photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

The real CosmoBeauty in simplicity...




Είναι πρωί γύρω στις 11. Έχω ξυπνήσει με τρομερή ανυπομονησία πριν τον χτύπο του ξυπνητηριού. Έπρεπε οπωσδήποτε εκείνο το πρωί να κατέβω στο κέντρο. Να πάω στου Ψυρρή. Το ραντεβού δεν ήταν απλό. Ήταν ραντεβού ομορφιάς. Όχι συνηθισμένο, ήταν ΤΟ ραντεβού ομορφιάς. Είχα γράψει σε ένα ποστ ιτ τη διεύθυνση Λουκά Νίκα 11 και Αγίων Αναργύρων 41. Στο χαρτάκι γραμμένα με τεράστια γράμματα Make up Lab  και Γιάννης Μαρκετάκης και δίπλα καρδιές. Και πιο μέσα χτυποκάρδι για ό,τι επρόκειτο να συμβεί. Φτάσαμε με την Α. έξω από το κτίριο, πανέμορφο νεοκλασικό που ενισχύει την άποψη σου πως κάτι καλό γίνεται εκεί μέσα. Και όντως γίνεται. Γίνεται μύηση στη χώρα της ομορφιάς και στη τη χώρα των χρωμάτων. Ανεβαίνουμε τη σκάλα και παρατηρώ τα στοιχεία που μου προκαλούν ενθουσιασμό. Ο Γιάννης Μαρκετάκης έχει απίστευτη αισθητική και αυτό αποτυπώνεται στην παραμικρή λεπτομέρεια στο χώρο του. Στο τραπέζι 5 cosmo girls. Η Μαίρη, η Κατερίνα Τ., η Ηρώ και η Κατερίνα. Και εγώ με την Αναστασία. Και η Έφη που ήρθε και ξεσήκωσε με το γέλιο της το χώρο. Την ακούω να λέει πως η ομορφιά είναι στις παρέες και συνειδητοποιώ πως έχει δίκιο. Είναι η παρέα του Beauty Diaries και η παρέα του Cosmopolitan. Eίναι όλες beauty dolls και cosmo girls, όπως τις λέει. Aλλά όλες έχουν ένα κοινό βλέπουν τα πράγματα ''αλλιώς και αλλιώτικα''. Aκόμη και αν είναι Σάββατο πρωί με ζέστη στο κέντρο της Αθήνας και δεν μπορούν να είναι ξαπλωμένες σε κάποια παραλία, ξέρουν πως με μια τερακότα ή ένα ρουζ miracle touch creamy blush της Max Factor η ηλιοκαμμένη όψη έρχεται. Δεν ξέρω πόσα να σου πω για αυτό το Σάββατο, ξέρω όμως να σου πω με απόλυτη σιγουριά πως η Έφη ξέρει να στήνει σκηνικά όμορφα, να κάνει κάθε άνθρωπο να αισθάνεται ξεχωριστός, να τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο του. Τα όνειρα θέλουν ομορφιά, η Έφη το ξέρει πολύ καλά, όπως ξέρει να μοιράζει και χαμόγελα απλόχερα. Μοιράζει στιγμές και επιλέγει πάντα τους καλύτερους. Επιλέγει να σε οδηγεί στην ομορφιά με ανθρώπους που αξίζουν και που πιστεύει και η ίδια πολύ. Ναι αυτός είναι ο Γιάννης Μαρκετάκης. Που σε κάνει να συνειδοποιείς πως δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια αλλά λίγα βήματα και ακόμα πιο λίγα υλικά για να δείχνεις εντυπωσιακή. Δεν πειράζει σχεδόν τίποτα πάνω σου. Δεν πιστεύει πως η ομορφιά για να αναδειχθεί χρειάζεται βαρύ μακιγιάζ αντιθέτως χρειάζεται σωστές κινήσεις. Ο Καζαντζάκης έλεγε έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα. Και αυτό κάνει και ο Γιάννης Μαρκετάκης αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις και εσύ αρκεί αν έχεις στα χέρια σου τα πιο ξεχωριστά προϊόντα, τα πιο αποτελεσματικά. Max Factor εννοείται. CC cream (είναι η μεγάλη μου αγάπη), concealer, σκιά ματιών, μάσκαρα Clump Defy, ρουζ σε κρέμα και τέλος το πιο φωτεινό Colour Elixir Lipstick ή το άκρως εντυπωσιακό Lipfinity Tint σε απόχρωση Royal Plum 90 (δες την Έφη με το πιο εκτυφλωτικό ruby και σημείωσε το νούμερο, είναι trend). Είναι αλήθεια! '' Η ομορφιά κρύβεται στα απλά ''!
Δεν στάθηκα τόσο στα όσα είπε (ασχέτως που ηχογράφησα 1 ώρα tutorial από το πιο ξεχωριστό workshop, ναι τέτοια είμαι) στάθηκα στο ήθος του, όταν ακούς έναν από τους πιο κορυφαίους μακιγιέρ στη Ελλάδα να λέει πως '' δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τους μαθητές μου σαν μαθητές, τους βλέπω συνεργάτες'' ξέρεις πως κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία. Έχει επιτύχει γιατί αξίζει σαν άνθρωπος, γιατί όλη αυτή η επιτυχία δεν τον έχει αλλάξει και εκεί κάπου μου θύμισε ξανά την Έφη. Αληθινός, ακέραιος, διαφορετικός, με πάθος για τη δουλειά του, ταλαντούχος! Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω, πιστεύω πως αν συνεχίσω θα είναι απλώς για να γράψω και άλλα και δεν θέλω. Καμιά φορά η αλήθεια κρύβεται σε μικρές παραγράφους. Και ναι ευχαριστώ Έφη για όλα. Γιατί είσαι αυτή που είσαι και για όλα όσα εσύ ξέρεις και για όλα όσα έχεις κάνει και πει. Και για ένα τηλέφωνο τότε το καλοκαίρι με την πιο ουσιαστική συμβουλή. Ευχαριστώ Μαρία για την πιο ξεχωριστή συνάντηση που κατασκεύασες. Ευχαριστώ Γιάννη Μαρκετάκη για όλη αυτή την ενέργεια, τις συμβουλές, τις γνώσεις και όλη αυτή την αγάπη που μοιράστηκες μαζί μας 3 ολόκληρες ώρες. Για όλη αυτή την ατέλειωτη ομορφιά που δεν ήθελα το βράδυ να φύγει και για τα επιφωνήματα που είδες και άκουσες από όλα τα Cosmogirls αλλά και για αυτά που δεν άκουσες. Αυτές είναι οι παρέες της Έφης, αυτές είναι οι συναντήσεις που ετοιμάζει. Γεμάτες γέλιο, αληθινό όχι από εκείνο το δήθεν και πολλή αγάπη. Πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις! 













Kαι να θυμάσαι η ομορφιά είναι εσωτερική, 
αλλά χρειάζεται καθοδήγηση!
Έτσι απλά! Δεν το λέω εγώ ο Γιάννης Μαρκετάκης το λέει!

Υ.γ. Θα ακολουθήσει ποστ με τις πιο to the point συμβουλές. 
Y.γ. 2 Η 1η φωτογραφία είναι κολάζ, με δύο φωτογραφίες της Έφης.