photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Morning beauty routine... #Beauty_Shots





Θυμάσαι που σου είχα πει για τα στάδια της περιποίησης του προσώπου που δεν αμελώ ποτέ; Θυμάσαι που σου είχα πει και πως θα είμαι συνεπής και θα σε ενημερώνω κάθε φορά που τελειώνω όσα μικρά αλλά πολύτιμα ελιξίρια δοκιμάζω και αξίζουν την προσοχή σου; Ε νομίζω πως έφτασε η ώρα να σου παρουσιάσω τα θαύματα της κοσμετολογίας που ξεχώρισα και πρέπει να τσεκάρεις οπωσδήποτε.  Ξέρεις την εμμονή μου με την αψεγάδιαστη επιδερμίδα, ξέρεις και την ανάγκη μου να θέλω να τη διατηρήσω λαμπερή, νεανική και φρέσκια ακόμη και αν πλησιάζω τα 30. Να σου πω λοιπόν πως τελείωσα αρκετά και κατέληξα πως τα παρακάτω πρέπει να μπουν οπωσδήποτε στη λίστα και στην καθημερινότητα σου. Θα στα αναλύσω όσο πιο αναλυτικά μπορώ, ξεχωρίζοντας τα σε πρωινή και βραδινή περιποίηση (γιατί το βράδυ χρησιμοποιώ πιο ενισχυμένα προϊόντα) αλλά και σε στάδια (ακριβώς με τη σειρά που πρέπει να τα χρησιμοποιείς).

Ξέρεις σαφώς πολύ καλά πως ο καθαρισμός, η τόνωση και η ενυδάτωση είναι απαραίτητη και το πρωί. Όσα υπολείμματα μακιγιάζ τυχόν έμειναν πρέπει να φύγουν πριν εκθέσεις την επιδερμίδα σου στο φως της ημέρας. Ακόμη και η τόνωση με λοσιόν είναι απαραίτητη για να βοηθήσει την επιδερμίδα να απορροφήσει τα ευεργετικά συστατικά της ενυδατικής σου. Και τέλος η αντηλιακή προστασία σε πρόσωπο και λαιμό χειμώνα καλοκαίρι. 5 βήματα, σε μόλις 10 λεπτά, πίστεψε με (ναι τόσο θα σου πάρει και με τον καιρό όλο και λιγότερο), αρκούν για να σου χαμογελά ο χρόνος και να αυτοθαυμάζεις το νεανικό σου δέρμα για χρόνια.




Βήμα 1ο : Ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας. 
Τον τελευταίο καιρό κάθε πρωί χρησιμοποιώ ευλαβικά το Effaclar Gel της La Roche-Posay. Το συγκεκριμένο τζελ είναι τόσο ιδανικό για το άκρως ευαίσθητο δέρμα μου το καλοκαίρι –επίσης και για λιπαρό- που καθαρίζει σε βάθος, χωρίς να ξηραίνει ή να ερεθίζει το δέρμα ή τα μάτια.

Bήμα 2ο : Η τόνωση και η προετοιμασία του δέρματος πριν την ενυδατική κρέμα. 
Χρησιμοποιώ την τονωτική λοσιόν της Kiehls με αγγούρι, Cucumber Herbal Alcohol-Free Toner. Τονώνει την επιδερμίδα και παράλληλα προετοιμάζει και βοηθά τα ευεργετικά συστατικά της κρέμας να δράσουν. Η συγκεκριμένη είναι απαλή και ιδανική για ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες αφού παράλληλα δίνει μια αίσθηση δροσιάς και καταπραΰνει το ερεθισμένο ή αφυδατωμένο δέρμα.

