photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Ομορφιά δίχως προσωπεία #2 ...



Mάσκες... Μία λέξη. Μια συζήτηση. Και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι συμπλήρωσης κενών. Η Κορίνα και εγώ! Εγώ και η Κορίνα.  Εδώ 

- ''Τι γίνεται όταν πέσουν;'' με ρωτάει.
- Όταν πέσουν ανακαλύπτεις την αλήθεια ωμή της απαντώ. 
Μερικές φορές πρέπει να πέσουν οι μάσκες για να ανακαλύψεις όσα πίστευες και δεν ήθελες να δεις. Ή όσα αγνοούσες και σε μια στιγμή έμαθες. Αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι η αλήθεια. Αυτή να κυνηγάς της λέω. Η αλήθεια που σε πονάει αλλά τρέχεις ξοπίσω της. Οι αλήθειες που φοβάσαι να ξεστομίσεις ακόμη και στο εαυτό σου. Εγώ για αυτές τις αλήθειες σου μιλάω. Για τις αλήθειες που σε πονάνε, σε τσακίζουν, σε διαλύουν. Αλλά σε κάνουν να ανακαλύπτεις την ουσία. Σε κάνουν να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου. Όταν οι μάσκες πέσουν τίποτα δεν μένει ίδιο. Ένας θόρυβος και ξάφνου όλα διαλύονται, σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Και μένεις γυμνή από δικαιολογίες και υπεκφυγές. Μένεις εσύ και το εγώ σου. Υπέροχη συνδιαλλαγή δε νομίζεις; Ό,τι είναι αρκετό για να σε κάνει ή να σε αγάπησεις ή να σε μισήσεις. Σε αυτές τις στιγμές, ώθησε τον εαυτό σου να πει τις μεγαλύτερες αλήθειες. Μόνο τότε θα αγγίξεις την ευτυχία. Μόνο όταν χάνεις τα πάντα μπορείς να βρεις τον εαυτό σου, το χαμένο σου κομμάτι. Μόνο τότε κερδίζεις. Όταν συνειδητοποιείς πως για να έχεις τα πάντα, πρέπει να ξέρεις να μη θες τίποτα... Όταν πετάξεις κάθε φενάκη και κάθε μάσκα. Τότε θα απαλλαγείς από κάθε φορτίο και θα ανακουφιστείς γιατί θα καταλάβεις πως αυτό που μετράει είναι η ουσία. Είσαι εσύ. Η ομορφιά σου χωρίς υπερβολές. Χωρίς προσωπεία. Εσύ και το πρόσωπο σου να ακτινοβολεί. Στάσου στον καθρέφτη και ξεκίνα το δικό σου παιχνίδι ερωτήσεων. Αντέχεις; 


Κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Συνήθως ψάχνω τη σιγουριά και την ασφάλεια σε συγκεκριμένα προϊόντα. Ένα primer, μια cc και ένα ρουζ. Μια μάσκαρα και κραγιόν. Δεκανίκια που αγαπώ στην ρουτίνα της καθημερινότητας. Σε κάνουν να δείχνεις υγιής. Αλλά υπάρχουν και κάτι μέρες που όλα αυτά κουράζουν. Και εκεί δεν θες τίποτα να βαραίνει το δέρμα. Ίσως μια ανεπαίσθητη ποσότητα τερακότα. Εκεί αποφασίζεις να εκθέσεις κάθε ατέλεια. Εκεί ρισκάρεις να φανεί και το παραμικρό ψεγάδι. Δεν σε νοιάζει. Έχεις φροντίσει για τη σωστή ενυδάτωση και περιποίηση του προσώπου. Η αλαβάστρινη, υγιής επιδερμίδα δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση αρκεί να έχεις υπομονή και μεθοδικότητα. Να είσαι σχολαστική με τον καθαρισμό και εμμονική με την ενυδάτωση. Δύο βήματα ενδεχομένως βαρετά αλλά απολύτως απαραίτητα. Το τελευταίο διάστημα ακολουθώ ευλαβικά το ίδιο μοτίβο κάθε βράδυ. Καθαρισμός και ενυδάτωση.
Όση λάμψη όμως και να σου δώσει το πιο αποτελεσματικό προϊόν ποτέ δεν θα είναι αρκετή αν δεν υπάρχει και μια επιπλέον φροντίδα. Αυτό το χάδι που χαρίζει στην επιδερμίδα ένα καλό scrub και μια καλή μάσκα. Από μάσκες στην καθημερινότητα μου χρησιμοποιώ αμιγώς Ελληνικές από φυτικά συστατικά, απαλλαγμένες από πρόσθετα, χημικά και parabens. Από τις πιο μεγάλες αγάπες εδώ και χρόνια είναι η Apivita. Αγαπώ κάθε προϊόν της ξεχωριστά. Ως εταιρεία τη λάτρευα, και από όταν βίωσα ιδίοις όμασι τη φιλοσοφία της, αυτό ενισχύθηκε στο μέγιστο. 
Η ιεροτελεστία της Κυριακής μου. Το βράδυ πριν κοιμηθώ χαρίζω στον εαυτό μου την πιο ξεχωριστή περιποίηση. Δεν χρειάζονται και τόσα πολλά, ασχέτως που εγώ είμαι όπως έχουμε πει εμμονική και χρησιμοποιώ τουλάχιστον δύο μάσκες προσώπου και άλλες δύο ματιών. Αλλά αυτή η αίσθηση του δέρματος μετά από κάθε μάσκα δεν συγκρίνεται με καμία πολυτέλεια. Καλά, συγκρίνεται με ένα ποτήρι ζεστή σοκολάτα στο Petite Fleur. Το δέρμα δείχνει τόσο υγιές, αναζωογονημένο, ενυδατωμένο, λαμπερό. Ειδικά το τελευταίο διάστημα που το καταπονώ (άγχος, κούραση, λίγος ύπνος) μια έξτρα περιποίηση την έχει ανάγκη, περισσότερο από ποτέ.
Στο ντουλάπι του μπάνιου έχω πάντα τα scrub και τις μάσκες της Apivita. Η επιλογή κάθε φορά γίνεται με βάση τις ανάγκες της στιγμής. Εξαρτάται λοιπόν αν θέλω λάμψη, ενυδάτωση, σύσφιξη ή ένα άμεσο λίφτινγκ. Οι επιλογές είναι απλώς πολλές και το αποτέλεσμα κάθε φορά εξαιρετικό. Το προηγούμενο Σάββατο πριν την έξοδο έπρεπε πάση θυσία να καλύψω και το παραμικρό σημάδι κούρασης. Έπιασα 3 φακελάκια από αυτά της στιγμιαίας ομορφιάς και άρχισε η δράση. Scrub με ελιά, μάσκα με πράσινη άργιλο και μάσκα με πρόπολη για το πρόσωπο ενώ για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών (εκεί να δεις εμμονή) μάσκα με σταφύλι. Express beauty και η ανανέωση ξεκινά. 


