photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

My eyes for how they see...


...Να εστιάζεις στο βλέμμα, να μπορείς να δεις πίσω από κάθε έκφραση. Πίσω από κάθε γραμμή και κάθε παιχνίδισμα των βλεφάρων. Ό,τι και να κάνεις η αλήθεια του βλέμματος θα βρει τρόπο να βγει προς τα έξω. Να αποκαλύψει όσα είσαι, όσα νιώθεις. Είναι αυτά τα δάκρυα που μερικές φορές έρχονται ξαφνικά όταν ακούσεις κάτι. Αυτά τα δάκρυα που ίσως είναι και λυτρωτικά. Αυτά τα συναισθήματα. Ό,τι νιώθεις τα μάτια το προδίδουν...


Κάθε φορά που πάω στο The Mall, αφού περάσω από Ζάρα και λοιπά, καταλήγω νομοτελειακά στον κάτω κάτω όροφο και αφού χαζεύω στην Παρουσίαση το Kitchen Aid που θέλω να το πάρω, σε παστέλ ροζ, οδηγούμαι ενστικτωδώς σε ένα κατάστημα που σε ''τραβάει από τη μύτη''. Κυριολεκτικά. Με οδηγούν οι μυρωδιές. Δεν με οδηγούσαν πάντα. Με οδηγούν τα τελευταία χρόνια. Ρόδι, ροδάκινο, λεβάντα και μια προθήκη-ψυγείο σαν σε ζαχαροπλαστείο. Δώσε μου μυρωδιές, ευφάνταστα σχέδια - σχήματα και χρώμα και με αιχμαλωτίζεις. Κάπως έτσι γεννήθηκε μια αγάπη για τα Fresh Line και κρατάει εδώ και χρόνια. Φύσει δύσπιστη και ακόμη πιο επιφυλακτική στα ελληνικά προϊόντα, έπρεπε να μου αποδείξουν πως αξίζουν. Δεν το συζητάμε, αξίζουν με το άλφα κεφαλαίο. Κυρίως γιατί είναι ελληνικά προϊόντα, φυτικά, βασισμένα στις συνταγές της γιαγιάς. Θα μπορούσε να είναι η δική μου, η δική σου. Ήταν μια άλλη όμως γιαγιά που φρόντισε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της στις επόμενες γενιές. Και αυτές οι γνώσεις έγιναν προϊόντα και τα προϊόντα εξελίχθηκαν και εκτός από άρωμα, χρώμα, αποτελεσματικότητα, αγγίζουν πολλές φορές και την καινοτομία. Αγαπώ τα Fresh Line. Γιατί στις συνταγές τους δεν περιέχονται πετροχημικά, ενοχοποιημένα συντηρητικά, συνθετικά μαλακτικά και παράγωγα ζωικής προέλευσης. Αγαπούν το περιβάλλον και δεν αγοράζου πρώτες ύλες που δοκιμάστηκαν.
Και για να επανέλθω κάθε φορά με παρασέρνουν οι μυρωδιές και νιώθω στο κεφάλι μου να στροβιλίζονται νότες αιθέριων ελαίων και πάω και μυρίζω κάθε φορά τις μπάρες σαπουνιών με το σταφύλι (Οινοχόος, αν προτιμάς) και χαζεύω στο fresh bar και κοιτάω συστατικά και αυτές τις συσκευασίες σε μικρά βαζάκια που τα αγαπώ, γιατί μου θυμίζουν γλυκό. Και κάπως έτσι έπεσε το μάτι μου σε μια ταμπέλα που έγραφε πατάτα.

Έλεγε πως αντιμετωπίζει τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους. Aν με έχεις διαβάσει και στο παρελθόν σίγουρα ξέρεις πως έχω τώρα τελευταία μια εμμονή με την περιποίηση του προσώπου (αν δεν το ξέρεις πάτα skin care και θα καταλάβεις). Εμμονή και με τις κρέμες ματιών, αναζητώ την καλύτερη και δοκιμάζω συνεχώς καινούργιες (όταν τελειώσουν οι άλλες -νέος στόχος-). Είναι που ξαφνικά έπαθα μια μανία με τις λεπτές γραμμές και τους ανεπαίσθητους μαύρους κύκλους. Μάσκες είχα δοκιμάσει και στο παρελθόν! Αλλά εκεί στο fresh bar με προδιέθετε και η τιμή 7,50 ευρώ τα 50 κάτι ml. Και την αγόρασα και από τότε την αγοράζω ξανά και ξανά κάθε φορά που τελειώνει. Είναι αυτή η μαγική αίσθηση που αφήνει στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, η ποσότητα που εφαρμόζεις, απευθείας από το ψυγείο. Είναι η αίσθηση ανακούφισης και ενυδάτωσης από τη στιγμή που θα την απλώσεις και είναι και η αντιμετώπιση των σημαδιών κούρασης και τυχόν οιδημάτων. Είναι και οι βιταμίνες C, B6, χαλκό, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο που κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει υγιής. Είναι και η ευεργετική δράση της πατάτας που θρέφει σε βάθος, ελλατώνει τους μαύρους κύκλους, μαλακώνει και καθαρίζει το δέρμα. Είναι και που αυξάνει τη φωτεινότητα του δέρματος. Είναι και που επαναφέρει και κλειδώνει τη φυσική υγρασία. Είναι και που η σύνθεση της είναι απλή, δραστικη, απαλή και το βασικό φυτική, με την πλέον αξιόπιστη φόρμουλα της Fresh Line, που είναι ενισχυμένη με μάραθο και έλαια. Με λίγα λόγια η μάσκα ματιών είναι μαγικό προϊόν. Κάνει όλα όσα θες. Δίνει και αυτή τη λάμψη στο βλέμμα. Πόσα να ζητήσεις ακόμα; Ορκίζομαι αιώνια πίστη αγαπημένο προϊόν.