photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Καθρέφτισε το πρόσωπο σου... #Περί_περιποίησης_εγκώμιο




Τα όνειρα πρέπει να είναι καθαρά. Απόλυτα, κρυστάλλινα. Να έχουν υπόσταση και να σου δίνουν αέρα και ανάσες για να βγεις να τα κυνηγήσεις με φόρα στο πρώτο φως της ημέρας. Κάπου διάβασα πριν χρόνια πως η ουσία κρύβεται σε αυτά που διεκδικείς στα φώτα και όχι σε όσα αφήνεις στη λήθη της νύχτας. Κάπου εκεί σκέφτηκα πως για να αλλάξεις τον κόσμο, πρέπει πρώτα να αλλάξεις τον εαυτό σου. Αλλά για να φτιάξεις έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων σου θα πρέπει πρώτα να μπορείς να κοιτάζεις τον καθρέφτη σου χωρίς φόβο. Θα πρέπει η ψυχή σου να είναι καθαρή. Και όταν θα είναι, αυτό θα καθρεφτίζεται στην ομορφιά του προσώπου σου. Και όχι στο χαμόγελο. Αυτό μερικές φορές ξεγελάει. Στα μάτια και στην καθαρότητα του βλέμματος. Στην ηρεμία του προσώπου σου. Και να θυμάσαι η ομορφιά είναι εσωτερική υπόθεση.


Είμαι εμμονική με την περιποίηση προσώπου. Αν μετράς φορές που το έχεις ακούσει, είμαι σίγουρη πως θα το έχεις εμπεδώσει. Είμαι αυτή που θα σε συμβουλεύσει να επενδύσεις σε μια ακριβή μάσκα νυχτός και σε μια καλή κρέμα ματιών παρά σε ένα ακριβό άρωμα. Γιατί πολύ απλά το πρόσωπο σου αξίζει κάθε χάδι, κάθε φροντίδα, κάθε επένδυση. Μεταξύ μας, θα στην γυρίσει πίσω σε κοπλιμέντα για το πόσο νεανική και φρέσκια είσαι. Όταν σου είχα πει πως έχω στάδια που τηρώ ευλαβικά κάθε βράδυ, είχα λάβει πολλά μηνύματα που ρωτούσαν για περισσότερες λεπτομέρειες. Οφείλω να παραδεχτώ πως η εμμονή με την περιποίηση προσώπου ξεκίνησε πριν τρία, τέσσερα χρόνια και συνεχίζεται χωρίς σταματημό μέχρι και σήμερα. Όσο και να νυστάζω, όσο κουρασμένη και αν είμαι πάντα θα πλύνω το πρόσωπο μου, πάντα θα βάλω ορό και κρέμα ματιών. Και σε αυτό το ποστ, αυτά ακριβώς σου αποκαλύπτω. Κατά καιρούς αλλάζω προϊόντα και αυτά θα σου παρουσιάζω από εδώ και πέρα (οπότε ας πούμε πως θα είναι μια στήλη με μόνιμο χαρακτήρα). Τι λες ξεκινάμε το ταξίδι στη χώρα της εσωτερικής ομορφιάς που βγαίνει προς τα έξω; Βήμα βήμα, για να λάμπεις και να εκπέμπεις τόνους αυτοπεποίθησης, χωρίς ίχνος μακιγιάζ.


Βήμα 1ο : Ο σωστός καθαρισμός.





Σε πρώτο στάδιο καθαρίζω καλά το πρόσωπο μου. Ο σωστός καθαρισμός απομακρύνει μακιγιάζ, σκόνη, ιδρώτα και περιβαλλοντικούς ρύπους και προετοιμάζει την επιδερμίδα να δεχτεί τα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης.  Αγαπημένα μου προϊόντα είναι οι αφροί καθαρισμού και τα γαλακτώματα. Αγαπώ χρόνια τώρα της La Roche-Posay το Toleriane και της Apivita με ελιά και λεβάντα. Τελευταία ανακάλυψα και το Make up remover της Macrovita. Ειδικά τα πρωινά που σχεδόν κοιμάμαι όρθια ψεκάζω ένα βαμβάκι και καθαρίζω απαλά το πρόσωπο μου. Από τα αγαπημένα μυστικά που μου έμαθε η φίλη μου η Πόπη είναι να χρησιμοποιώ κάθε πρωί, αφού πλύνω το πρόσωπο μου, ένα καλό toner που βοηθά την ενυδατική να εισχωρήσει σε πιο βαθιά στρώματα, χρόνια συνήθεια το Ultra Facial toner της Kiehl's. Θα είμαι ειλικρινής, ενυδατική δεν χρησιμοποιώ το πρωί. Μόνο serum και απόλυτα πιστή είμαι στο Aqualia Thermal της Vichy. Η ενυδάτωση!



