photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Μικροδόσεις αναζωογόνησης και φροντίδας... #Korres



Λατρεύω τα αρώματα, τα φρούτα και την ενυδάτωση. Και τους χυμούς. Και τα απογεύματα που καταλήγουν βράδια στην βεράντα με τις φίλες μου να κάνουμε αποτοξίνωση από καθημερινές γκρίνιες και να πλημμυρίζουμε το τραπέζι με smoothies και μάσκες περιποίησης. Και τα τραγούδια που παίζουν υπόκρουση στα γέλια που συνοδεύουν προσπάθειες να μη σπάσει η μάσκα. 

Λατρεύω και το λαμπερό δέρμα γιατί πολύ απλά σου δίνει αυτοπεποίθηση να βγαίνεις από το σπίτι μόνο με ένα ρουζ. Γενικά, λατρεύω την Korres από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου να μυείται στις κρέμες και πιο συγκεκριμένα την κρέμα με το γιαούρτι και το άγριο τριαντάφυλλο. Λατρεύω και τις μάσκες του δεν μπορώ να περιγράψω πόσο. Ειδικά τη νυκτός που φοράω και τώρα που σου γράφω (έχω στοκ, ειλικρινά, στο είχα πει άλλωστε εδώ αλλά και στο Marie Claire). Αγάπησα όμως ακόμη περισσότερο τα νέα σωληνάρια που πρωτοπαρουσίασε η εταιρεία τον Φεβρουάριο. Δύο μήνες μετά και πιο εμπεριστατωμένη άποψη για τη μοναδικότητα του νέου τους λανσαρίσματος δεν θα μπορούσα να έχω. 8 μοναδικά beauty shots, που μοιάζουν μονοδόσεις αλλά δεν είναι, σε 8 funky σχεδόν ρετρό σωληνάρια. Mάσκες και Scrubs, όλα προκλητικά φρουτώδη. Μου θυμίζουν πως το δέρμα έχει ανάγκη από καθαρισμό, λάμψη, ενυδάτωση, αναζωογόνηση, σύσφιξη. 


Το πρώτο βήμα για την επιδερμίδα σου είναι να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Αναλόγως τον τύπο του δέρματος αλλά και τις ανάγκες σου, επίλεξε ένα scrub για ήπια ή βαθιά απολέπιση. Ιδανική επιλογή για ήπια απολέπιση και κατ' επέκτασιν για πιο ευαίσθητες επιδερμίδες είναι το Kiwi που διαθέτει μια δροσιστική διάφανη gel υφή και είναι εμπλουτισμένο με ακτινίδιο, πορτοκάλι, μήλο, aloe vera, προβιταμίνη Β5 και αμυγδαλέλαιο. Xαρίζει το πιο δροσερό και απαλό το δέρμα που έχεις ονειρευτεί. Η δε λάμψη ορατή από την στιγμή που θα αφαιρέσεις το scrub. H μυρωδιά του εξωτική και αναζωογονητική. Για πιο βαθιά απολέπιση, θα σε ενθουσιάσει το Grape. Αντιοξειδωτικές ιδιότητες και aloe vera χαρίζουν νεανικό δέρμα. Η υφή του κρεμώδης, όσο για τη μυρωδιά του μεθυστική. Σημείωσε πως το σταφύλι πέρα από αντιοξειδωτικές ιδιότητες έχει και αντιγηραντική-συσφικτική δράση. Και σε όλα αυτά πρόσθεσε και τα πολύτιμα συστατικά όπως το αμυγδαλέλαιο, η προβιταμίνη Β5 και το ελαιόλαδο και θα καταλάβεις γιατί αυτό το μικρό σωληνάριο είναι θαυματουργό. 


Επόμενο βήμα οι μάσκες. Συνηθίζω να εφαρμόζω πάνω από δύο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αναλόγως πάντα με τις ανάγκες του δέρματος μου. Αν χρειάζομαι βαθύ καθαρισμό, η Natural Clay, με φυσική άργιλο, είναι ιδανική. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους και το περιττό σμήγμα και αφήνει πίσω της αψεγάδιαστη επιδερμίδα, σφριγηλή και μεταξένια. Για λαμπερό δέρμα χρησιμοποιώ τη Grapefruit. Χάρη στην πλούσια σύνθεση της σε οξέα και βιταμίνη C παράλληλα με argan, και βούτυρο karite χαρίζει φωτεινότητα, λάμψη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα. Για απίστευτη ενυδάτωση σου συστήνω ανεπιφύλακτα τη μάσκα εντατικής ενυδάτωσης Νectarine. Aπίστευτα ανάλαφρη υφή, θρέφει σε βάθος και αποτελεί την κατάλληλη λύση για detox δράση. Το δέρμα στα καλύτερα του. Για έξτρα κύματα δροσιάς σημείωσε και τη Watermelon, που ενυδατώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα. Για άμεση σύσφιξη και τόνωση της επιδερμίδας σου προτείνω την Cranberry. Πέρα από σφριγηλότητα χαρίζει την πιο ελαστική, ομοιόμορφη και νεανική επιδερμίδα που έχεις φανταστεί. Τέλος, απίστευτα ενθουσιασμένη δηλώνω με την καλύτερη μάσκα ματιών. Η Cucumber, μάσκα ματιών, είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η μάσκα που πρέπει να έχεις πάντα στο μπάνιο σου. Χάρη στην ανάλαφρη διάφανη τζελ σύνθεση της ξεκουράζει, φωτίζει και αναζωογονεί το βλέμμα. Απαλλάσσει από οιδήματα, σακούλες και απαλύνει τους μαύρους κύκλους. 

Μικροδόσεις αναζωογόνησης και φροντίδας στην καθημερινή σου ρουτίνα. 
Γιατί μεταξύ μας ποτέ η περιποίηση δεν ήταν τόσο διασκεδαστική, όσο με τα beauty shots της Κorres. 
Φρουτένια οφέλη και λαχταριστά αρώματα αλλά πάνω από όλα η επιδερμίδα στα καλύτερα της. 
Εσύ τα έχεις δοκιμάσει; 


Φωτογράφιση : Αθηνά Πάνου