photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Πρέπει να φωνάζεις το όνειρο σου δυνατά...#Detox_time





''Πρέπει να φωνάζεις το όνειρο σου δυνατά'', αν θες να βγει αληθινό. Γιατί τα όνειρα σαν τη ζωή είναι θέλουν υπομονή, θέλουν αγάπη και φροντίδα. Θέλουν να τα πιάσεις από το χέρι και να τα οδηγήσεις όσο πιο μακριά γίνεται. Είναι εύθραυστα τα όνειρα μακριά από την ασφάλεια του κρεβατιού. Αλλά είναι και ατίθασα, κοιτάζοντας το φως του ήλιου, παίρνουν ώθηση να αγγίξουν την αλήθεια τους. Μακριά στον ορίζοντα σκορπάνε τη σκόνη τους. Εσύ επιλέγεις ποια θα έχουν. Ασημόσκονη, χρυσόσκονη, αστερόσκονη; Εγώ επιλέγω μια σκόνη σαν αυτή που η Emily Dickinson αναφέρει ως : ''this dust was Gentlemen and Ladies''... Η σκόνη των δικών μου ονείρων, έχει αγάπη. Έχει το χρώμα των ματιών σου, γαλάζιο και όταν σκορπίζεται μυρίζει το άρωμα σου. Η σκόνη των δικών μου ονείρων ξεκινά τα βράδια με αγκαλιές και συνεχίζεται τα πρωινά που εσύ φεύγεις... 

Και τα όνειρα όπως το σωστό πρωινό είναι. Θρέφουν το μυαλό και τον οργανισμό. Γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία. Λάμψη και σιγουριά. Κάτι Κυριακές που ο χρόνος εύχομαι να σταματούσε και να πρόσθετε άλλες δύο ημέρες ξεκούρασης με προσέχω πολύ παραπάνω. Μου αφιερώνω χρόνο και με κακομαθαίνω παραπάνω. Ακριβώς επειδή δεν μπορώ όλη την εβδομάδα. Τα πρωινά της Κυριακής είναι ιεροτελεστία ομορφιάς. Χάδια στον εαυτό μου και ενέσεις αγάπης. Ένα σωστό πρωινό, μια σωστή περιποίηση και ένα ζεστό αφρόλουτρο χαμένη σε άλατα και μυρωδιές ελαίων. Βήματα σταδιακά που ξετυλίγουν την απόλυτη αφοσίωση. Στον εαυτό μου. Μαλλιά, σώμα και πρόσωπο. Αγάπη πριν από δύσκολες Δευτέρες με ευχές για να κρατήσουν οι ώρες της 


Ζεσταίνω νερό και κάθομαι και χαζεύω τις φλόγες στο τζάκι. Παρέα με ένα βιβλίο και χαμένη σε αρώματα τσαγιού Earl Grey και μελιού από τα Marks&Spencer Food, που στριμώχνονται σε μια κούπα πορσελάνινη αναζητώντας διεξόδους, ενυδατώνω τα χέρια με το βάλσαμο χεριών Cicaplast Ηand Cream, της La Roche-Posay. Ένα χάδι απαλότητας και αναγέννησης των χεριών μου που είχαν επιβαρυνθεί από το κρύο. Απίστευτη κρέμα χεριών που χάρις στη σύνθεσή της που συνδυάζει νιασιναμίδη και γλυκερίνη και στη μη λιπαρή υφή της δημιουργεί ένα απίστευτο προστατευτικό φιλμ που επανορθώνει από την πρώτη κιόλας χρήση το ταλαιπωρημένο δέρμα. 
Αγγίζω το δέρμα μου και να σα να θέλει βοήθεια. Αποφασίζω να ενισχύσω την απαλότητα του και τη σαγήνη του. Επανορθωτικά προϊόντα απαιτούνται για μπόλικη ενυδάτωση. Πρώτο βήμα το βουτυρώδες scrub της ElemisFrangipani Monoi Salt Glow. Aπολαυστικά βουτυρένιο, σε ταξιδεύει σε τροπικούς παραδείσους από την πρώτη κιόλας χρήση. Μαγικά λιώνει με την τριβή και αφήνει μια μεταξένια αίσθηση απαλότητας. Εμπλουτισμένο με Τahitian Monoi Oil που κρατάει την υγρασία του δέρματος και με το εξωτικό άρωμα του λουλουδιού Frangipani (ή αλλιώς Plumeria), πλούσιο σε ιχνοστοιχεία άλατος και ιβίσκου, αλλά και χάρις στο ευεργετικό λάδι καρύδας θρέφει σε βάθος και κλειδώνει την υγρασία του δέρματος. Η βελούδινη υφή είναι αρκετή αλλά πρέπει να σφραγιστεί με μια κρέμα σώματος. Επιλέγω τη χρόνια αγαπημένη μου, Βοdy Relax  της Apivita, με μέλι και βανίλια. Λίγη ποσότητα είναι ικανή να σε αποφορτίσει από κάθε ανασφάλεια και κάθε άγχος. Με ένα συνδυασμό ελαίων, λαδιού ελιάς αλλά και μελιού ενυδατώνει σε βάθος το σώμα ενώ ταυτόχρονα χαλαρώνει και ηρεμεί. Είναι πραγματικά η πιο προσιτή και ουσιαστική πολυτέλεια που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. 
Για τα μαλλιά επένδυσα στην αποτελεσματικότητα της θρέψης και της λάμψης που χαρίζει το ανεκτίμητο ελιξίριο ομορφιάς της Phyto, Subtil Elixir. Λίγες σταγόνες στα μαλλιά στα μήκη και στις άκρες πριν το λούσιμο αρκούν για να σε τυλίξουν στην κασμιρένια απαλότητα του. Παράλληλα με ένα απαλό μασάζ για να διεισδύσει το προϊόν και να χαθείς στις πολύτιμες ιδιότητες των τεσσάρων πολύτιμων ελαίων του. Αισθησιακό άρωμα και ανάλαφρη υφή, που δεν βαραίνει τα μαλλιά αλλά προσφέρει μια επανορθωτική και σε βάθος εμπειρία αναδόμησης. Μαλλιά ασύγκριτα λαμπερά, ελαστικά και μεταξένια από το πρώτο κιόλας λούσιμο. Kαλή φίλη με συμβούλευσε πως σε περιόδους ξηρότητας των μαλλιών μου μετά το λούσιμο να απλώνω κατά μήκος τους, το conditioner της Phyto, PhytoBaume Reparauter, το οποίο κάνει όσα λέει το όνομα του. Επανορθώνει σε βάθος τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, χαρίζοντας τους ζωντάνια και ανθεκτικότητα. Δεν το χρησιμοποιώ συχνά αλλά είναι πολύτιμος σύντροφος στις ''άγριες'' μέρες των μαλλιών μου. Την τελική σωτηρία όμως τους τη χαρίζω σε καθημερινή βάση με τον ορό επανόρθωσης Phytokeratine. Ένα θαυματουργό φυτικό προϊόν που συγκεντρώνει όλη τη δύναμη της φυτικής κερατίνης σε έναν ανάλαφρο ορό που επανορθώνει ριζικά τα ταλαιπωρημένα μαλλιά και την ψαλίδα ενώ εξασφαλίζει τις πιο αναδομημένες και απαλές άκρες.  