Αν έχουν μείνει τυχόν υπολείμματα μάσκαρας χρησιμοποιώ ένα καλό προϊόν ντεμακιγιάζ για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, όπως το Duo Express του Dior. Εξαιρετικό και πολύ οικονομικότερο είναι το νερό Μichellaire, Ideal Soft της L'Oréal Paris. Αν θες να με ακούσεις σου προτείνω να υποκύψεις στον πειρασμό που ακούει στο όνομα Clarisonic, που καθαρίζει 6 φορές καλύτερα σε σχέση με τα χέρια, χάρις στο πρωτοποριακό σύστημα καθαρισμού με ηχητικά κύματα που διαθέτει.


Bήμα 2ο : Μάσκες και scrub. 




Η περιποίηση σε βάθος. Μάσκες καθαρισμού και κρέμες απολέπισης. Λατρεύω της GlamGlow, τόσο τη Youth Mud, που είναι και peeling μαζί όσο και τη Super Mud. Το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε προσδοκία. Το βλέμμα είναι απόλυτα αναδομημένο και λαμπερό. Φρέσκο και ξεκούραστο, απαλό και ενυδατωμένο. Mε τη Super Mud αν τη χρησιμοποιήσεις θα καταλάβεις πως μιλάμε για ολική ανόρθωση. Σχεδόν σαν μπότοξ! Δοκίμασε την και θα καταλάβεις. Θα τις βρεις αποκλειστικά στα Sephora.




Από τις έξτρα περιποιήσεις που απολαμβάνω σε περιόδους δύσκολες, είναι οι μάσκες νυχτός. Tις χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια με εμφανή προτίμηση στην Ultra Facial της Kiehl's. Τον τελευταίο καιρό, το δικό της κομμάτι στο χώρο του κομοδίνου μου, παίρνει η νέα μου ανακάλυψη που ακούει στο όνομα Korres, Wild Rose Επανορθωτική Μάσκα Ύπνου. Ανάλαφρη μυρωδιά τριαντάφυλλου και ευεργετικές ιδιότητες με μια πλούσια υφή που απορροφάται αμέσως. Το επόμενο πρωί η επιδερμίδα είναι απαλή, λαμπερή και απόλυτα φωτεινή. Η υφή της επιδερμίδας μεταξένια και η θρέψη βαθιά. Μικρό θαύμα σε τιμή εκπληκτική.



Βήμα 3ο : Aμπούλες ομορφιάς.



Κατά περιόδους χρησιμοποιώ το νέο θαύμα της κοσμετολογίας: Αμπούλες Arcaya της Neobeauty Cosmetics, υαλουρονικού οξέως για ξεκούραστη όψη, κολλαγόνου για σύσφιξη ή βιταμίνης C για λάμψη και αντιοξείδωση, που τις χρησιμοποιείς πριν το serum σου. H σοφία της φύσης και της ομορφιάς της Κλεοπάτρας στο σήμερα που την αγκάλιασε η τεχνολογία αιχμής και τα έκλεισε σε φιαλίδια. Δεν έχουν ηλικία, δεν έχουν τύπο δέρματος. Είναι το μέλλον και είναι η αισθητική προσέγγιση της εξειδικευμένης ομορφιάς. Υψηλή συγκέντρωση δραστικών συστατικών και χαμηλού μοριακού βάρους που σου ανακαλύπτει την καλύτερη πτυχή της επιδερμίδας σου.


Βήμα 4ο : Το serum.




Το serum είναι το πιο απαραίτητο προϊόν φροντίδας. Καλύπτει κάθε ανάγκη είτε είναι ενυδάτωση, είτε λάμψη ή διόρθωση ατελειών είτε αντιγήρανση, έχει πληθώρα ευεργετικών συστατικών και ενισχύει τη δράση της ενυδατικής. Αγαπώ πολύ της Shiseido, το Ultimune. Τo Ultimune αναδομεί σε βάθος την επιδερμίδα και ενισχύει κάθε μηχανισμό άμυνας και προστατεύει εκ των έσω από κάθε παράγοντα γήρανσης. Το δέρμα μεταμορφώνεται και είναι ακριβώς αυτό που κάθε γυναίκα ονειρεύεται. Χωρίς ατέλειες, λεπτές γραμμές, ρυτίδες ή σημάδια άγχους. Η επιδερμίδα είναι ομοιόμορφη, λαμπερή, απόλυτα αψεγάδιαστη. Το Ultimume κάνει αυτό που υπόσχεται, σου αποκαλύπτει ''την ομορφιά που κρύβεται ήδη μέσα σου''. 


