photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Sicilian hair with Bumble and Bumble...





Όταν πρέπει να μεταμορφωθείς για ένα βράδυ μαγικό, που θα βλέπεις τα φώτα να λάμπουν και το όνομα σου να φιγουράρει στη λίστα με τις υποψήφιες για το καλύτερο blog ομορφιάς, σε ένα θεσμό που καθιερώνεται από το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας και ομορφιάς, το Marie Claire, τα πράγματα δεν είναι απλά. Το χαλαρό και ανέμελο sleek που επιλέγεις καθημερινά πρέπει να αντικατασταθεί από κάτι εξίσου κομψό και διαχρονικό που πάνω από όλα θα συμβαδίζει με την αισθητική σου αλλά παράλληλα δεν θα ''φωνάζει'' προσπάθεια. Στο μυαλό μου τα πράγματα εκείνο το μεσημέρι στα Sephora ήταν σχεδόν ξεκάθαρα. Σινιόν ή ροκ στυλ, λεία και ίσια μαλλιά με έντονο κρεπάρισμα, εκ διαμέτρου αντίθετα look αλλά αυτά είχα κατά νου. Τα πράγματα ωστόσο ξεκαθάρισαν απόλυτα, όταν ο πιο ταλαντούχος ambassador και hair stylist της Bumble and Bumble, Χρήστος Μπαϊραμπάς, με ρώτησε τι θα φορέσω. Ένα όνομα αρκούσε : Dolce&Gabbana για να του έρθει στιγμιαία στο μυαλό το όλο χτένισμα. Χαλαρό και ανέμελο σισιλιάνικο σινιόν. Σαν τις σικελικές μούσες του οίκου, με τα ονειρεμένα μαλλιά που γεμάτα πτυχώσεις πλέκονται σε τουφάκια και άλλα τόσα που ατίθασα ξεπροβάλλουν δεξιά και αριστερά δημιουργώντας μοτίβα στο πίσω μέρος της κουπ αλλά και ένα παιχνιδιάρικο messy εφέ. Έμπνευση, δημιουργικότητα και προϊόντα επιστρατεύτηκαν για να δώσουν ένα ξεχωριστό στυλ στα μαλλιά. Ματ υφή και γυαλάδες σε ένα συνδυασμό προϊόντων που έδινε απόλυτη φόρμα παράλληλα με κίνηση στα μαλλιά. Ένα στυλ ξεχωριστό, φινετσάτο, διαχρονικά αισθησιακό αλλά παράλληλα τόσο επίκαιρο και σε καμία περίπτωση υπερβολικό ή επιτηδευμένο. 
Ο Χρήστος με αέρινες κινήσεις σχεδόν μηχανικά δούλευε τα προϊόντα της Bumble and Bumble, προϊόντα άριστης ποιότητας και ευελιξίας που σε συνδυασμό με το ταλέντο του, σηματοδότησαν το τελικό αποτέλεσμα της επιτυχίας του Sicilian look. Σε αυτό το σημείο να σου πω πως τα προϊόντα της εταιρείας ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις κάθε περίπτωσης και διατηρούν αναλοίωτο το αποτέλεσμα του χτενίσματος.


Ο αγαπημένος μου hairstylist (επί τη ευκαιρία να εύχεσαι να πέσεις στα χέρια του, είναι εκπληκτικός άνθρωπος πέρα από απόλυτα ταλαντούχος) ξεκίνησε το ταξίδι του στο χώρο της σισιλιάνικης ομορφιάς, χαρίζοντας στα μαλλιά μου θεαματικό όγκο. Με σύμμαχο το Thickening hairspray ψέκασε τις ρίζες, ανάσηκώνοντας τες και έδωσε όγκο. Στη συνέχεια χτένισε απαλά τα μαλλιά μου και με το ζεστό αέρα από το πιστολάκι τους έδωσε φόρμα ενισχύοντας παράλληλα τον όγκο τους. 



