photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Αφήνομαι στις τάσεις... #bob_trend



Αλλάζω πάει να πει μεταμορφώνομαι. Αλλάζω πάει να πει αναγεννιέμαι από τις δικές μου στάχτες. Από όσα πεισματικά άφησα πίσω και από όσα με τελμάτωναν. Αλλάζω πάει να πει πως τολμώ. Τολμώ να μιλήσω, τολμώ να κυνηγήσω τα όνειρα μου, τολμώ να ζήσω χωρίς να πατάω φρένο. Αλλάζω πάει να πει πως αφήνομαι και ανατρέπω ακόμη και τα δεδομένα του εαυτού μου. 

Κάπως έτσι, ένα Σάββατο πρωί και αφού είχα περάσει ένα καλοκαίρι που βίωσα τη δεύτερη μου εφηβεία παραμελώντας πλήρως τα μαλλιά μου (αν με ξέρεις, ξέρεις πως είμαι εμμονική με την περιποίηση προσώπου και την περιποίηση των μαλλιών) βρέθηκα στην Καστέλα. Tόσο καιρό προέβαλα δικαιολογίες, όπως έλλειψη ελεύθερου χρόνου. Ήθελα να κόψω τα μαλλιά μου αλλά στην ουσία αρνούμουν να παραδεχτώ πως φοβόμουν την αλλαγή. Με τρόμαζαν οι αλλαγές. Βολεύομαι κάπου κάπου στη συνήθεια και την κάνω καλή μου φίλη. 5 χρόνια μάκραινα τα μαλλιά μου. Πέντε χρόνια η μόνη αλλαγή περιοριζόταν σε μύτες και αποτυχημένα φιλαρίσματα. Τα μαλλιά μου όπως ήταν πριν δύο εβδομάδες, τα βλέπεις στη φωτογραφία. (Στα γυρίσματα των διαφημιστικών των Sephora). Πέντε χρόνια λοιπόν, ίσιο σχεδόν sleek, μακρύ.


Έναν κομμωτή εμπιστεύομαι και σε αυτόν αφέθηκα πριν μια εβδομάδα. Ο Σταμάτης Καραΐσκος, δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν θα σου πω αυτά που ίσως ξέρεις, πως είναι ο ambassador της Kérastase, ούτε θα σου πω για το ταλέντο του που αν δεις δουλειές του μιλάνε από μόνες τους. Θα σου πω όμως πως ο Σταμάτης είναι μεγάλη υπόθεση. Θα σου πω επίσης πως αφέθηκα στα μαγικά του χέρια έχοντας ως εικόνα και σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού μου, το κούρεμα που είχε κάνει το καλοκαίρι στον φίλο μου. Γιατί μεταξύ μας εκεί έξω, δύσκολα συναντάς εμπνευσμένο ανδρικό κούρεμα. Ο Σταμάτης είναι εγγύηση. Η σκέψη για καρέ φλέρταρε από το καλοκαίρι όταν η Γαλάτεια Λασκαράκη, διευθύντρια σύνταξης του Marie Claire, μου είπε πως είναι επιβεβλημένη ανάγκη αλλαγής κουρέματος. Το σκέφτηκα. Παρασκευή βράδυ. Σάββατο μεσημέρι,στην καρέκλα του Sadhu όταν ο Σταμάτης με ρώτησε πως θέλω να τα κόψουμε, είχα το καρέ στο μυαλό μου. Τάση φέτος, σου είχα μιλήσει για το uber stylish bob χτένισμα στο marieclaire.gr Παρουσιάστηκε σε πασαρέλες όπως του Michael Kors, του Μarc Jacobs, της Anna Sui και αν μπορούσα να κάνω κάποιο θα έκανα ακόμη και το ροζ ψυχρό των μοντέλων του Marc Jacobs. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν είπα την κλασική ατάκα των τελευταίων χρόνων ''μόνο καθάρισμα'', είπα με θάρρος ''όπως θες εσύ'', ''κάνε ό,τι νομίζεις''. Χωρίς να του πω τίποτα, σα να άκουσε τη σκέψη μου μού πρότεινε καρέ, μακρύ μπροστά πιο κοντό πίσω. Όχι αυστηρό, με κίνηση. Εσωτερική. Free cutting τεχνική από έναν μύστη της ομορφιάς. Το τελικό δε κούρεμα το ολοκλήρωσε σε στεγνά και ισιωμένα μαλλιά. Το αποτέλεσμα δεν εντυπωσίασε μόνο εμένα από το πρώτο λεπτό αλλά και όλους όσοι το είδαν. Εντυπωσίασε και εσένα που είδες το τελικό αποτέλεσμα εδώ και εδώ


Και με έκανε να ανυπομονώ για την επόμενη αλλαγή που θα έχει χρώμα. Και πάλι από τα χέρια του δικού μου αγαπημένου. Εγώ ήθελα sombre, μου μίλησε όμως για άλλα μαγικά trends και τεχνικές και ανυπομονώ. Για να είμαι ειλικρινής, μετράω μέρες να αφεθώ και πάλι στις γνώσεις και την απαράμιλλη αισθητική του. 

Αντιλαμβάνεσαι πως είμαι ενθουσιασμένη, σχεδόν απόλυτα ερωτευμένη με τη δουλειά του. Γιατί μεταξύ μας ο Σταμάτης δεν ακολουθεί τις τάσεις, τις δημιουργεί. Και απογειώνει την γυναικεία ομορφιά. Τι να λέμε τώρα; Είναι η φιλοσοφία του. Γκουρού τω όντι, ακριβώς ότι σημαίνει και το sadhu στα Ινδικά.

Για ένα πράγμα λυπάμαι που δεν έχω μακριά μαλλιά πλέον να κάνω αυτό το υπέροχο σινιόν (ξέρεις πόσο το αγαπώ, δες εδώ και θυμήσου και τα μαλλιά μου τη βραδιά των mcblogawards) που παρουσίασε στο show των Mi-Ro με την Kérastase. Ένα κομψό, ανέμελο οργανικό σινιόν με χαμηλό κότσο, αυστηρή αλλά παράλληλα ανέμελη όψη που ξέφευγαν baby τουφάκια. Ζηλεύω απλώς.



. Να θυμάσαι,  ομορφιά είναι να αλλάζεις... Εσωτερικά και εξωτερικά!