Βήμα 5ο : Η κρέμα ματιών.




Η κρέμα ματιών είναι μεγάλο κεφάλαιο. Η περιοχή των ματιών είναι πολύ πιο λεπτή και ευαίσθητη από την αντίστοιχη του προσώπου και συχνά δέκα χρόνια μεγαλύτερη από τη βιολογική μας ηλικία. Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ τη νέα κρέμα της Apivita, Bee Radiant. Aνάλαφρη αίσθηση και πλούσια υφή. Ενυδάτωση, φωτεινότητα, λάμψη και ξεκούραστο βλέμμα χωρίς μαύρους κύκλους και ανεπιθύμητα σημάδια από τα ξενύχτια. Την απλώνω κάτω από τα μάτια, ασκώντας ελάχιστη πίεση ή ταμποναριστά με τα ακροδάχτυλα του παράμεσου, με κινήσεις από μέσα προς τα έξω.


Βήμα 6ο : Τα ξηρά πολυχρηστικά λάδια. 



Από τα τελευταία θαύματα της κοσμετολογίας, τα ξηρά λάδια, ενυδατώνουν και θρέφουν σε βάθος την επιδερμίδα και δεν δημιουργούν ίχνος λιπαρότητας.Οι ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων κάνουν θαύματα, ενυδατώνοντας και αναπλάθοντας ριζικά την επιδερμίδα. Νέος αγαπημένος και πολύτιμος θησαυρός της Darphin, The Revitalizing Oil.  Μια, δυο σταγόνες αρκούν. Τις ζεσταίνω καλά στις παλάμες μου και αφού εισπνεύσω βαθιά τη μεθυστική ευωδία των ελαίων, με κινήσεις από το πάνω προς το κάτω μέρος του προσώπου απλώνω με απαλές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί. Έτσι, τα έλαια εισχωρούν σε πιο βαθιές στοιβάδες και παρασύρουν την ενυδατική για μεγαλύτερη ενυδάτωση. 



Βήμα 7ο : Η ενυδατική κρέμα.




Η ενυδάτωση ή η πρόληψη της επιδερμίδας ολοκληρώνεται με την κατάλληλη κρέμα. Η ενυδατική αναλόγως και της σύνθεσης της, ανάλαφρη ή πλούσια σε υφή, καλύπτει κάθε τύπο δέρματος. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς και να εναλλάσσεις διαφορετικές ανάλογα την ανάγκη σου. Προσωπικά χρησιμοποιώ διάφορες κατά καιρούς. Σταθερά αγαπημένη που δεν αλλάζω ποτέ η Kiehl's, Ultra Facial Cream. Την εμπιστεύομαι χρόνια για την αποτελεσματικότητα και την μαγική λειτουργικότητα της. Ενυδατώνει σε βάθος και ισορροπεί την επιδερμίδα. 
Τελευταία, τις μέρες που η επιδερμίδα μου είναι θαμπή και θέλω να επαναφέρω το χρώμα της θα ανοίξω το πολυτελές βαζάκι της Estee Lauder την Enlighten. Ενυδάτωση, λάμψη και μια επιδερμίδα φρέσκια και απολύτως νεανική. Απαλλαγμένη από κηλίδες, ερυθρότητα και δυσχρωμίες. Με ένα άρωμα ντελικάτο και μια υφή ανάλαφρη, είναι η κρέμα που αξίζει να επενδύσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. 
Η Enlighten συχνά εναλλάσσεται με τη La Roche-Posay, Effaclar Duo, που δρα επανορθωτικά σε περιόδους άγχους. Φραγμένοι πόροι, σημάδια και ατέλειες εξαφανίζονται από την πρώτη κιόλας χρήση αφήνοντας πίσω ένα δέρμα υγιές και σωστά δομημένο.  
Τέλος μαγική ανακάλυψη ήταν και η SteamCream. Είχα ακούσει πολλά, την ανακάλυψα στο Cherrybox και την χρησιμοποίησα από περιέργεια και μόνο. Χωρίς υπερβολές, κόλλησα. Η καλύτερη ενυδάτωση!


Αυτά, λοιπόν, είναι τα δικά μου απαραίτητα βήματα.
Τα δικά σου; 
Υ.γ. Πες μου και το αγαπημένο σου προϊόν γιατί σου ετοιμάζω εκπλήξεις ενυδάτωσης!