photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Breathe in the ocean way... La Roche-Posay edition!



Όταν ακούστηκε ο ήχος του πλοίου, εκείνο το πρωινό στο τέλος Ιουλίου, μόλις ξεκινούσε το πιο ελεύθερο ταξίδι της ζωής μου. Ένα ταξίδι ‘’μουσικής και ανεμελιάς’’. Ένα ταξίδι που άφηνε πίσω τα προβλήματα της πόλης και ακόμη πιο πίσω όλα τα ‘’πρέπει’’ του μυαλού. Στις φλέβες μου, κυλούσε αυτή η ατέρμονη ανάγκη για ζωή και ήθελα πάση θυσία να αποτινάξω από πάνω μου όλα όσα με δέσμευαν με το ασφυκτικό μου χθες. Το σήμερα ήταν εκεί και το αύριο αν έπρεπε να το δομήσω εγώ θα του έδινα αέρα δροσιάς, θαλασσινή αύρα και ήλιο. Αυτό και έκανα. Έκλεισα κινητά, δεν πήγα σε παραλίες με ξαπλώστρες φέτος (εντάξει σε ελάχιστες), ανακάλυψα ξανά την ευτυχία να έχεις δίπλα σου το σωστό άτομο που μπορεί να είναι μόνο ένα αλλά μετρά για δέκα, δοκίμασα νέες γεύσεις, πήρα τα κιλά που έχασα το Μάιο και το χάρηκα απίστευτα και γύρισα με άλλα μυαλά. Αποφορτισμένη θα έλεγα, με βαλίτσες γεμάτες άπλυτα μαγιό και παρακαταθήκη ένα κουτί αμυγδαλωτά, μια παλιά καρτ ποστάλ, πέντε πέτρες από τη Σίφνο μαζί με πέντε κοχύλια και άλλα πέντε στάχυα να απογειώνουν μαζί με τις φωτογραφίες τα συναισθήματα το χειμώνα.

Στο μεταξύ, τελείωσα τα αντηλιακά μου (αυστηρά 50 δείκτη και στις καλύτερες περιπτώσεις 30) και μαζί δοκίμασα και άπειρες ενυδατικές. Η ιεροτελεστία μου τρομερά βαρετή κάθε πρωί και κάθε βράδυ αλλά τόσο σωτήρια για το δέρμα. Φέτος, για κάποιο λόγο κινήθηκα πάλι σε γνωστούς και πάντα ενθουσιαστικά δυνατούς δρόμους. Η La Roche-Posay συντρόφευε κάθε πρωινό. 