Για το τέλος σου άφησα ένα αγαπημένο σετ για την πιο αψεγάδιαστη επιδερμίδα, της StriVectin, Perfect skin kit for face, eyes and lips που κυκλοφορεί αποκλειστικά στα Sephora. Τη StriVectin την πιστεύω από τότε που τη δοκίμασα και έκανα τα σποτάκια που έπαιξαν στον Μελωδία. Είναι μοναδικά προϊόντα που πυκνώνουν στη σύνθεση τους μια πατενταρισμένη τεχνολογία, τη ΝΙΑ-114, που ενθαρρύνει την ανανέωση των κυττάρων και ενισχύει τη φυσική αντίσταη της επιδερμίδας για ένα δέρμα γεμάτο λάμψη.
Στα χέρια μου το σετ ήρθε λίγο πριν το Δεκέμβρη και αποφάσισα ακριβώς επειδή είναι στοχευμένα τα προϊόντα του για λείανση των γραμμών και των ρυτίδων να τα δώσω σε γνωστή φίλη μπλόγκερ που έχει δοκιμάσει πολλά αλλά η γνώμη της είναι τεκμηριωμένη και πάντα σωστή. Αγάπησε με πάθος την κρέμα προσώπου, Intensive Concentrate for Wrinkles & Stretch Marks και την κρέμα ματιών, Eye Concentrate for Wrinkles και παρατήρησε άμεσο αποτέλεσμα στη χαμένη ελαστικότητα του δέρματος της. Αψεγάδιαστη επιδερμίδα, σφριγηλή, νεανική απολύτως ενυδατωμένη. Θρεπτική ενυδάτωση και ανθεκτικότητα, φυσική λάμψη και ανανέωση ένα τα μέγιστα οφέλη μιας σειράς που ''οχυρώνει'' την επιδερμίδα ενάντια στους καθημερινούς παράγοντες γήρανσης. Θα τα πούμε όμως όλα αναλυτικά σε ξεχωριστό ποστ. Για εμένα όμως κράτησα αυτό το απίθανο προϊόν για τα χείλη το Anti-Aging Lip Tint, ένα CC βάλσαμο με ροζ απαλό χρώμα για απαλά, ενυδατωμένα χείλη που έχουν ζουμερό χαρακτήρα και διακριτικό χρώμα παράλληλα με λάμψη. Αναπόσπαστο κομμάτι της τσάντας μου και της καθημερινότητας μου. Εξειδικευμένη φροντίδα που χαρίζει χείλη για φίλημα. Σε ένα στοχευμένο ταξίδι περιποίησης στον κόσμο της ομορφιάς.




Οι Κυριακές λοιπόν μόνο βαρετές δεν είναι. 
Να χάνεσαι στα κανακέματα ομορφιάς και στις μυρωδιές που αχνίζουν αγάπη.
 Αλλά πιο πολύ να ακούς τη φωνή που σου λέει να σε αγαπάς και να αγαπάς τη ραθυμία της Κυριακής. 
Τι λες; Σε έπεισα;