Από τη μέση των μαλλιών ως τις άκρες ,για προστασία από τη θερμότητα του styler και παράλληλα για απαλότητα χρησιμοποίησε το Invisible oil, ένα λάδι μαλλιών αέρινο, ανάλαφρο, πολύτιμο με μείγμα 6 ελαίων, με μεθυστική μυρωδιά, που χάθηκε στα μαλλιά χαρίζοντας λάμψη και λείανση και ξεχωριστή, φίνα ευωδία. Αφού έκανε χωρίστρα στο κέντρο λίγο πιο έντονη (δημιουργεί γωνίες στο πρόσωπο), άρχισε να κρεπάρει τα μαλλιά. Απομωνώνοντας μεγάλες τούφες από την κορυφή του κεφαλιού συνέχισε το κρεπάρισμα με οδηγό την απόλυτη λακ Classic, όχι άλλη μια συνηθισμένη λακ, αφήνοντας πίσω της εκτός από μια λεπτή γυαλάδα και μια απίστευτη απαλότητα, χρησιμοποιώντας τη τόσο στις ρίζες όσο και στις άκρες.


Για ενίσχυση του κρατήματος, στις ρίζες χρησιμοποίησε την Prêt-à-Powder, μια νέα πούδρα μαλλιών που ενισχύει παράλληλα και τον όγκο, την οποία και έτριψε στις ρίζες για να δώσει όγκο. Ανάλαφροι κυματισμοί και μπούκλες χαλαρές που έμοιαζαν να ξεπηδούν από editorial περιοδικού σχηματίστηκαν με το ψαλίδι. Ένα ανεπαίσθητο σπάσιμο, απόλυτα χαλαρό που έδινε κίνηση στις άκρες. Ένα πέρασμα μέσα από το ψαλίδι και μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να σχηματιστούν ανάλαφροι κυματισμοί.


Στη συνέχεια επιστρατεύθηκαν οι ιδιότητες του Cityswept finish για διαχωρισμό σε τούφες και ανάλαφρο κράτημα. Ένα ανάλαφρο πέπλο από αυτό το σπρέι φινιρίσματος ξεχώρισε τα μαλλιά, τους έδωσε κίνηση ενώ παράλληλα και απόλυτο έλεγχο. Οι μπούκλες χαλάρωσαν ακόμη πιο πολύ και ήταν πιο φυσικές από ποτέ.



Για να έρθει στη συνέχεια το Surf Spray με 3 μόλις ψεκάσματα για ''τσάκισμα'' στα τουφάκια και για να ενισχύσει την ανεμελιά του χτενίσματος, δίνοντας ελαφρύ κράτημα και συγχρόνως ματ τελείωμα. 
Με τα δάχτυλά του έφερε τα μαλλιά πίσω από τα αυτιά και ανασήκωσε ελαφρώς το κρεπαρισμένο σημείο και εκεί άρχισε το παιχνίδι με τα τσιμπιδάκια. Με τα τσιμπιδάκια, λοιπόν, έπιανε ελεύθερες τούφες και τις γύριζε στο κέντρο του αυχένα. Μάζεψε ψηλά τα μαλλιά που και με ακανόνιστο τρόπο τα στήριξε στο πίσω μέρος του κεφαλιού όπου και δημιουργήθηκε ένα σινιόν σε σισιλιάνικο στυλ.  Στο τέλος ''έτριψε'' λίγο με τα δάχτυλα του τα μαλλιά για να χαλαρώσει την αυστηρότητα τους και ξεχώρισε μερικές τουφίτσες, τις οποίες και άφησε να πέφτουν χαλαρά για να πετύχει ένα επιμελώς ατημέλητο λουκ.
Την τελική πινελιά τη χάρισε η Classic με το  απίστευτο κράτημα και το ακόμη πιο άψογο τελικό φινίρισμα της. Υ.γ. και θυμήσου, αν το επιχειρήσεις, να ξεχάσεις τις βούρτσες, χρησιμοποίησε απλώς τα χέρια σου και παίξε χαλώντας τη συμμετρία και τους κανόνες του αυστηρού σινιόν.





Dress - belt : ss14 collection Tommy Hilfiger / Watch : Vogue