Από το καθαριστικό μου (χωρίς τη βοήθεια του Clarisonic, το άφηνα για το βράδυ) το Effaclar Gel μέχρι την ενυδατική προσώπου και ματιών και το Anthelios αντηλιακό. Με σειρά εισαγωγής και προτεραιότητας χρησιμοποιούσα το Effaclar Gel γιατί είμαι γνωστή εμμονική που θεωρεί πως αν κάτι δεν κάνει αφρό δεν καθαρίζει καλά. Το συγκεκριμένο τζελ είναι τόσο ιδανικό για το άκρως ευαίσθητο δέρμα μου το καλοκαίρι –επίσης και για λιπαρό- που καθαρίζει σε βάθος, χωρίς να ξηραίνει ή να ερεθίζει το δέρμα ή τα μάτια. Αν αγαπάς τις λοσιόν τσέκαρε τη νέα Effaclar Lotion γιατί θα σε ενθουσιάσει, όπως ενθουσίασε και εμένα. Τη χρησιμοποιούσα πάντα σε καθαρό δέρμα και η ιδιότητα της ήταν να αφήνει το δέρμα πέρα από καθαρό και υγιές, απόλυτα ζωντανό και απαλό. Είναι μια απίθανη στυπτική λοσιόν καθαρισμού με μικροαπολεπιστική δράση που βοηθά στην αποσυμφόρηση και στη σύσφιξη των φραγμένων πόρων, με την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει και εξυγιαίνει το δέρμα. Αντί για toner χρησιμοποιούσα για τελικό στρώμα το Effaclar Eau Micellaire κυρίως μετά από όλα αυτά για την αντιβακτηριδιακή του δράση (εγώ, εσύ μπορείς να ξεβαφτείς άνετα και μόνο με αυτό. Είναι ανάμεσα στα 5 αγαπημένα μου νερά καθαρισμού που θα σου αποκαλύψω σύντομα) που εξυγιαίνει το δέρμα σε βάθος, ενισχύοντας την καθαρότητα και την απαλότητα του.
Στη συνέχεια η ενυδατική. Η ενυδάτωση του δέρματος μετά από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο είναι το λιγότερο επιβεβλημένη. Επένδυσα στις Hydreane Legere και στην διαχρονικά αγαπημένη Hydraphase Intense Legere. Η μεν Hydreane χαρίζει την απόλυτη αίσθηση δροσιάς με το που θα απλώσεις το πρώτο στρώμα της στην επιδερμίδα και εξασφαλίζει φρέσκια όψη και αναζωογονημένο δέρμα. Η υφή της λεπτόρευστη και ανάλαφρη, απορροφάται αμέσως και είναι ιδανική για κανονικές ή μεικτές επιδερμίδες. Αν χρειάζεσαι επιπλέον ενυδάτωση γιατί το δέρμα σου είναι πολύ ξηρό τσέκαρε την Hydreane Extra Riche με πλούσια σύσταση και υφή. Όσο για την Hydraphase Intense Legere είναι η απόλυτη όαση δροσιάς κάθε φορά που νιώθεις το δέρμα σου τραχύ ή να σε ‘’τραβάει’’. Χάρις στα κλάσματα υαλουρονικού οξέος που περιέχει, ενυδατώνει απόλυτα την επιδερμίδα και χαρίζει λάμψη και ελαστικότητα στο δέρμα. Με την καθημερινή της χρήση θα παρατηρήσεις τη διαφορά από τις πρώτες κιόλας μέρες. Αν σε ταλαιπωρεί ακμή ή έχεις λιπαρό δέρμα με φραγμένους πόρους και χρωματικά σημάδια (παράλληλα, θα ήθελα να σου πω πως ενίοτε είμαι η ντροπή της beauty blogger γιατί κατά διαστήματα πειράζω τα όποια σπυράκια με αποτέλεσμα να αφήνω πίσω κοκκινίλες) επένδυσε στo Effaclar Duo. Σε μόλις 24 ώρες, οι ατέλειες είναι λιγότερο κόκκινες, σε 4 ημέρες οι ατέλειες μειώνονται σε διάμετρο και όγκο και σε 4 εβδομάδες, οι φραγμένοι πόροι εξυγιαίνονται και η λιπαρότητα ρυθμίζεται. Η υφή της είναι δροσερή, ενυδατική, μη λιπαρή και αποτελεσματική αφού δρα σε βάθος στα αίτια που προκαλούν την ακμή.
Τελική επένδυση η κρέμα ματιών. Η Toleriane Ultra είναι από αυτά τα μικρά διαμαντάκια που χρησιμοποιούσα ανελλιπώς και πίστεψε με χρειάζεσαι κάθε πρωί και κάθε βράδυ για να φωτίσει το βλέμμα σου και να σε απαλλάξει από κάθε ψεγάδι όπως είναι οι μαύροι κύκλοι, τα οιδήματα και η όψη κούρασης. Η υφή της δροσερή, ενυδατώνει και ανακουφίζει άμεσα την περιοχή των ματιών και με τη συνεχή της χρήση, μειώνει τους μαύρους κύκλους ενώ παράλληλα λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Και τώρα που έμαθες όλα τα νέα της La Roche-Posay η ολοκληρωμένη φροντίδα του δέρματος σου γίνεται η πιο απλή υπόθεση. Γιατί πέρα από τις καλοκαιρινές αναμνήσεις το πιο υπέροχο είναι το πρόσωπο που σου χαμογελά από τον καθρέφτη το χειμώνα. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το λαμπερό σου δέρμα.


Εσύ σε ποιο La Roche-Posay προϊόν επενδύεις;