photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Salt, Hair, Don't care...



Η μεγαλύτερη ανακάλυψη είναι να ανακαλύψεις (πρόσεξε με είναι σκόπιμη η επανάληψη και η χασμωδία) τι σε ευχαριστεί. Να καταλάβεις πως δεν μπορείς να στηρίζεις τη ζωή σου πάνω σε ουτοπικές σχέσεις, πάνω στη γνώμη των άλλων, πάνω σε μια κοινωνία, ένα σύνολο που δεν ενδιαφέρεται σχεδόν ποτέ να σε ανακαλύψει σαν άνθρωπο. Πόσες φορές έχεις φτάσει στο σημείο να ζεις με βάση το τι θα πουν οι άλλοι; Πόσες φορές έχασες έτσι την ουσία και πόσες φορές έκανες τα πράγματα πιο δύσκολα απ' ό,τι ήταν στην πραγματικότητα; Πόσες φορές άλλαξες για να ικανοποιήσεις τους άλλους; Και πόσες φορές έφτασες στο σημείο να αναρωτηθείς αν όλοι είναι ευχαριστημένοι μαζί σου; Μήπως όμως σε όλη αυτή την πορεία κατέληξες πως αυτοί στους οποίους κάποτε ήθελες να αρέσεις, να ταυτίζεσαι, να προσαρμόζεσαι γιατί ενδεχομένως να τους είχες εξυψώσει έχουν αρχίσει να χάνουν τη μαγεία τους; Και που καταλήγεις; Η μαγεία είναι να είσαι εσύ! Να μπορεί ο άλλος να σε δεχτεί για ό,τι είσαι. Extravaganza, ανέμελη, ενθουσιώδης, εμμονική, στριφνή, περίεργη, ονειροπόλα; Για ό,τι είσαι. Όπως είσαι κάθε καλοκαίρι που αφήνεις πίσω τις υπερβολές του χειμώνα και ανακαλύπτεις έναν άλλο εαυτό. Λίγο πιο ανέμελο, λίγο πιο ατίθασο. Κόντρα σε κανόνες και πρέπει. Αν ήταν στυλ θα ήταν χωρίς αμφιβολία boho ή αλλιώς bohemian.









Είμαι όπως είμαι... Τα ρούχα μου και τα μαλλιά μου επίσης. Ανέμελα. Ατημέλητα. Χωρίς πολλά πολλά. Δυο τρία βασικά πράγματα. Και πολλή φαντασία. Και σχέδια σε κοτσίδες, πλεξίδες, κυματισμούς, χαλαρά σινιόν. Και χρώμα από λουλούδια φυσικά. Και θηλυκότητα και ρομαντισμός με φιόγκους, όπως τα ρούχα της Madame shou shou. 

Ξέρεις τι μου αρέσει στο καλοκαίρι;  Όλο αυτό το ελεύθερο πνεύμα που αρνείται πεισματικά να καθυποταχθεί σε κανόνες, σε πρέπει. Το μόνο πρέπει που βάζω στη ζωή μου το καλοκαίρι είναι η περιποίηση των μαλλιών μου. Έχω γίνει σχεδόν εμμονική. Αν σκεφτείς δε πως το αλάτι, το χλώριο και ο ήλιος αποτελούν τις τρεις βασικές καλοκαιρινές απειλές για την υγεία των μαλλιών αντιλαμβάνεσαι και τους λόγους που προσέχω διπλά. Δεν μπορώ το ξεθώριασμα, τη θαμπή και τραχειά τους όψη, την αφυδάτωση. Θέλω να είναι και να φαίνονται υγιή. Αντηλιακό, καπέλο ή φουλάρι για την παραλία και 2-3 απαραίτητα προϊόντα για την μετά περιποίηση. Δεν θες πολλά. Ένα καλό σαμπουάν, conditioner, μάσκα επανόρθωσης και λάδι. Προσωπικά χρησιμοποιώ και ψάχνω προϊόντα που η  καλλυντική τους φόρμουλα αποκαθιστά κάθε φθορά. Είμαι από τις hair addicted lovers. Στην περιποίηση κυρίως. Ό,τι δεν έκανα τόσα χρόνια τα κάνω μαζικά τώρα. High end και drugstore προϊόντα επιστρατεύονται : Aussie, Kerastase, Phyto, Apivita, LOreal Professionnel, Sunsilk, Fresh Line, Pantene Pro V, Fructis και άλλα πολλά έχουν περίοπτη θέση στο μπάνιο μου. Δοκιμάζονται και κρίνονται.  Φέτος το καλοκαίρι το λούσιμο και η περιποίηση των μαλλιών ανάγεται σε ιεροτελεστία. Και 4 προϊόντα σε ελιξίρια ομορφιάς και προστασίας. 
 
