϋποθέτει μια σωστά ενυδατωμένη και ομοιόμορφη επιδερμίδα, για να το πετύχεις χρησιμοποίησε το φανταστικό foundation primer της Laura Mercier επιδερμίδα που εξασφαλίζει λεία βάση. Μετά την εφαρμογή του primer συνέχισε με ένα λεπτό στρώμα foundation που θα αναμείξεις με ελάχιστη ποσότητα υγρού concealer, πάνω από κάθε ορατή δυσχρωμία, εφαρμόζοντας το με ένα πινέλο. Ειλικρινά λατρεύω με πάθος το νέο Silk Crème Photo Edition Foundation της Laura Mercier. Τόσο φίνο, τόσο πολυτελές, τόσο ανάλαφρο. Είναι το απόλυτα καινοτόμο προϊόν που αντιμετωπίζει την επιδερμίδα σαν καμβά έτοιμο να δεχθεί την πινελιά ενός καλλιτέχνη. Το νέο Foundation της Laura Mercier χαρίζει αλαβάστρινη επιδερμίδα, άψογη όψη, καλύπτοντας κάθε ατέλεια. Παραμένει σταθερό για ώρες και ενυδατώνει παράλληλα την επιδερμίδα χωρίς να την ξηραίνει ή να προκαλεί λιπαρότητα. Πραγματικά είναι από τα λίγα foundation που δεν μπορώ να σκεφτώ την καθημερινότητα μου χωρίς αυτό. Δεν ξέρω αν είναι το μετάξι, οι βιταμίνες ή το εκχύλισμα τσαγιού αλλά η όψη της επιδερμίδας είναι τόσο φωτεινή, φυσική, νεανική και αψεγάδιαστη που θα κάνει πίστεψε με, τους πάντες να σε ρωτάνε το μυστικό σου. Για να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ, μπορείς να απλώσεις μια loose πούδρα σε μορφή σκόνης στα μάγουλα και στη ζώνη Τ. Ξεχωρίζω τη Laura Mercier Loose Setting Powder Invisible. Για να χαρίσεις μια υγιή όψη στα μάγουλα, δημιουργείς κοψίματα με ένα bronzer, και ολοκληρώνει με ένα ρουζ σε παιχνιδιάρικη ροδακινί ή baby pink απόχρωση. Το δικό μου μυστικό μεταξύ μας, είναι να χρησιμοποιώ το κραγιόν μου ως ρουζ. Ειλικρινά το Lip Parfait Creamy Colourbalm της Laura Mercier στην απόχρωση Juicy Papaya κλειδώνει το πιο όμορφο χρώμα που μπορείς να σκεφτείς για τα μάγουλα σου.

Βήμα 2ο : Παιχνίδι και φυσικότητα στο βλέμμα.

