photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

I love red, it's the color of life," Just Rouge Dior 999...


  
Πάθος είναι η τρέλα της στιγμής. Να κάνεις τον άλλον να γελάει γιατί απλώς μπορείς. Να αλλάζεις τη μέρα του και να αλλάζει τη δική σου. Και από εκεί αρχίζουν πολλά. Αρχίζουν έρωτες. Αρχίζουν συναισθήματα να ξεκλειδώνονται και φόβοι να φεύγουν. Αρχίζουν στιγμές να ξετυλίγονται. Kαι ποια είναι η μαγεία; Κάποιος να σε ακολουθεί στην τρέλα της στιγμής και να μην φοβάται να κάνει τα πάντα για σένα. Να παρασύρεται στο χορό του μυαλού σου και να σε παρασύρει σε βαλς συναισθημάτων. Μεγάλη τύχη ο έρωτας. Μεγάλη τύχη να ανακαλύπτεις τον άλλον και να ζεις τις στιγμές του. (Αφήνω ανοιχτό παραθυράκι γιατί έχω να σου πω πολλά, σύντομα). Αν ο έρωτας σε ωθούσε να δραστηριοποιηθείς θα έκανες στο όνομα του τα πιο ανορθόδοξα πράγματα. Θα επέλεγες να μεταμορφωθείς ριζκά και να πετάξεις τη μάσκα του φόβου και της σκληρότητας. Του παρελθόντος και του ανθρώπου που έχει πληγωθεί. Γιατί ο έρωτας φίλη μου θέλει χώρο. Χρόνο όχι. Εξελίσσεται γρήγορα. Έχει αυτό το ατέρμονο πάθος. Αυτό που δεν μπορείς να ορίσεις και δεν μπορείς να ελέγξεις. Αυτό που τον αγκαλιάζεις και χάνεσαι. Αυτό που τον φιλάς και δεν μπορείς να σταματήσεις να το κάνεις. Θέλει χώρο γιατί το καινούργιο από μόνο του απαιτεί ξεκαθάρισμα του παλιού. Ο έρωτας δημιουργεί θαύματα. Ο έρωτας σε κάνει να ξεπερνάς τις αναστολές και να λες, αλλά το κυριότερο να δείχνεις στον άλλον κάθε κομμάτι της ψυχής σου. Να φτάνεις στα μύχια και να μην σ' ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Γιατί ο έρωτας φέρνει μπροστά σου δυο χέρια που ξεδιπλώνουν χάδια και παράλληλα ξεκλειδώνουν συναισθήματα.

Ο έρωτας αν είχε χρώμα θα είχε αυτή την εκτυφλωτική λάμψη του κόκκινου. Αν ο έρωτας φίλη μου ήταν προϊόν θα ήταν το διαχρονικό κραγιόν 999 του Dior. Αγαπημένο και πάντα avant- garde. Σε ωθεί από μόνο του να χαθείς στη στιγμή και να χορεύεις ένα απόλυτο βαλς κομψότητας. Κάπου το 1953, στο Παρίσι. Ο Christian Dior ήταν ήδη ένας παγκοσμίου φήμης μόδιστρος και αποφασίζει να αλλάξει τα δρώμενα στο χώρο της ομορφιάς και να ''ντύσει'' το γυναικείο χαμόγελο τόσο κομψά όσο και το γυναικείο σώμα με μια αέρινη μουσελίνα ή έναν πιο σκληρό αλλά ευπλαστο καμβά. Κόκκινο του πάθους να εναρμονίζεται απολύτως με κάθε πρόσωπο, κάθε χρωματικό τόνο, κάθε ύφασμα, κάθε ώρα της ημέρας.  "Aγαπώ το κόκκινο χρώμα, είναι το χρώμα της ζωής," συνήθιζε να λέει ο Christian Diοr. Κάτι παραπάνω από αγαπημένο χρώμα, ήταν γι' αυτόν γούρι, φυλαχτό πολύτιμο, ένα πνεύμα καλής τύχης προικισμένο με μια ιδιαίτερη αύρα. Και κάπως έτσι το Rouge Dior 999 γεννήθηκε, και από εκείνη τη στιγμή η ιστορία του δεν έπαψε να μετρά αναφορές συμβάλλοντας σε ιστορίες πάθους και γράφοντας στο βιβλίο της ομορφιάς με φλογερά κόκκινα γράμματα, λέξεις όπως θηλυκότητα, δυναμισμός, αισθησιασμός. Από τη Marlene Dietrich και τη Grace Kelly, έως και τη Natalie Portman το Rouge Dior συνεχίζει να επανεφευρίσκει και να αποκαλύπτει ένα νέο, σύγχρονο, τολμηρό, υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα παράλληλα με χαρακτήρα. 


Προσωπικά το κόκκινο το φοβόμουν μέχρι να το δω ιδίοις όμασι και να πειστώ πως τις λευκές επιδερμίδες με το σκούρο καστανό μαλλί απλώς τις απογειώνει. Το αγάπησα με την πρώτη ματιά. Η πιο ιδανική απόχρωση για τα χείλη. Φωτεινή και ταυτόχρονα ματ υφή που θέτει νέους κανόνες  στον όρο σαγήνη και αποπλάνηση. Ένα εξαιρετικά διαχρονικό και συνάμα μοντέρνο κραγιόν που χαρίζει  βαθύ έντονο, βελούδινο χρώμα γεμάτο ένταση που διαρκεί. Μην φοβηθείς να το φορέσεις ακόμη και μέρα, ταιριάζει με κάθε ντύσιμο, αρκεί να διατηρήσεις την απαλότητα στους υπόλοιπους χρωματισμούς και τόνους. Και το βράδυ τόλμησε το με avant- garde εμφανίσεις, να σαν τις μυστηριώδεις γυναίκες του οίκου με ένα 50s φόρεμα, ένα tuxedo, ένα καπέλο και με μόνο σου όπλο το πιο αινιγματικό κόκκινο χαμόγελο. Αγαπώ τη φινέτσα του 999, είναι κάτι παραπάνω από ένα αγαπημένο κραγιόν. Είναι το απόλυτο φετίχ που υπερτονίζει την πιο ξεχωριστή αύρα της γυναικείας ομορφιάς, ακριβώς όπως ήθελε και ο Christian Dior. 


Αν λοιπόν θέλεις να επενδύσεις σε ένα κόκκινο κραγιόν ξέρεις τι να διαλέξεις. Άλλωστε στις τάσεις της σεζόν για άνοιξη καλοκαίρι, απευθείας από τα catwalks του οίκου είναι τα καλοσχηματισμένα κόκκινα χείλη. Απολύτως εναρμονισμένα με λευκή αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Το κόκκινο κραγιόν συνεπώς επιβάλλεται. Και να θυμάσαι μιλάμε για ένα μοναδικό προϊόν που ορίζει απολύτως τις αρχές του οίκου. Το 999 είναι απλώς θιασώτης της τέχνης και της υψηλής αισθητικής.




Και να θυμάσαι κάθε έρωτας ξεκινά ξαφνικά και στο χέρι σου είναι πόσο θα τον κρατήσεις ανέπαφο από τη φθορά της καθημερινότητας...