Αν είσαι beauty lover ξέρεις την αγάπη των απανταχού editors και bloggers για το scrub ελιάς για βαθύ καθαρισμό. Καθόλου τυχαίο αφού είναι ένα από τα καλύτερα πήλινγκ προσώπου, δεδομένης της κατά 87% φυσικής του σύστασης και μάλιστα στην πιο προσιτή τιμή της αγοράς. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους, καθαρίζει σε βάθος και ακόμη και τους πόρους, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη. Οι κόκκοι του δεν είναι ανεπαίσθητοι και τους νιώθεις όταν δρουν στην επιδερμίδα. Με το που θα τελειώσεις άγγιξε την και θα καταλάβεις. Είναι μαγική η αίσθηση της απαλότητας. Από τις έτερες αγάπες η μάσκα του πράσινου αργίλου. Επίσης αγαπημένη πολλών. Και πάλι δίκαια αφού καθαρίζει σε βάθος το δέρμα, συσφίγγει και παράλληλα θρέφει. Αφαιρεί το περιττό σμήγμα και συσφίγγει τους πόρους. Φωτίζει το δέρμα ενώ παράλληλα περιέχει και φυσικά λευκαντικά συστατικά. Στη συνέχεια αφού πέρασα το πρόσωπο μου με μια βιταμίνη Ε (κάνω και τέτοια πλέον) χρησιμοποίησα μια νέα μάσκα. Νέα ανακάλυψη λοιπόν και να σου πω πως δηλώνω γοητευμένη. Η μάσκα πρόπολης με 92% φυσική σύνθεση είναι κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες αφού εξισσοροπεί τα επίπεδα λιπαρότητας της επιδερμίδας και παράλληλα μειώνει τους πόρους. Αν έχεις προβληματικό δέρμα που ταλαιπωρείται από σπυράκια θα διαπιστώσεις μετά την αφαίρεση της πως τα έχει ξηράνει. Ξεπέρασε το σοκ του καφέ χρώματος (αν έχεις χρησιμοποιήσει τον άργιλο δεν έχεις τέτοια θέματα.) γιατί όταν την αφαιρέσεις δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου. Απόλυτη λάμψη και θρέψη και μια επιδερμίδα πιο ενυδατωμένη από ποτέ. Τέλος η ευαίσθητη περιοχή των ματιών θέλει άλλη μεταχείρηση. Απαλότητα και χάδια για να μειώσουν τους μαύρους κύκλους, να ενυδατώσουν την περιοχή, να συσφίξουν και να αντιμετωπίσουν ρυτίδες. Μάσκα ματιών με σταφύλι. Από τις πιο δραστικές μάσκες ματιών. Ξεκουράζει άμεσα το βλέμμα, θρέφει σε βάθος την περιοχή ενώ παράλληλα με τη συστηματική χρήση απαλύνει τις ρυτίδες και τις γραμμές έκφρασης. Η ελαστικότητα επανέρχεται και θα παρατηρήσεις και από την πρώτη στιγμή Με το που την αφαιρείς παρατηρείς μια άκρως ανανεωμένη επιδερμίδα που η φυσική της υγρασία έχει επανέλθει και φαίνεται πιο υγιής από ποτέ.
Έτσι για να σε κάνει ο καθρέφτης σου να ορκίζεσαι στα θαύματα της Apivita!


    Nα θυμάσαι αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας είναι το χαμόγελο σου.
    Και η αλήθεια. Η αλήθεια που ξέρεις εσύ και ο εαυτός σου.
    Φρόντισε να είναι επαρκής. Και το χαμόγελο αληθινό.