photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Να χάνεσαι στο μπλε... #Ενυδάτωσης ιστορίες





Eίναι ακριβώς η στιγμή που το βλέμμα συναντά το μπλε του ουρανού με το μπλε της θάλασσας και αρχίζεις και τα βλέπεις όλα διαφορετικά. Τα πράγματα αρχίζουν και λειτουργούν από μόνα τους, όχι επειδή εσύ τα πίεσες αλλά επειδή εσύ τα άφησες στην τύχη τους. Και η τύχη σου έκλεισε το μάτι. Γιατί πίστεψες στο όνειρο σου, το έκανες δικό σου και σχεδόν εμφανίστηκε μπροστά στα μάτια σου. Και τότε είναι η στιγμή που τα ποντάρεις όλα πάνω του. Αν ήταν ρουλέτα θα είχε άλλα χρώματα και εσύ θα πόνταρες στο μπλε και στις αποχρώσεις του. Θα πόνταρες στην καθαρότητα του και στην ηρεμία που σου ξυπνά. Στην αναγέννηση κάθε ελπίδας που ξαναέρχεται όπως ακριβώς έφυγε. Η ζωή θα έπρεπε να είναι μπλε... Γιατί σου ξεπροβάλλει μπρος στα μάτια σου νέους ορίζοντες. Γιατί το μπλε είναι γαλήνη, είναι αύρα λυτρωτική.




Μπλε παντού, στις συσκευασίες, στα οφέλη, στη λάμψη και στην ενυδάτωση. Συστατικά και φόρμουλες που συναγωνίζονται και δράσεις που υπόσχονται να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα σε απασχολεί. Ενυδάτωση, λάμψη, αποκατάσταση χρωματικού τόνου, λιπαρότητα, ακνεϊκή επιδερμίδα. Οι ανάγκες κατά περιόδους διαφορετικές. Η δερματολογική φροντίδα απαραίτητη με έναν καλό καθαρισμό και μια ακόμη καλύτερη ενυδάτωση.




Serum, ενυδατικές κρέμες και ξηρά λάδια επιστρατεύονται κάθε φορά στην πρωινή και βραδινή μου ιεροτελεστία. Ειδικά κατά τη διάρκεια ή μετά το τέλος των καλοκαιρινών δακοπών που η επιδερμίδα διψά για άμεση ενυδάτωση.  Σειρά προϊόντων που επιστρατεύονται για να επαναφέρουν την άνεση, τη φωτεινότητα, την ομοιομορφία  και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Στόχος η αποκατάσταση της ποιότητας της για μια αψεγάδιαστη εικόνα που θα βλέπεις και το κυριότερο θα αισθάνεσαι.


Η πρωϊνή ρουτίνα το τελευταίο διάστημα ξεκινά με τη νέα σειρά της Vichy, Aqualia Thermal. To serum, μαγικό. Ανάσα δροσιάς από την πρώτη κιόλας χρήση. Συνδυάζει το ιαματικό νερό της Vichy με τρία σάκχαρα (υαλουρονικό οξύ, aquabioryl και λ-carrageenans) που βελτιώνουν την κατανομή του νερού στις επιμέρους ζώνες του προσώπου. Στα συν η υψηλή συγκέντρωση σε γλυκερίνη που προσφέρει έντονη αίσθηση ενυδάτωσης και άνεσης από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Υφή παραδεισένια, λεπτόρευστη gel, που απορροφάται στο λεπτό και σε κάνει να νιώθεις πως χάνεσαι σε ωκεανούς δροσιάς. Σε συνδυασμό με τη νέα κρέμα ημέρας, αντικρίζεις κάθε πρωί στον καθρέφτη σου το πιο λαμπερό και υγιές δέρμα. Σε δύο υφές, με λεπτόρευστη υφή για κανονικές και μικτές επιδερμίδες και με πλούσια υφή εμπλουτισμένη με βούτυρο καριτέ, ενισχύει την άνεση και την ενυδάτωση ακόμη και της πιο ξηρής επιδερμίδας. Προσωπικά δηλώνω ενθουσιασμένη με τη νέα προσέγγιση της Vichy στον όρο ''δυναμική ενυδάτωση''. Όλα προσεγμένα, μελετημένα για ένα αποτέλεσμα συγκλονιστικό.