ΣΑΜΠΟΥΑΝ


Ξεχώρισα το σαμπουάν Τερψιχόρη από τα Fresh Line. Βασισμένη σε ελληνική, παραδοσιακή συνταγή και με σύνθεση προσεγμένη με συστατικά από την ελληνική φύση  και πιο συγκεκριμένα αιθέρια έλαια από νεράντζι, μανταρίνι και πορτοκάλι χαρίζουν λάμψη και φωτεινότητα, το εκχύλισμα τσουκνίδας δυναμώνει και τονώνει τη τρίχα και το λεμόνι ρυθμίζει τη λιπαρότητα στο τριχωτό. Εμπλουτισμένο με αλόη και  D- Panthenol για ενυδάτωση και θρέψη χωρίς parabens και άλλα βλαβερά συστατικά για το τριχωτό της κεφαλής. Χωρίς αφριστικά συστατικά επίσης, οπότε αν δεν κάνει πού αφρό μην απογοητευτείς. Τα φυτικά σαμπουάν δεν κάνουν πολύ αφρό, ωστόσο είναι άκρως αποτελεσματικά και καθαρίζουν σε βάθος.  Εξαιρετικό λοιπόν σαμπουάν που χαρίζει λάμψη, τόνωση και θρέψη. Ενυδατώνει, αναζωογονεί και αναδομεί την τρίχα. Μυρίζει εκπληκτικά και θυμίσου πως αναζωογονεί τις αισθήσεις. Tιμή 11,90 τα 200 ml ενώ τα 75 5,30. Ίσως το βρίσκεις ακριβό αλλά θυμήσου είναι 100% φυτικά!


MΑΣΚΑ



Όσο εμμονική είμαι με τα λάδια άλλο τόσο είμαι και με τις μάσκες. Επίσης δοκιμάζω συνεχώς καινούργιες. Από drugstore λατρεύω της Aussie τη limited 3 minutes repair αλλά όταν πρόκειται να κακομάθω τα μαλλιά μου χρησιμοποιώ ανελλιπώς της Kerastase Elixir K Ultime. Όσες έχετε χρησιμοποιήσει έστω και μια φορά μάσκα της εταιρείας  καταλαβαίνετε την τεράστια αγάπη, όσες όχι νομίζω πως πρέπει να το κάνετε έστω και μια φορά. Είναι ακριβή το ξέρω αλλά είναι απολύτως αποτελεσματική. Μάσκα με σύμπλοκο ελαίων καλαμποκιού, καμέλιας, αργανιάς και πρακάξι. Aναδομεί την τρίχα σε βάθος, επαναφέρει τη λάμψη και τη στιλπνότητα των κατεστραμμένων μαλλιών, ενυδατώνει και τα βοηθά να μακρύνουν. Από την πρώτη κιόλας χρήση θα δεις τη διαφορά. Με μια μικρή ποσότητα  κάνοντας μασάζ στο τριχωτό από τη ρίζα ως τις άκρες (μην φοβηθείς δεν λαδώνει και δεν βαραίνει την τρίχα), την αφήνω 10 λεπτά το λιγότερο, την έχω αφήσει και ένα βράδυ ολόκληρο, και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Αν έχεις και το αντίστοιχο λάδι πρόσθεσε μια δυο σταγόνες ξέβγαλε με χλιαρό νερό (όχι ζεστό τα κάνει θαμπά) και δες τα μαλλιά σου πιο λαμπερά, μαλακά και ενυδατωμένα από ποτέ. Με άλλα λόγια εκπληκτικό προϊόν. Αν το πετύχεις με έκπτωση επένδυσε τα μαλλιά σου θα σε ευγνωμονούν. H τιμή της από 30 - 40 ευρώ τα 200 m. Στο Le Tif ανακαλύπτω συνεχώς τις καλύτερες προσφορές συνδυαστικά με σαμπουάν και λάδι.



ΣΠΡΕΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ



Phytoplage. Το σπρέι επανόρθωσης της Phyto θα τολμήσω να σου πω πως το εκτίμησα αρκετά πρόσφατα. Είχα ξεχάσει να το χρησιμοποιήσω συστηματικά και το ανακάλυψα όταν το χρειαζόμουν πιο πολύ από κάθε προϊόν. Θα σου μιλήσω ειλικρινά, το λάτρεψα. Το λάτρεψα γιατί πολλές φορές δεν χρειαζόταν καν να χρησιμοποιήσω μάσκα μαλλιών. Είναι από τα πλέον απαραίτητα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών μου. Φυτικό και απολύτως αποτελεσματικό. Το χρησιμοποιώ σε νωπά μαλλιά αμέσως μετά το λούσιμο και τα αφήνω να στεγνώσουν φυσικά. Το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε προσδοκία. Μαλακά μαλλιά, υγιή, ενυδατωμένα, με έντονη λάμψη και υπέροχο άρωμα. Δεν λαδώνει τα μαλλιά, δεν τα βαραίνει είναι από τα καλύτερα σπρέι επανόρθωσης που κυκλοφορούν. Ολική επανόρθωση και αναδόμηση στα κατεστραμμένα μαλλιά χάρις στο  kerarice και στο απόσταγμα σαφράν που περιέχει. Αν το δεις μπροστά σου αγόρασε το και θα με θυμηθείς. Η τιμή του για την αποτελεσματικότητα του είναι εξαιρετική : 125 ml 14, 50 ευρώ.



ΛΑΔΙ ΘΡΕΨΗΣ 



Mythic Oil. Η αγάπη για τα λάδια ξεκίνησε με αυτό. Δωράκι από τη Ζέτα Τσακούμη και την Κωνσταντίνα Κώνστα. Απολύτως εγκωμιασμένο από την κολλητή που το χρησιμοποιούσε απ’ όταν κυκλοφόρησε. Έπρεπε να δοκιμαστεί και δοκιμάστηκε και αγαπήθηκε. Λάδι βαθιάς θρέψης χαρίζει αυτά τα λαμπερά, μεταξένια, υγιή μαλλιά που έχεις ονειρευτεί. Περιέχει έλαιο avocado και είναι εμπλουτισμένο με Βιταμίνες Α, Β1, Β2, D καθώς και τα βασικά λιπαρά οξέα Omega 3, 6 και 9, χαρίζει εξαιρετική θρέψη και λάμψη στα μαλλιά. Επίσης έλαιο καρπού σταφυλιού γνωστό για τις θρεπτικές του ιδιότητες, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βασικά λιπαρά οξέα και λινολεϊκό οξύ, ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά στον κόσμο. Το χρησιμοποιώ αμέσως μετά το λούσιμο σε νωπά μαλλιά καθώς προσφέρει εντατική θρέψη, πριν το στέγνωμα καθώς προστατεύει και λειαίνει την τρίχα και τέλος μετά το styling σαν τελικό φινίρισμα δίνει έντονη λάμψη. Δεν βαραίνει τα μαλλιά, δεν τα λαδώνει, τα μαλακώνει, τα προστατεύει, τα ενυδατώνει και τα πειθαρχεί χαρίζοντας τους μεταξένια απαλότητα. Μετά από συστηματική χρήση τα μαλλιά είναι πιο υγιή και λαμπερά από ποτέ. Όσο για το άρωμα του; Μαγικό. Η τιμή του από 20-25 ευρώ τα 125  ml . Στο Le Tif το ανακάλυψα 20 ευρώ. Μεταξύ μας αν το πετύχεις σε προσφορά μαζί με το σαμπουάν αγόρασε το χωρίς δεύτερη σκέψη. Συμφέρει. 



Υ.γ. Σε όλα αυτά υπολόγισε και το αμυγδαλέλαιο. Και θυμήσου πριν μπεις στη θάλασσα ή στην πισίνα,  να βρέχεις τα μαλλιά σου με γλυκό νερό ούτως ώστε να απορροφήσουν λιγότερο αλάτι ή χλώριο. Και ομοίως όταν βγεις. Είναι υπέροχο το καλοκαίρι έτσι δεν είναι; Ας είναι και για τα μαλλιά σου! Αλήθεια η δική σου ιεροτελεστία τι προϊόντα περιλαμβάνει;