photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Feel your christmas waves...



Ευτυχία είναι να ξεπερνάς ακόμη και τους πιο μύχιους φόβους σου. Να αφήνεις στην άκρη όσα σε πόνεσαν, όσα σε στιγμάτισαν και να έχεις το θάρρος και ενίοτε το κουράγιο να συγχωρείς, να ξεπερνάς ό,τι σε πλήγωσε, να προσπερνάς καταστάσεις ζημιογόνες, να ζεις με πληρότητα και με περίσσιο απόθεμα αγάπης. Η αγάπη δεν θέλει πολλά. Λίγο κανάκεμα, μπόλικη δόση σεβασμού, εμπιστοσύνη, σύμπνοια συναισθημάτων και χάδια. Πολλά χάδια. Να μπορείς να γεμίζεις τις ημέρες και τις νύχτες σου με χαμόγελα, ζεστασιά, ευτυχία. Να νιώθεις πληρότητα ακόμη και με ένα βλέμμα κατανόησης. Να νιώθεις επάρκεια με μια αγκαλιά και να ξεχνάς ό,τι προσπαθεί να σου κλέψει το γέλιο και την ελπίδα. Την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Να θυμάσαι, πως ό,τι έχεις αγαπήσει πολύ και το έχεις κάνει δικό σου, είναι δύσκολο να στο πάρει κάποιος. Υπάρχουν αόρατες δυνάμεις που προασπίζουν κάθε δεσμό. Τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη εποχή να μοιράσεις απλόχερα αγάπη. Όχι επειδή το επιτάσσει η εποχή, οι απαιτήσεις, το κατεστημένο, η παράδοση. Επειδή κάθε σου μέρα, πρέπει να φωτίζεται από τη δύναμη της ψυχής σου. Από την αστείρευτη λάμψη της καρδιάς σου. Άπλωσε το χέρι σου σε όποιον το έχει ανάγκη. Βοήθησε και στήριξε τον με κάθε τρόπο. Απάλυνε το δικό του κενό. Νιώσε τη μαγεία της δοτικότητας. Νιώσε το μεγαλείο του αλτρουισμού. Δώρισε απλόχερα ό,τι μπορείς. Θα μοιράσεις χαμόγελα και αυτό από μόνο του είναι ουσιαστικό. Δώσε, με αγάπη και μην ξεχνάς πως ακόμη και το πιο μικρό δώρο για κάποιον μπορεί να είναι τεράστιο. Αρκεί να το δώσεις με τα πιο ειλικρινή σου συναισθήματα.
Και θα σου πω πως έχει η κατάσταση. Η αντιστροφή του θετικού κλίματος κατά 180 μοίρες. Όταν έγραφα για ευτυχία και δοτικότητα στο μυαλό μου ήρθαν οι στίχοι του Ντίνου Χριστιανόπουλου από το ποίημα του Ενός λεπτού Σιγή.

 Εσείς που βρήκατε τον άνθρωπό σας
κι έχετε ένα χέρι να σας σφίγγει τρυφερά,
έναν ώμο ν’ ακουμπάτε την πίκρα σας,
ένα κορμί να υπερασπίζει την έξαψή σας,
κοκκινίσατε άραγε για την τόση ευτυχία σας,
έστω και μια φορά;
Είπατε να κρατήσετε ενός λεπτού σιγή
για τους απεγνωσμένους;

