photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Kάτι από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. #YSL Google Glass




Kάτι από το παρελθόν, κάτι από το παρόν και κάτι από το μέλλον. Ο κόσμος του μακιγιάζ είναι μαγικός. Μαγικός γιατί εγώ ξέρω μόνο τα βασικά (τα πολύ βασικά) και πάντα έχω την απορία, αυτό το τέλειο φινίρισμα στο δέρμα ή αυτή τη λάμψη με το highlighter πως την πετυχαίνει αυτός που με βάφει. Επίσης πως το cat eye look μπορεί να είναι εύκολο; Και πόσες φορές πρέπει να το δω για να θυμάμαι τα βήματα; Ναι αλλά θέλω εξατομικευμένο στάδιο γιατί η εκάστοτε youtuber που παρακολουθώ και σκανάρω τα μυστικά της έχει διαφορετικές ανάγκες ή εκ διαμέτρου αντίθετα από τα δικά μου χαρακτηριστικά. Και το αποκορύφωμα όλων πως γίνεται να θυμάμαι τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ; Με τα ονόματα έχω ένα θέμα, ειλικρινά. Φαντάζομαι κάπου μέσα στα ερωτήματα και τις δικές μου αγωνίες, έχεις ανακαλύψει και δικά σου. Όλες ψάχνουμε αυτά τα διαχρονικά μυστικά του μακιγιάζ και όλα τα τιπς που μοιράζεται ο/η make up artist μαζί μας αλλά θα τα θέλαμε και κάπου φυλαγμένα για να ανατρέχουμε και να έχουμε ζωτική εικόνα του look ακόμη και κατά τα στάδια της δημιουργίας του. Ίσως ένα βίντεο; Και όμως αυτό που όλες έχουμε ευχηθεί έχεις τη δυνατότητα να το ζήσεις. 

Χάρη στην Yves Saint Laurent Beauté και την Google έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς το δικό σου βίντεο ομορφιάς, το δικό σου ''πριν'' και ''μετά''. Μια κορυφαία digital εμπειρία μακιγιάζ από την πρωτοπόρο και premium εταιρεία, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η υψηλή τεχνολογία της Google και των Google Glass σου προσφέρει τη δυνατότητα να καταγράφεται βήμα βήμα όλη η διαδικασία του μακιγιάζ σου σε video και να την λαμβάνεις στο e-mail σου, με σχόλια και οδηγίες από τον make up artist που το δημιούργησε. Αυτή λοιπόν την αναμφισβήτητα ξεχωριστή digital εμπειρία έζησα πριν μία περίπου εβδομάδα. Τρία μακιγιάζ προτεινόμενα και ένα που έπρεπε να επιλεχθεί : λαμπερή επιδερμίδα, έντονα μάτια ή σαγηνευτικό σέξι cat eye. 

Εγώ επέλεξα το cat eye look και με τη μαγική δράση της make up artist του οίκου, Κατερίνας Βεργοπούλου, το αποτέλεσμα ήταν πέρα από δυναμικό, ανατρεπτικό για τα δικά μου δεδομένα, ξεχωριστά αισθησιακό. Τραβούσε όλη την προσοχή στο βλέμμα με τη δυναμική της παχιάς εξωτερικής γραμμής του eyeliner αλλά ταυτόχρονα μετρίαζε την ένταση με τους nude τόνους. Το πρώτο βήμα πριν αφιερωθεί η Κατερίνα στα μάτια, ήταν να ''κλειδώσουμε'' και να διατηρήσουμε την υγιή και νεανική όψη της επιδερμίδας, χρησιμοποίησε (δεδομένου ότι δεν χρειάζομαι ιδιαίτερη κάλυψη) το foundation Le Teint Touche Éclat  και φώτισε τα πιο σκοτεινά σημεία για να εξαλειφθεί κάθε σκίαση (μάτια, χείλη, μύτη) με το αγαπημένο highlighter Touche Éclat.


Καθώς η βάση είχε προετοιμαστεί, η συνέχεια περιελάμβανε το μακιγιάζ των ματιών. Για να δείχνει πιο ξεκούραστη η περιοχή των ματιών αλλά και να αναζωογονηθεί άμεσα, χρησιμοποιήθηκε ο ορός ματιών Forever Youth Liberator Eye Zone Serum. Η σκιά που επελέγη για το μακιγιάζ ήταν η Gloss Volupté που εξασφάλισε έντονο αποτέλεσμα μακράς διάρκειας ενώ για το πλάι και το ''χτίσιμο'' της γραμμής που θα ''πατούσε'' πάνω το eyeliner, μια απλή καφέ σκιά. Στη συνέχεια στη γραμμή που είχε σχεδιάσει η Κατερίνα με τη σκιά, χρησιμοποίησε το Eyeliner Effet Faux Cils Shocking σε εντυπωσιακά δραματική μαύρη απόχρωση. Τέλος το βλέμμα απογειώθηκε με την έμφαση που δόθηκε στο μάκρος αλλά και στον όγκο των βλεφαρίδων με τη mascara, Mascara Volume Effet Faux Cils Shocking. Το tip της Κατερίνας για να ενισχυθεί το cat eye είναι να χρησιμοποιείται η mascara από κάτω προς τα πάνω και προς τα έξω. 




Tέλος στα χείλη για ζουμερό αλλά glossy, ανάλαφρο αποτέλεσμα χρησιμοποιήθηκε το Τint-In Oil που εξασφάλισε ένα ροζ juicy τελείωμα και προσαρμόστηκε πλήρως στο χρώμα των χειλιών. 



Το πόσο απόλαυσα το μακιγιάζ δεν χρειάζεται να στο πω. Άλλωστε λατρεύω χρόνια την YSL. Πολυτελείς υφές, λαμπερές αποχρώσεις και υπέροχα προϊόντα. Το μακιγιάζ άψογο, ρετρό αλλά τόσο σύγχρονο. Η επιδερμίδα αλαβάστρινη και το βλέμμα σαγηνευτικό. Άλλωστε να θυμάσαι πως το cat eye επιμηκύνει τα μάτια και τονίζει το βλέμμα, προσθέτοντας έξτρα πόντους έκφρασης. Ακριβώς σαν παλιά ηρωίδα του σινεμά.   
Tα στάδια του μακιγιάζ αλλά και όλη τη διαδικασία μπορείς να τα δεις εδώ 

Kάτι λοιπόν από το παρελθόν, φινέτσα και υψηλή αισθητική. Κάτι από το παρόν, μακιγιάζ υψηλών προδιαγραφών και κάτι από το μέλλον, εξατομικευμένο πρόγραμμα μακιγιάζ με την αρτιότητα της YSL και της Google.
Αυτό πίστεψε με, θέλεις να το ζήσεις.