Στο μακιγιάζ των ματιών επένδυσε στη διαχρονική κομψότητα των nude αποχρώσεων. Για την απαραίτητη σταθερότητα, τη λείανση της περιοχής αλλά και την ευκολία της εφαρμογής των σκιών, χρησιμοποίησε primer στη βάση του ματιού. Προχώρησε στο μακιγιάζ επιλέγοντας για τα μάτια ματ σκιές σε μπεζ ή απαλό ροζ αποχρώσεις, τις οποίες εφάρμοσε σε όλο το άνω βλέφαρο, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική γωνία του ματιού. Για έξτρα βάθος χρησιμοποίησε taupe σκιά (ψυχρό γκρι-καφέ) στην εξωτερική γωνία. Ένταση στο βλέμμα πέτυχε με μια μαύρη mascara. Η Laura Mercier Extra Lash Sculpting Mascara χαρίζει βλέμμα οσκαρικών προδιαγραφών. Μήκος, σχήμα, καμπύλη και στιλ. Έντονο χρώμα, δύναμη και βλεφαρίδες που σαγηνεύουν απόλυτα. Από τα πιο βαθιά έντονα χρώματα, μαύρο που ξεχωρίζει και βλεφαρίδες που δεν κολλάνε χάρη στο ειδικά σχεδιασμένο βουρτσάκι της που ‘’πιάνει’’ ακόμα και τις πιο μικρές βλεφαρίδες,  ενώ παράλληλα μπορεί να τις διαχωρίσει. Οι βλεφαρίδες αποκτούν ανεπανάληπτο μήκος, συγκλονιστικό όγκο, χωρίς να βαραίνουν ή να κολλάνε. Οι βλεφαρίδες σμιλεύονται και ενισχύεται το φυσικό τους περίγραμμα.  Από τα βασικά της ατού είναι πως δεν σκληραίνει τις βλεφαρίδες και δουλεύεται ανάλογα την ένταση που θέλουμε να δώσουμε στο βλέμμα αλλά και ακόμη και όταν θέλουμε να ανανεώσουμε ακόμα  και μετά από πολλή ώρα από την πρώτη εφαρμογή.  Έξτρα tip για βλέμμα με χαρακτήρα είναι να κρατάμε το βουρτσάκι της Extra Lash Sculpting Mascara οριζόντια και να εφαρμόζουμε από τις ρίζες των βλεφαρίδων προς τα έξω, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στις εξωτερικές γωνίες.

Βήμα 3ο : Ζουμερά φυσικά χείλη

Γήινοι τόνοι και στα χείλη μια επιταγή που έρχεται κατευθείαν από τα πιο ενημερωμένα tutorials. Χείλη για φίλημα, ζουμερά που είναι βαμμένα με λαμπερά lip balms ή απαλές αποχρώσεις κραγιόν. Η γυναίκα της Laura Mercier (μεταξύ των οποίων οι Sarah Jessica Parker, Julia Roberts και Juliette Binoche) που ξέρει να συνδυάζει την κομψότητα και να την απογειώνει, αποζητά πάντα κάτι παραπάνω. Κάτι που θα δώσει χαρακτήρα στο μακιγιάζ της και θα στρέψει τα βλέμματα στα χείλη της, χωρίς να φαίνεται πως κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια. Απαλές nude αποχρώσεις που ταιριάζουν σε κάθε επιδερμίδα. Απαραίτητη επένδυση είναι το Lip Parfait Creamy Colourbalm που κάνει όσα λέει το όνομα του. Χαρίζει απαράμιλλη τελειότητα στα χείλη. Έχει ονειρεμένη απόδοση, ιδανική υφή, ενυδατώνει τα χείλη ενώ το χρώμα του έχει μεγάλη διάρκεια. Χαρίζει λαμπερά χείλη, όμορφα σχηματισμένα και αυτό που το κάνει τόσο τέλειο είναι πως δεν το νιώθεις καν στα χείλη σου, είναι σα να φοράς ένα απλό lip balm. Λατρεύω τόσο πολύ πέρα από τη Juicy Papaya, το Pink Grapefruit, μια καραμελένια ροζ απόχρωση που είναι τόσο girly αλλά και τόσο εκλεπτυσμένη. Την τελική λάμψη και το φωτεινό φινίρισμα στο look το εξασφαλίζω με το Laura Mercier Lip Glacé στην απόχρωση Petal Pink που χαρίζει ένα glamorous touch χωρίς να δείχνει βαρύ και έντονο. Η τέλεια εναρμόνιση για υπέροχα χείλη.

Bήμα 4ο : Το πιο λαμπερό σου χαμόγελο, η αυτοπεποίθηση σου και η μυρωδιά πολυτελούς βανίλιας (δες εδώ)  είναι αυτά που θα τραβήξουν τα βλέμματα και θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις. Με άλλα λόγια η ανεπιτήδευτα φυσική σου ομορφιά είναι το απόλυτο trend της σεζόν. Και με τα προϊόντα της Laura Mercier όλα είναι πιο εύκολα. Θα τα ανακαλύψεις όλα στα πολυκαταστήματα Attica.