Και θυμήθηκα αυτό που επιμένουν οι άλλοι να ξεχνάνε ή να αλλάζουν το βλέμμα κάθε φορά που το συναντούν. Υπάρχουν και αυτοί που δεν μπορούν για τους δικούς τους λόγους να νιώσουν τη μαγεία των γιορτών. Που βυθίζονται στο δικό τους σκοτάδι. Γι' αυτούς γράφω απόψε. Για εκείνους που έχουν νιώσει να χάνουν τα πάντα και βρήκαν (ή και όχι ακόμη) τη δύναμη να σταθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν. Η ζωή δεν έχει μόνο στιγμές ευτυχίας. Έχει και κάποιες άλλες ζόρικες. Και εκεί δείχνεις τη δύναμη σου. Σε κάθε τέλμα, σε κάθε εμπόδιο. Σε κάθε πρόβλημα που στο τέλος σε θωρακίζει και σε κάνει πιο ισχυρή.  Και εσένα λοιπόν δεν μπορώ να σου πω να κάνεις δώρα όταν όλα εκεί γύρω φαντάζουν αβέβαια. Όταν αύριο δεν ξέρεις αν θα έχεις δουλειά. Όταν πονάς. Όταν νιώθεις πως το σύμπαν σου απλώς να καταρρέει και εσύ δεν θες να γιορτάσεις, αλλά θέλεις να κουλουριαστείς στον καναπέ με την πιο ζεστή ζακέτα σου και να σκέφτεσαι πως απλώς δεν μπορείς να προχωρήσεις, δεν μπορείς να λύσεις κανένα πρόβλημα. Το ξέρω το έχω νιώσει, το έχω περάσει. Μπορώ όμως να σου πω πως η δύναμη σου μπορεί να γίνει μεγαλύτερη. Η ζωή δεν είναι πάντα όμορφη και το ξέρω πολύ καλά. Ξέρω τι σημαίνει αμφιταλαντεύομαι στα σκοτάδια μου, ενώ όλοι αγγίζουν το φως. Το έχω δοκιμάσει και εκεί κατέληξα πως από το στάδιο της κατάθλιψης μπορεί να απέχεις μόλις ένα βήμα και της ευτυχίας να σε χωρίζουν άπειρα μέτρα αλλά υπάρχει και ένα σημείο που λέγεται ΖΩ. Όσο μπορείς και ονειρεύεσαι, όσο μπορείς να κοιτάς κατάματα τον ήλιο, μην σε φοβίζει τίποτα. Κόντραρε κάθε συναίσθημα και κάνε όλα όσα έχεις ξεχάσει να κάνεις. Τρέξε έξω. Σε φοβίζει ο πολύς κόσμος. Ασφυκτιείς από τα φωτάκια και τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Προσπέρασε το. Δώσε εσύ λάμψη στη ζωή σου, επαναπροσδιόρισε και συνέθεσε το δικό σου ήχο. Αυτόν που θα ακούγεται κάθε φορά που μια αρνητική σκέψη σου χτυπά την πόρτα.
Πάρε το βιβλίο που θα σου θυμίσει πως η ευτυχία υπάρχει σε σελίδες και βάλε στην κούπα σου τσάι, πάρε την μάλλινη κουβέρτα σου άνοιξε το ραδιόφωνο και πλημμύρισε το σπίτι σου νότες τζαζ. Γέμισε τις μέρες σου μυρωδιές. Άσε τον εαυτό σου να χαθεί στη δύναμη των αρωμάτων, των αισθήσεων. Έρευνες έχουν δείξει πως η αρωματοθεραπεία βοηθά στην αλλαγή της ψυχολογίας. Τρέξε στο μπάνιο σου. Γέμισε τη μπανιέρα σου νερό ρίξε μέσα μια αναβράζουσα μπάλα Fresh Line ρόδι, μπες μέσα και νέκρωσε τη σκέψη σου. Άδειασε την από κάθε αρνητική σκέψη. Αφέσου στις ευεργετικές ιδιότητες των ελαίων, των αλάτων. Αφέσου στη μαγεία του αμυγδαλέλαιου και εκχυλίσματος ροδιού, που προσφέρει χαλάρωση και αντιοξειδωτική προστασία, ενώ παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα, αφήνοντάς το υπέροχα αρωματισμένο. 
Τα αρώματα! Πόσο τα λατρεύω, εκεί στρέφομαι κάθε φορά που το παρόν είναι ασφυκτικό. Συνέχισε με το αφρόλουτρο σου. Ρόδι και αυτό. Χαλαρωτικό αφρόλουτρο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και εκχύλισμα ροδιού που ενεργοποιεί άμεσα την παραγωγή κολλαγόνου, διατηρώντας την επιδερμίδα νεανική, ενώ το φρουτώδες άρωμα αφήνει μία γλυκιά αίσθηση στο δέρμα. Ενίσχυσε το άρωμα και περιποιήσου ακόμη περισσότερο τον εαυτό σου με το αντίστοιχο Γαλάκτωμα Σώματος, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με φυτικά ενυδατικά έλαια, όπως αμυγδαλέλαιο, λάδι ηλίανθου και αβοκάντο, καθώς και βούτυρο καριτέ. Χάρισε στον εαυτό σου στιγμές μικρής πολυτέλειας, ενυδάτωσης και χαλάρωσης. Στο τέλος τύλιξε τα χέρια σου με ένα πέπλο σαγηνευτικής μυρωδιάς με την κρέμα χεριών βανίλια. Το βούτυρο καριτέ σε συνδυασμό με το έλαιο αβοκάντο προστατεύουν το δέρμα, καταπραΰνουν ερεθισμούς και ανακουφίζουν από την ξηρότητα, διατηρώντας παράλληλα την υγρασία στην επιδερμίδα αλλά το βασικό σε γυρνάνε σε μέρες αθωότητας. H Fresh line αυτές τις ημέρες με τα σετ δώρων της έχει τη μαγική ικανότητα να τις κάνει διαφορετικές. 




Καλές γιορτές αγαπημένη, με αισιοδοξία και πίστη. Και να θυμάσαι:
The worst loneliness is to not be comfortable with yourself...