photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Spice it up with Body Shop festive collection...


Δώσε αναλογίες στα Χριστούγεννα. 1 κούπα αγάπη, 1 κουταλιά της σούπας μαγεία και 1/2 όνειρα. 2 κουταλιές της σούπας αισιοδοξία, 3/4 της κούπας καλοσύνη, 1 πρέζα παιδικότητα και 1/2 κούπα δοτικότητα.  Και πρόσθεσε και μυρωδιές. Να σαν αυτές που ξεχείλιζε το σπίτι και σε ξύπναγαν όταν ήσουν μικρή. Τότε λέω που σε αιχμαλώτιζαν και σχεδόν υπνωτισμένη τις ακολουθούσες και σε οδηγούσαν στην κουζίνα. Εκεί που χανόσουν με τις ώρες και παρακολουθούσες τη μεγάλη κυρία του σπιτιού να μαγειρεύει και να τρέχει πανικόβλητη πάνω κάτω. Και κάθε φορά που γύρναγε το κεφάλι εσύ έβαζες το χέρι στο μπολ με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Και μετά στην άχνη και τη μύριζες και θυμάσαι τότε που έριξες το κεφάλι σου μέσα; Φωνές η μαμά, γέλια εσύ. Βούτυρο, κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια, τζίντζερ. Ήταν όνειρα και έπαιρναν μορφή μέσα από τις μυρωδιές. Θωρακίζονταν από το ανακάτεμα και αφράτευαν μέσα στο φούρνο μέχρι να γίνουν πραγματικότητα. Ήταν αθωότητα και έμοιαζε με το χρώμα της άχνης και της βανίλιας σε κάψουλα, λευκό. Ήταν ο κόσμος σου που ήταν χαρούμενος και ξεχείλιζε γέλια. Και κλάμματα ενίοτε, τότε που σου έλεγε να πας στο δωμάτιο. Και δεν πήγαινες, έμενες εκεί με νεύρο να ανακατεύεις υλικά, έτοιμη για τις αναλογίες της ζωής σου. Και ήθελες τόσο να μεγαλώσεις. Ήσουν πεισματάρα και σπιρτόζα, όπως το τζίντζερ. Επίμονη, διεκδικώντας τα θέλω σου. Θυμίσου, εκεί στην κουζίνα κυκλοφορούσε και κυκλοφορεί μπόλικη αγάπη, αρκεί να ξέρεις που να κοιτάξεις. Αρκεί να βρεις τις σωστές αναλογίες. Έτσι είναι και η ζωή. Μερικές φορές γλυκιά σαν παγωτό βανίλια, πασπαλισμένη με ζάχαρη, άλλοτε σαγηνευτική σαν σοκολάτα με τζίντζερ και κάποιες άλλες γλυκόξινη σαν τη γεύση των cranberries. Ψάξε και τη δική σου αναλογία, συνδύασε την με μυρωδιές και διοχέτευσε την.


 Εκείνο το πρωί ήταν μαγικό. Είχε γέλια παιδικά και μια φίλη να σε παρασέρνει στην τρέλα της στιγμής. Την Κορίνα την αγαπώ πλέον σαν φίλη από αυτές που έρχονται για να μείνουν. Και άλλο τόσο και πιο πολύ αγαπώ το γιο της, τον Κωνσταντίνο. Εκείνο το πρωί παρέα με νότες από Frank Sinatra και Muppet Show κάναμε ό,τι και πριν από χρόνια. Ανακατέψαμε υλικά και ψάξαμε τις ιδιότητες της ευτυχίας στις μυρωδιές. Και κάπου εκεί είδαμε το μικρό μπόμπιρα να λερώνεται από άχνη, να βουτάει το χέρι στο μπολ με το βούτυρο και  την ζάχαρη και νευριάζει όταν δεν τον άφηνες να ανακατέψει το μείγμα. Και μας θύμισε πως τα παιδιά έχουν αυτό που λείπει από εμάς, αλήθεια και πάθος. Πάθος για ζωή, πάθος για τη στιγμή. Θέλουν να τα κάνουν όλα, να τα ζήσουν όλα και διεκδικούν με πείσμα. Και μεταξύ μας αυτό μου λείπει. Α! και ξέρουν να ξεχωρίζουν μυρωδιές. 


