photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Όλα είναι στιγμές…#man's_world8




Houston, we have a problem... Κάπως έτσι είδα τα πράγματα ένα πολύ ωραίο πρωί που ξύπνησα και μου ακύρωσαν τις προγραμματισμένες διακοπές στη Σκιάθο. Δύο επιλογές υπήρχαν να κλαίω τη μοίρα μου στην Αθήνα και η δεύτερη να πάρω το πρώτο καράβι που θα βρω για όπου. Χωρίς πλάνο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς χάρτες και συντεταγμένες. Έτσι, απλά με ένα αντηλιακό, μαγιώ, σαγιονάρες και μια κάρτα atm. Με παρέα καλή και την πιο ταξιδιάρικη διάθεση. Γιατί η ζωή είναι εκεί έξω... Σε αυτά που καλείσαι να ανακαλύψεις από το πουθενά... Το λόγο λοιπόν δίνω στο αγόρι της παρέας να τα πει όπως αυτός ξέρει (και ας μην ξέρει από αντηλιακά, μάσκαρες και after sun)... Aπό εμένα, καλές διακοπές με βουτιές στα αστέρια και μακροβούτια μέχρι τη χώρα των ονείρων... Με μια ανάσα. To πρώτο καράβι, λοιπόν... Τι λες, σαλπάρουμε;  Εύη 


********************************************************************************


''Η στήλη επιστρέφει δριμύτερη, μόνο αυτό έχω να πω! Και οφείλω να απολογηθώ που δεν ανανεώθηκε το τελευταίο διάστημα αλλά σειρά ανειλημμένων υποχρεώσεων και το πρώτο κύμα καλοκαιρινών διακοπών με απέτρεψαν από το να είμαι ακριβής στο ραντεβού μας.

Καθυστέρηση στην καθυστέρηση, φτάσαμε κιόλας στις αρχές του Αυγούστου. Μπορεί ημερολογιακά το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, τα 2/3 δηλαδή, να βρίσκονται ήδη πίσω μας, τα καλύτερα όμως βρίσκονται σίγουρα μπροστά μας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η περίοδος των αδειών αρχίζει σιγά-σιγά και πως τα μεγάλα αστικά κέντρα εκκενώνονται από όσους έχουν τη δυνατότητα να πάνε ολιγοήμερες ή πολυήμερες διακοπές.

Επειδή όμως εδώ δεν είναι ταξιδιωτικό blog αλλά blog ομορφιάς και επειδή εγώ δεν μπορώ να σας πω τι λάδι θα πάρετε μαζί σας στην τσάντα της παραλίας-ως κάτασπρος παίρνω μόνο ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 60, μην γελάτε-πρέπει να αναζητήσω ένα διαφορετικό θέμα. Δεν μπορώ να σας πω ούτε για το μακιγιάζ του καλοκαιριού, αν και ξέρω γενικά πως πρέπει να προτιμάτε πιο ήπια χρώματα, δεν θα σας πω ούτε τι να φορέσετε, ούτε τι παπούτσια να βάλετε. Κάντε ό,τι σας φωτίσει ο Κύριος, έχοντας φυσικά πάντα στο μυαλό σας πως ο Επιτάφιος βγαίνει μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή, επομένως δεν είναι απαραίτητο και εσείς να εκδράμετε στα σοκάκια ενός κυκλαδίτικου νησιού ως ετεροχρονισμένοι επιτάφιοι.

Αυτό το καλοκαίρι μοιάζουμε να έχουμε, ίσως πιο πολύ από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, ανάγκη από όμορφες στιγμές. Κλείνουμε αισίως μια πενταετία βαθιάς κρίσης, περίοδος η οποία άλλαξε τις ζωές σχεδόν όλων μας άρδην. Σχεδιασμοί ανατράπηκαν, όνειρα και φιλοδοξίες ματαιώθηκαν, προτεραιότητες άλλαξαν αίφνης. Φέτος που τα πράγματα δείχνουν να είναι ένα κλικ καλύτερα, όλοι ψάχνουμε αγωνιωδώς όμορφες στιγμές για να πάρουμε ανάσες και εφόδια ενόψει του δύσκολου χειμώνα που μας περιμένει.

Οι στιγμές δεν είναι ακριβές, με την τυπική έννοια του όρου. Δεν απαιτείται να σπάσετε τον κουμπαρά-γουρουνάκι που ίσως να κρατάτε για να τις απολαύσετε. Ακόμα και μια no-budget κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί στην ιστορία της ζωής σας, υπό την προϋπόθεση φυσικά πως υπάρχει η κατάλληλη παρέα.

Το καλοκαίρι λοιπόν είναι διαχρονικά η καλύτερη περίοδος για τη συλλογή στιγμών, οι οποίες θα συνθέσουν το πάζλ των αναμνήσεών μας αλλά και θα μας δώσουν την ευκαιρία να ξεκουραστούμε από τον επίπονο χειμώνα που προηγήθηκε.

Ένα ηλιοβασίλεμα είναι μια στιγμή. Ένας καφές στο λιμάνι ή σε μια παραλία κοιτάζοντας τη θάλασσα και τον υπόλοιπο κόσμο είναι μια στιγμή. Η παρέα με αγαπημένους ανθρώπους είναι μια στιγμή. Το βαθύ, πηγαίο και γάργαρο γέλιο είναι μια στιγμή. Η ανταλλαγή ματιών, το φλερτ με τα μάτια είναι μια στιγμή. Μια αγκαλιά, ένα φιλί είναι μια στιγμή. Ένα κράτημα του χεριού είναι μια στιγμή. Ένα τραγούδι, ένας χορός είναι μια στιγμή. Ένα inside joke είναι μια στιγμή.

Όλες αυτές οι στιγμές αθροίζονται σε μια ολότητα-μια δική μας ολότητα. Μπορεί ορισμένες στιγμές να τις μοιραστήκαμε με άλλους αλλά στην τελική αυτές οι στιγμές, οι καλοκαιρινές, είναι δικές μας και συνιστούν παρακαταθήκη για τις επόμενες όμορφες στιγμές που θα ακολουθήσουν.

Καλό καλοκαίρι λοιπόν, με όσο το δυνατόν περισσότερες στιγμές που θα θυμάστε και το επόμενο πρωινό και το μεθεπόμενο και εις το διηνεκές. Άλλωστε, το πάζλ είναι ένα παιχνίδι με διαχρονικότητα και γκελ σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Να είστε και καλά και κακά παιδιά, femmes fatales και homes chics. Και επειδή και η στήλη χρειάζεται διακοπές-μην ακούσω καμιά κακία κυρία Εύη μας- επιστρέφει μαυρισμένη και ανανεωμένη για την επόμενη σεζόν από τις αρχές Σεπτεμβρίου.''.



Α bientôt

Γιώργος Ευγενίδης