Ένα άλλο προϊόν που με ενθουσίασε το φετινό καλοκαίρι είναι το serum Clear Defence Advanced Blemish της Estee Lauder. Δεν απευθύνεται σε όλους να το ξεκαθαρίσουμε. Δρα στοχευμένα σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακμής. Το δέρμα μου δεν αντιμετώπισε ποτέ τέτοιο πρόβλημα ακμής αλλά του αδερφού μου, ναι. Ήταν λοιπόν αυτό που λέμε αντικειμενικός κριτής του. Εγώ υπήρξα της θαυματουργής αμπούλας (θα σου πω σύντομα). Ένα σέρουμ μαγικό με υφή λεπτόρευστη που απορροφάται άμεσα και αφήνει το δέρμα απαλό και μεταξένιο, απολύτως ενυδατωμένο. Ελέγχει και μειώνει τη λιπαρότητα χάρις στο μείγμα από σαλικυλικό οξύ,  γλυκοζαμίνη  και laminaria saccharina που περιέχει, ελαχιστοποιεί τους πόρους και δρα αποτελεσματικά στη μείωση των κηλίδων. Η διαφορά στην ποιότητα και στην όψη του δέρματος εμφανής από τις πρώτες μέρες χρήσης, η δράση του ουσιαστική. Αν λοιπόν έχεις πρόβλημα ακμής ή κηλίδων, δοκίμασε το και θα με θυμηθείς. Τίποτα λιγότερο από όσα μας έχει συνηθίσει η Estee Lauder.




Συνήθως δεν αλλάζω τη βραδινή μου ρουτίνα. Εδώ και κάποιους μήνες έχω καταλήξει σε τρία βασικά προϊόντα που χρησιμοποιώ με μανία και ενθουσιασμό. Μέχρι που στο δρόμο μου βρέθηκαν το serum της Benefit, Ιnstant Comeback και η Pro - Collagen marine cream της Elemis. Εντάξει δεν έχω λόγια. Λάμψη, ενυδάτωση, αναδόμηση της επιδερμίδας και κάθε ατέλειας της από την πρώτη χρήση του σέρουμ. Αίσθηση φρεσκάδας, αναζωογόνησης σαν να βρίσκεσαι στο καλύτερο σπα. Επιδερμίδα που ακτινοβολεί και είναι απολύτως υγιής, γεμάτη ζωντάνια. Η υφή του μαγική, δεν βαραίνει την επιδερμίδα, απορροφάται αμέσως και ενυδατώνει απόλυτα. Το άρωμα του αναζωογονητικό. Μικρό θαύμα θα στο πω κλεισμένο στο πιο παιχνιδιάρικο μπουκάλι. Tη Benefit τη λατρεύω, δεν θα σου πω μόνο τόσα λίγα, θα επανέλθω σύντομα με αναλυτικές λεπτομέρειες.




Η Pro - Collagen marine cream της Elemis από την άλλη έχει μεγάλη ιστορία από πίσω της. Πριν 15 χρόνια στη Μάλτα, ένας δύτης δίπλα σε ένα ναυάγιο βρήκε ένα φύκι που ακούει στο όνομα padina pavonica και δίπλα του δεν αλλοιωνόταν καν το ξύλο του ναυαγίου. Αυτό το συστατικό χρησιμοποιείται και στην Pro - Collagen marine cream και την εκτοξεύει αυτομάτως σε άλλο επίπεδο στην κατηγορία της αντιγηραντικής περιποίησης. Απίστευτη ενυδάτωση από μια κρέμα που τη βάζεις στα δάχτυλα τη ζεσταίνεις για τρία δευτερόλεπτα και την απλώνεις και παρατηρείς μείωση των λεπτών γραμμών στις πρώτες κιόλας 15 ημέρες. Λεπτόρευστη υφή, απαλή για την επιδερμίδα, μη λιπαρή σύνθεση και μια μυρωδιά απαλή από τριαντάφυλλο και μιμόζα. Δεν θα σου πω και εδώ πολλά αλλά θα σου πω πως κατανοώ απολύτως τους λόγους που πουλιέται μία κάθε λεπτό ανά τον κόσμο και έχει φανατικό κοινό. Είναι απλώς υπέροχη. 



Και με μια δύσκολη προσαρμογή στην καθημερινότητα, η μπλε συνήθειες είναι αυτό το διαφορετικό που σε κάνει να χάνεσαι ακόμη και αν βρέχει, όπως τώρα, σε γαλάζια νερά και σε κύματα φρεσκάδας. Ε! και αν είναι τόσο δύσκολο, πόνταρε σρην ενυδάτωση σου. Αξία για το μέλλον;  Ανεκτίμητη.