Βήμα 3ο : Το serum πριν τη χρήση της ενυδατικής κρέμας. 
Αυτό το στάδιο θα σε συμβούλευα να μην το παραλείψεις αφού θα θωρακίσει την επιδερμίδα σου με τόνους θρεπτικών συστατικών και θα την ενυδατώσει στο λεπτό. Ξεχώρισα και αγάπησα πολύ τον ενυδατικό ορό της Darphin, Ηydraskin για την πλούσια ενυδάτωση αλλά και τη θρέψη που χαρίζει στην επιδερμίδα μου. Είναι ανάλαφρο, απορροφάται αμέσως και η αίσθηση δροσιάς που νιώθεις είναι άμεση. Θυμήσου να το εφαρμόσεις και στο λαιμό, όπως και την ενυδατική. Είναι τόσο υπέροχη και δροσερή η αίσθηση που νιώθεις στην επιδερμίδα σου ακόμη και μετά από ώρες που θα γίνει ο πιο πιστός σου σύμμαχος ομορφιάς. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πριν το foundation, στο λεπτό θα σου χαρίσει την πιο λαμπερή και λεία επιδερμίδα. Ανάμειξε το δε και με μια σταγόνα του και θα με θυμηθείς. 

Βήμα 4ο : Η ενυδατική για να θωρακίσεις τη νεανική σου όψη και η κρέμα ματιών για αυτή την άκρως ευαίσθητη περιοχή. 
Προσωπικά λατρεύω να χρησιμοποιώ ανάλαφρες κρέμες. Το τελευταίο διάστημα λάτρεψα με πάθος τη νέα ενυδατική κρέμα της Lierac Hydragenist. Eίναι τόσο ανάλαφρη που δεν τη νιώθεις, απορροφάται αμέσως και αποτελεί άνετα τη βάση πριν το μακιγιάζ σου. Πέρα από την ενυδάτωση, συμβάλλει στην ξεκούραστη και φωτεινή όψη της επιδερμίδας. Παράλληλα εξασφαλίζει και μια μικρή παράταση στο χρόνο αφού τονώνει πέρα από τη φωτεινότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Την ενυδατική βέβαια μπορείς και να την παραλείψεις εφόσον έχεις χρησιμοποιήσει πιο πριν ορό. Η κρέμα ματιών που ξεχώρισα είναι το Liftactiv Serum 10 της Vichy, τόσο λεπτόρευστο με μεταξένια υφή και δροσιστικό αλλά και δραστικό σε λεπτές γραμμές και πρηξίματα. Το καλύτερο είναι πως απλώνεται και στα άνω βλέφαρα αφού παράλληλα με τα οφέλη που χαρίζει στην περιοχή των ματιών δρα ευεργετικά και στις βλεφαρίδες δυναμώνοντας τες. 

Βήμα 5ο : Απαραίτητο χειμώνα καλοκαίρι το αντηλιακό.
Πέρα από προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, προλαμβάνει και τη φωτογήρανση. Επίλεξε ένα με ανάλαφρη υφή, υψηλό δείκτη προστασίας . Αγαπώ πολύ και χρησιμοποιώ το τελευταίο διάστημα το Soleil Plaisir της Darphin.  Εκτός από απόλυτη προστασία, ενυδατώνει το δέρμα. Διαρκεί για ώρες, ενώ η αίσθηση που αφήνει πίσω του είναι μαγική. Χάρις στην ανάλαφρα μεταξένια υφή του, στη μη λιπαρή σύνθεση του, στην άμεση απορρόφηση αλλά και στο διακριτικά μοναδικό του άρωμα θα γίνει και το δικό σου must have προϊόν. Και πάλι μην ξεχάσεις να απλώσεις μπόλικη ποσότητα και στο λαιμό. Η μεταξένια υφή του είναι ιδανική βάση για τη bb ή το foundation σου. 


5 στάδια λοιπόν. 5 προϊόντα που αξίζουν επένδυσης μιας και συμβάλουν στον καλύτερο σου εαυτό. Μιας και συμβάλλουν ή παρατείνουν την αλαβάστρινη επιδερμίδα σου. Μην ξεχνάς πως η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας αποτελεί επένδυση για το μέλλον.
 Και κάπου εδώ έρχομαι να ρωτήσω τα δικά σου αγαπημένα. Και έχω τους λόγους μου που ρωτάω γιατί πολύ απλά μια τυχερή φίλη θα κερδίσει μια goodie bag έκπληξη με θησαυρούς ενυδάτωσης (ανάλογα με τον τύπο δέρματος και την ηλικία της). 
Update : Μairas Life σου κλείνω το μάτι και σου λέω πως έρχεται πακετάκι με νέα προϊόντα ομορφιάς στην πόρτα σου. Πάντα τυχερή! 

Τι λες, θα μου αποκαλύψεις τα δικά σου αγαπημένα;