photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Τα καλύτερα foundation και οι τοπ πούδρες της MAC Cosmetics που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσεις!



Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τέχνη στο χώρο της ομορφιάς από ένα αλαβάστρινο, αψεγάδιαστο δέρμα. Η μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε make up artist είναι να αναδείξει ή να δημιουργήσει μια επιδερμίδα πορσελάνινη που αγγίζει τα όρια της τελειότητας. Το να δημιουργήσουμε ένα τέλειο ''no make up look'' δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζουμε. Αρχικά, απαιτείται μια τέλεια βάση (κοινώς τέλεια επιδερμίδα = ενυδατωμένη, φρέσκια) αλλά και ένα τέλειο foundation και για κάποιες από εμάς και μια τέλεια πούδρα! Προφανώς η επιλογή του σωστού μέικαπ (και της πούδρας) δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κυκλοφορούν χιλιάδες. Όμως με το να εντοπίσουμε το σωστό ξέρουμε αυτομάτως πως το αποτέλεσμα σε κάθε look που θα δημιουργούμε θα εκτοξεύεται μαζί με την αυτοπεποίθηση μας.

Ένα από τα αγαπημένα μου brands (όπως και δικό σας από όσο φάνηκε εδώ αλλά και από τα μηνύματα που δέχθηκα με σχόλια και ερωτήσεις) είναι η MAC Cosmetics. Δεν σας κρύβω πως έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα foundations και τις πούδρες της και υπάρχουν πάνω από 4 στο ντουλάπι του μπάνιου μου, αυτή τη στιγμή που χρησιμοποιώ αναλόγως τις ανάγκες του δέρματος μου, της εποχής ή της διάθεσης μου (το κάνετε και εσείς ή μόνο εγώ είμαι περίεργη;). Γι’ αυτό και αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας κάποια από όλα όσα έχω χρησιμοποιήσει και να σας πω αναλυτικά τα χαρακτηριστικά τους.



·         MAC Waterweight SPF 30 Foundation (1)
Είναι αναμφίβολα ένα από τα foundation που αγάπησα πολύ από όταν το είχε εφαρμόσει η Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, MAC Global Senior Artist στο πρόσωπο μου (θυμάστε;). Ακόμη και τώρα ένα χρόνο μετά συνεχίζω να το χρησιμοποιώ καθημερινά. Είναι απίστευτα ενυδατικό και έχει καταπληκτική ανάλαφρη, ελαστική υφή. Πρόκειται για ένα ελαφρύ foundation που χαρίζει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει μεταξένια και αψεγάδιαστη. Στα συν του ο δείκτης προστασίας SPF 30 που περιέχει και προστατεύει το δέρμα μου απόλυτα. Το αγαπώ!

·         MAC ProLongwear Νourishing Waterproof Foundation (2)
To foundation αυτό είναι εξαιρετική επιλογή αν αναζητάτε ένα καλυπτικό μεικαπ. Η κάλυψη που προσφέρει είναι εξαιρετική και το φυσικό του αποτέλεσμα διατηρείται αναλλοίωτο από το πρωί ως το βράδυ, σε όλες τις συνθήκες. Είναι αδιάβροχο αλλά παρ’ όλα αυτά επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει, την διατηρεί ενυδατωμένη χαρίζοντας της τέλεια και ομοιόμορφη όψη.
Ιδανικά μπορούμε να το ΄΄σετάρουμε΄΄ με την αδιάβροχη πούδρα MAC ProLongwear Powder Pressed (3). Πρόκειται για μια αδιάβροχη πούδρα που χαρίζει αδιάβροχο βελούδινο ματ αποτέλεσμα και διάφανη έως μέτρια κάλυψη που διαρκεί έως και 12 ώρες. Είναι ο τέλειος συνδυασμός αν έχετε ανάγκη από υψηλή κάλυψη!

·         MAC Studio Face and Body Foundation
Είναι αναμφισβήτητα το foundation που αγοράζω χρόνια γιατί μου χαρίζει πάντα φρέσκο λουκ! Πρόκειται για ένα ελαφρύ foundation με βάση το νερό, έχει ανάλαφρη, μεταξένια υφή που ενυδατώνει, δροσίζει και αναζωογονεί το δέρμα, αφήνοντας το ελαστικό για ώρες. Χαρίζει απόλυτα, φυσικό σατινέ αποτέλεσμα και αφήνει την επιδερμίδα μεταξένια, απαλή και αψεγάδιαστη. Χρησιμοποιείται και στο σώμα. Πραγματικά εξαιρετικό!

·         MAC Studio Careblend Pressed Powder (4)
Αγαπημένη μου πούδρα μιας και διατηρεί το μακιγιάζ αναλλοίωτο και βοηθά την επιδερμίδα να είναι περιποιημένη με ευχάριστη αίσθηση. Είναι απαλή, κρεμώδης και χαρίζει απολύτως ομοιόμορφο, λείο, φυσικό ματ αποτέλεσμα! Θα την αγαπήσετε, είμαι σίγουρη! 

·         MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation
Είναι από τα πιο ενυδατικά foundation. Χάρη στο συνδυασμό από πούδρες δημιουργεί ένα οπτικό εφέ κάλυψης που μειώνει τις ατέλειες και τις λεπτές γραμμές και χαρίζει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο. Το φυσικό σατινέ αποτέλεσμα που αντανακλά το φως και η διάφανη προς μέτρια προσαρμόσιμη κάλυψη κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται πιο τονωμένη, αναζωογονημένη και ανανεωμένη και λαμπερή εκ των έσω. Το SPF 15 προσθέτει την ιδανική τελευταία πινελιά αντηλιακής προστασίας. Είναι ένα από τα καλύτερα foundation ever!

Tips :


  • Το  foundation είναι απαραίτητο να είναι κοντά στον φυσικό τόνο του δέρματος. 
  • Επιλέγουμε όσα προσφέρουν μέτρια ή ελαφριά κάλυψη καθώς επιτρέπουν στο δέρμα να φαίνεται φυσικό και φρέσκο.
  • Αν έχουμε ατέλειες τις καλύπτουμε με concealer. Ιδανικό και από τις καλύτερες επιλογές το MAC Select Cover Up (4), τo oποίο είναι υγρό, τύπου καμουφλάζ που φωτίζει τις σκούρες περιοχές, σβήνει τα σημάδια και δίνει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο στην επιδερμίδα, προσφέροντας μέτρια κάλυψη, ματ αποτέλεσμα και ομοιόμορφη υφή.
  • Προτιμάμε να εφαρμόζουμε το προϊόν με τα κατάλληλα πινέλα. Η MAC έχει τεράστια συλλογή από εκπληκτικά πινέλα. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Στη φωτογραφία βλέπετε και το δικό μου αγαπημένο, το 187. Έχω και άλλα αλλά αυτό γράφει το όνομα μου και έχουμε άλλο δέσιμο. 
  • Θυμόμαστε πως το ζητούμενο είναι το λαμπερό και φρέσκο δέρμα αλλά και η αρμονία στις ματ και τις λαμπερές υφές!