photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

What goes around comes around with English tea way...



''Το μόνο που θα' θελα να φεύγαμε μαζί''... 
Το διαβάζω σε ένα μικρό μαυροπίνακα σε μια σοκολατερί στην Ερμού, βγαλμένη από άλλη εποχή. Και αρχίζω να κάνω ερωτήσεις στον εαυτό μου. ''Για που;''. Γιατί το ''με ποιον΄'' είναι πιο εύκολο. Κανονικά θα έπρεπε να απαντήσω στο Παρίσι, δεδομένης της αγάπης. Αλλά η πρώτη σκέψη με πήγε στην Αγγλία. Γιατί πολύ απλά η Αγγλία ποτέ δεν ήταν κάτι απλό. Αυτό που με συνάρπαζε από την εποχή που μπήκε στη ζωή μου, πριν δέκα χρόνια, ήταν η μαγεία της μελαγχολίας. Της νοσταλγίας. Η Αγγλία αν τη ζήσεις θα σε διχάσει. Ή θα την αγαπήσεις ή θα τη μισήσεις. Μέσες άκρες δεν υπάρχουν. Εμένα με σαγήνευσε αυτό το διαφορετικό της ύφος, οι ρυθμοί, η ιδεολογία και η νοοτροπία των ανθρώπων της. Αγάπησα ακόμη και τον καιρό της και βρήκα τον παράδεισο μου στα tea shops της. Βασικά και στα σούπερ μάρκετ της. Και σε αυτές τις υπαίθριες αγορές που χάζευα κάθε χρώμα και παρατηρούσα κάθε έκφανση του ανθρώπινου στοιχείου. Πόσο υπέροχα και αρμονικά συνηπήρχαν, άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη, χωρίς κανείς να νοιάζετε για διαφορές. Και στα cupcake-αδικα που γνώρισα πρώτη φορά εκεί και που με έκαναν να αγαπήσω ακόμη περισσότερο τα χρώματα. Και στους vintage θησαυρούς που ανακάλυψα στο Soho. Και στα πολύχρωμα γεμάτα λουλούδια σπίτια στο Notting Hill. Θυμάμαι την απορία μου όταν συνειδητοποίησα πως δεν έβλεπα πατζούρια. Και κάπου εκεί θυμάμαι είχα δώσει μόνη μου την απάντηση. Θέλουν να μπαίνει το φως  σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Να μη χάνουν ούτε ηλιαχτίδα. Άλλωστε είναι υπέροχο να ξυπνάς τα πρωινά να ανοίγεις την κουρτίνα να παρατηρείς τη βροχή πίνοντας το τσάι σου. Και μετά που σκάει η πρώτη ηλιαχτίδα το πρόσωπο σου να λάμπει σα μικρού παιδιού. Αγαπώ τις βροχές. Θα ήθελα να είμαι η Mary Poppins. Μια ομπρέλα και η δύναμη της μαγείας : ν' αλλάξεις το σήμερα. Και στο άγαλμα του Έρωτα στο Picadilly Circus. Αλλού πετάνε κέρματα και κάνουν ευχές, εδώ υπόσχεσαι να αγαπάς την ιεροτελεστία αυτής της πόλης για πάντα και να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Και να θυμάσαι οι όρκοι εκεί πέρα πιάνουν. Και θα ξαναγυρίσεις. Και όταν ξαναγυρίσεις να θυμηθείς να περπατήσεις στη βροχή και μετά να πας για τσάι και να το συνοδεύσεις με τις πιο υπέροχες εικόνες.


Ανοίγω το ντουλάπι της κουζίνας και πέφτει ένα πακετάκι χαμομήλι. Οργανικό. Το είχα αγοράσει μαζί με ένα αρκουδάκι δώρο μετά από ταξίδι στην πολή της Mary Poppins. Ούτε που θυμάμαι σε πιο ταξίδι. Πόσα χρόνια να εχουν περάσει; Αυτό όμως που στιγμάτισε τις αισθήσεις μου ήταν η μυρωδιά που ξεχύθηκε ανοίγοντας το κουτί. Δεν είχε λήξει. Προφανώς ήταν από το πιο πρόσφατο. Και τότε αποφάσισα πως έπρεπε να κάνω τα πιο υπέροχα cupcakes χαμομηλιού, να φτιάξω το πιο μυρωδάτο τσάι γλυκόριζας και να χαζέψω φωτογραφίες που θα με γυρνούσαν εκεί που ήθελα, που θέλω να είμαι. Με αυτόν που θέλω. Εκεί ήταν πιο ωραία. 

