photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Just follow the Cycladic Late Night map...




Αφαιρετική διάθεση, ηρεμία, μινιμαλισμός, ισορροπία αναλογιών, λιτές γραμμές. Με λίγα λόγια ''ομορφιά''. Ό,τι σχετίζεται με την Αρχαία Ελλάδα έχει μια μαγική επιρροή πάνω μου. Γεμίζει το μυαλό μου εικόνες και με ένα διαφορετικό τρόπο με παρασέρνει σε άλλες εποχές. Πίσω, πολύ πίσω. Ας πούμε στην εποχή του Χαλκού όπου οι Κυκλαδίτες της Πρώιμης Εποχής, χρησιμοποίησαν λευκό μάρμαρο για να κατασκευάσουν ειδώλια. Ειδώλια σχηματικά και φυσιοκρατικά. Γυμνές γυναικείες μορφές κατά βάση. Λες να ήταν επίκληση στη γυναικεία ομορφιά; Ωδή στο μεγαλείο της γυναικείας φύσης; Ό,τι και αν είχαν στο μυαλό τους, ό,τι ιδέα και αν απέδιδαν πάνω σε ένα κομμάτι μάρμαρο το μόνο σίγουρο είναι πως τα ειδώλια αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες όπως ο Picasso και ο Modigliani. 


H πρώτη μου επαφή μαζί τους ήταν στο δημοτικό. Θυμάμαι είχα μαγευτεί. Είχαμε φτιάξει από πηλό. Ήταν η πιο συγκλονιστική εκδρομή. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η αγάπη για την αρχαιολογία. Και στις 19 την ανακάλυψα μια ακόμη φορά. Μια πρόσκληση για ένα ραντεβού που άρχισε από μια τυχαία, διαφορετική ιδέα και σημείο προορισμού είχε το Μεταξουργείο και πιο συγκεκριμένα την πλατεία Αυδή. Διαφορετική βραδιά. Ειδικά όταν μπλέκονται το σήμερα με το χθες. Το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το KOOLFly.com έστησαν ένα διαφορετικό παιχνίδι που σου θύμιζε τα παιδικά σου χρόνια. Ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού του Cycladic Late Night στο πλαίσιο του REMAP4. Σε μια αυλή με χρώμα. Και κρυμμένα μυστικά σημειώματα. Κάπως έτσι δεν ξεκινάνε οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις; Από μικρές ενδείξεις. Δες τις φωτογραφίες και θα καταλάβεις πόσο ξεχωριστό event ήταν!  













Aυτή η πόλη κρύβει μέσα της μια απίθανη ομορφιά. 
Αρκεί να μπορείς να την ανακαλύψεις...
Ακόμη και μέσα από ερωτήσεις. Απλώς άσε τα βήματα σου να σε οδηγήσουν.
Το ένστικτο σχεδόν ποτέ δεν κάνει λάθος...