Αν τα φετινά Χριστούγεννα είχαν μυρωδιά θα ήταν αυτή από τις κρέμες σώματος και τα σαπούνια των The Body Shop. Αν ήταν σειρά, θα ήταν η συλλεκτική που κάθε χρόνο ξεχωρίζει και ενισχύει με τόνους αρωμάτων την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Αν ήταν συστατικά θα ήταν φυσικά μπαχαρικά και καρποί. Θα ήταν βανίλια, τζίντζερ (ρίζες ginger, μέλι και βούτυρο βουτυροσπέρμου fair trade από την Γκάνα) και κράνμπερι ήτοι εκχύλισμα μύρτιλλου. Θα ήταν μυρωδιά απαλή όπως η βανίλια, απολαυστική, σχεδόν αθώα και γλυκιά. Θα ήταν τζίντζερ, σπινθηροβόλο, εξωτικό, αρκετά πικάντικο αλλά και συγχρόνως γλυκό. Zεστό αν μη τι άλλω και παράλληλα αναζωογονητικό. Ίσως όμως και να ήταν μυρωδιά φρουτώδης και μεθυστική, έντονη και ελαφρώς όξινη, θα ήταν μύρτιλλο. Αν ήταν υφή θα ήταν αυτή της απαλότητας που δένει αρμονικά με την πλούσια και παχιά σύσταση και δεσμεύεται να δώσει τόνους ενυδάτωσης και στο πιο αφυδατωμένο δέρμα. Αυτή που είναι απόλυτα κρεμώδης και λιώνει στην επιδερμίδα. Αν ήταν αίσθηση θα ήταν ελαστικότητα και απαλότητα. Αν ήταν ιδιότητα θα ήταν ανάπλαση, τόνωση και λάμψη. Λάμψη και πλούσια ενυδάτωση ακόμη και στην πιο άτονη επιδερμίδα. Αν είχε από δίπλα δε επιθετικούς προσδιορισμούς θα ήταν βελούδινη, απαλή, λεία. Αν είχαν ιδιότητα θα ήταν body butters και αν είχαν ονόματα θα ήταν αυτά : Cranberry Joy / Ginger Sparkle / Vanilla Bliss
Αν ήταν σαπούνια θα άφηναν το πιο διακριτικό άρωμα και παράλληλα μαγική φροντίδα και αναζωογόνηση. Από αυτές που δεν ξηραίνουν την επιδερμίδα.
Και μην ξεχάσεις τα lip domes, γιατί δεν αρκεί μόνο η επιδερμίδα να αποπνέει Χριστουγεννιάτικη μαγεία, πρέπει και τα φιλιά σου να είναι εορταστικά. Να θυμίζουν σκηνικά από ταινίες, σαν τις σκηνές κάτω από το γκι με την αλλαγή του χρόνου. 






Τις φετινές γιορτές να τις κάνεις μυρωδάτες. Σαν τα μπισκότα που θα κάνουν το σπίτι σου να μυρίζει ''μαμά''. Και εκεί να θυμηθείς πως η ζωή έχει μια ενδιαφέρουσα και τρελή ενίοτε μορφή όταν τη δεις διαφορετικά. Άνοιξε το σπίτι σου, βάλε μέσα κόσμο, μοίρασε αγάπη και αλήθεια. 
Η γιαγιά μου λέει πως με γεμάτο σπίτι, έχεις και γεμάτη καρδιά
Μοίρασε απλόχερα δώρα, να σαν αυτά του The Body Shop.
Χάρισε στον εαυτό σου πινελιές πολυτέλειας και τρυφερή φροντίδα.
Σου αξίζει.
Spread the joy to everybody. #καλό_υπόλοιπο_και_καλή_χρονιά