Και αμέσως μετά αναζήτησα αυτή τη μυρωδιά που θα συντροφεύει τα βράδια του χειμώνα. Αυτά τα βράδια που θα ακούω τη βροχή και θα θέλω να βγω έξω σα τη Mary Poppins να αλλάξω τις συνήθειες. Η μυρωδιά έπρεπε να είναι ιδιαίτερη, αμιγώς συνδεδεμένη με την Αγγλία. Και κάπως έτσι ανακάλυψα το πιο ιδιαίτερο και ξεχωριστό προϊόν που κάνει τις μέρες να γεμίζουν νότες λουλουδιών και σε κάνουν να νιώθεις πως έχεις γυρίσει εκεί πίσω στη Γηραιά Αλβιώνα.

Είναι βούτυρο σώματος. Αλλά διαφορετικό. Χειροποίητο, στερεό βούτυρο σώματος, με ανεπεξέργαστο βούτυρο καριτέ και το πιο υπέροχο άρωμα χαμομηλιού. Σε μορφή lotion bar από την εταιρεία χειροποίητων καλλυντικών Scum Soaps. Eκτός του ότι λατρεύω τα body butters από τη στιγμή που το ανακάλυψα απέκτησε την έννοια της εμμονής και έπρεπε να αποκτηθεί πάση θυσία. Μου αρέσουν και οι διαφορετικές μυρωδιές. Καταλαβαίνεις. Το πως ήρθε συσκευασμένο θα το δεις στις φωτογραφίες, περιττό να σου πω. Αλλά θα σου πω μόνο πως αν έμενα σε ένα English country style σπίτι, τα προϊόντα που θα παρήγα, θα είχαν αυτή ακριβώς τη συσκευασία. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο προϊόν ξεχωριστό εκτός από την υφή του, στερεά, είναι και η αποτελεσματικότητα του. Άμεση και πλούσια ενυδάτωση σε βάθος από την πρώτη χρήση. Το απλώνεις και παίρνει τη θερμοκρασία του σώματος, απορροφάται αμέσως από την επιδερμίδα, δεν αφήνει λιπαρότητα. Χρησιμοποιείς τόσο όσο. Όσο χρειάζεσαι. Και αν με ρωτάς αν το βρήκα ιδιαίτερο; Ναι το βρήκα γιατί απορροφάται αμέσως, δεν περιμένεις για να ντυθείς, ενυδατώνει σε βάθος και με απλά βήματα έχεις το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα που έχεις με τα body butters σε κρεμώδη μορφή. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να σου πω για ένα body butter πιστεύω όμως πως πρέπει να ξέρεις οπωσδήποτε τα συστατικά του, όλα οργανικά, φυσικό κερί, ανεπεξέργαστο βούτυρο καριτέ (shea butter), έλαιο αβοκάντο, έλαιο σπόρων κάνναβης και άρωμα (μην το φοβηθείς είναι κατάλληλο ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα). Το άρωμα του ιδιαίτερο, ήπιο αλλά συγχρόνως έντονο για να το χρησιμοποιήσεις στον καρπό του χεριού σου ακόμη και ως άρωμα. Η τιμή των 71 γραμμαρίων, 12 ευρώ. Μη σου φανεί ακριβό η ποσότητα θα κρατήσει πολύ. Και εκτός των άλλων είναι ένα προϊόν που φτιάχτηκε με αγάπη και όπως λέει και η δημιουργός του, Briana Pebruggi, ''We’ve put our heart and soul into this stuff, and it shows.''. Και όντως φαίνεται, ακόμη και στον τρόπο που θα το δεχτεί το δέρμα σου. Στην υφή του, στην αποτελεσματικότητα του,στην ενυδάτωση του, στην απαλότητα του, στην ελαστικότητα του.
Σε έκανα να το σκεφτείς; Αν ναι τσέκαρε και το Candy Fig εδώ ή το Red Cranberry. Θα ενθουσιαστείς!



Και να θυμάσαι δεν είναι το ταξίδι, το ''που''. Είναι το ''με ποιον'' που αξίζει
Φρόντισε να διαλέξεις την κατάλληλη παρέα και να κουβαλήσεις και όλα τα όνειρα που έχεις κάνει, με σκοπό να εκπληρώσεις τα περισσότερα. 
Η ζωή είναι απείρως ιδανικότερη (σκόπιμος πλεονασμός) όταν αποφασίζεις ποιος σε καλύπτει για το δικό σου ταξίδι. 
Να φεύγατε μαζί!