photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Autumn is a second spring...




Την Ιωάννα τη γνώρισα στο event της Avon που είχαν διοργανώσει οι Greek Beauty Bloggers. Δεν την ήξερα. Την έμαθα. Το μπλογκ της όμως Fairies of beauty το ήξερα καλά. Ήταν και είναι από τα μπλογκ ομορφιάς που εγώ έχω ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή που ''έπεσα'' τυχαία πάνω του. Το Fairies of Beauty είναι ό,τι ακριβώς και η Ιωάννα. Ξεχωριστό, προσεγμένο, φιλικό και με αισθητική που ταυτίζεται απολύτως με τη δική μου. Η Ιωάννα είναι ένα παιδί με παιδεία και άποψη. Μετρημένη και το βασικό για εμένα ξέρει να γράφει. Αυτά και άλλα τόσα που ξέρει η ίδια καλύτερα από όλους ήταν αρκετά για να της προτείνω guest post. Το πρώτο guest post και ελπίζω όχι το τελευταίο για αυτό το μπλογκ. Δεν θα σου πω πολλά. Θα σε προτρέψω όμως να διαβάσεις ό,τι έχει να σου προτείνει για τις φθινοπωρινές τάσεις τις ομορφιάς. Προσωπικά κάθε ανάρτηση της στο μπλογκ την απολαμβάνω δεν θα μπορούσε να αποτελεί και αυτή εξαίρεση. Τι λες πάμε να δούμε τις επιλογές της;
   

Φθινοπωρινές επιλογές…

Πιστεύω πως το φθινόπωρο είναι η πιο παρεξηγημένη σελίδα στο βιβλίο των εποχών του έτους. Ίσως, από τότε που ήμασταν μικρές ακόμη, να το είχαμε συνδυάσει στο μυαλό μας με την "παύση" της ανεμελιάς, με την έναρξη του σχολικού έτους, με τα βιβλία και με τις βροχούλες. Ίσως ασυναίσθητα να κουβαλάμε ακόμη μέσα μας αυτές τις εικόνες και γι'αυτό να μελαγχολούμε στην ιδέα του φθινοπώρου. Η μελαγχολία όμως αυτή, κρύβει μέσα της και μια νοσταλγία, είναι κατά κάποιο μυστήριο τρόπο γλυκιά...

Προσωπικά αγαπούσα το σχολείο, λάτρευα τα βιβλία, συμπαθούσα τις βροχούλες (ή μάλλον το άρωμά τους). Έτσι, η φθινοπωρινή περίοδος μόνο όμορφα συναισθήματα μου δημιουργεί. Είναι μια περίοδος οργάνωσης, ανασυγκρότησης και δημιουργίας. 

Αυτό όμως που αγαπώ περισσότερο στο φθινόπωρο (για να μπαίνουμε σιγά-σιγά και στο θέμα μας) είναι το στυλ του. Κομψά ρούχα, εκλεπτυσμένα χρώματα, άλλα πιο σκούρα, άλλα πιο παλ, υπέροχα αξεσουάρ, κολακευτικά μακιγιάζ και μοναδικά αρώματα. Όλα μαζί αποκαλύπτουν μία ιδιαίτερη πλευρά της εμφάνισής μας. Μία πλευρά πιο ερωτική, πιο μυστηριώδη, πιο θελκτική.

Όσες φορές κι αν προσπαθήσω να φανταστώ το μακιγιάζ του φθινοπώρου, έρχεται στο μυαλό μου μία συγκεκριμένη εικόνα: αψεγάδιαστη επιδερμίδα σαν από πορσελάνη, ροδαλά μάγουλα που αποπνέουν υγεία, χείλη φυσικά, διακριτικά τονισμένα, βλέμμα γλυκό και εντυπωσιακό. Αν σε ένα τέτοιο μακιγιάζ προσθέσουμε και τα όμορφα, λαμπερά μαλλιά, μπορούμε να προσεγγίσουμε το τέλειο.

Τι προτείνω λοιπόν για το φθινόπωρο;

Ας ξεκινήσουμε από την βάση. Πρέπει να ταιριάζει στην επιδερμίδα μας, στον τύπο της και στο χρώμα της. Πρέπει να της χαρίζει αψεγάδιαστο φινίρισμα, υγιές και φυσικό. Για ένα τέτοιο αποτέλεσμα αγαπώ το Vitalumiere Aqua liquid foundation της Chanel. Ανάλαφρη σύνθεση, ιδανική εφαρμογή, καλή κάλυψη και απόλυτα φυσικό τελείωμα.

Για τα μάτια προτείνω σκιές σε γήινους τόνους. Μία παλέτα θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Στο εμπόριο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, μεγέθη και τιμές. Αγαπώ τις παλέτες Naked της Urban Decay. Οι αποχρώσεις τους είναι ονειρικές και η ποιότητά τους καταπληκτική. Εύκολη εφαρμογή, εξαιρετική χρωματική απόδοση και διάρκεια στο αποτέλεσμα. Υπάρχουν βέβαια και οικονομικότερες εναλλακτικές λύσεις.

Τα μάγουλά μας είναι ωραίο να ροδίζουν απαλά. Ένα ρουζ σε ροδακινί τόνους θα χαρίσει νεανικό αποτέλεσμα στην εμφάνιση και αυτό ακριβώς θέλουμε. Όσο περνούν τα χρόνια, η επιδερμίδα χάνει την φυσική ροδαλή της όψη, κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι χειρότερο κι από τις ρυτίδες. Ευτυχώς αυτό μπορεί να διορθωθεί εύκολα με το κατάλληλο προϊόν. Και προσοχή! Όχι υπερβολές στην ποσότητα. Προτείνω την απόχρωση Peachy Rose από την Seventeen.    


Tα χείλη, όπως είπαμε και παραπάνω, πρέπει να είναι φυσικά. Φυσικά μεν, τονισμένα δε. Ένα lip gloss με διακριτικό χρώμα θα ήταν η ιδανική επιλογή. Για όσες δεν συμπαθούν και τόσο την υφή των glosses και την αίσθηση που αφήνουν στα χείλη, προτείνω κραγιόν σε «κεραμιδί» απόχρωση, πιο σκούρα ή πιο ανοιχτή ανάλογα με το τι σας ταιριάζει περισσότερο. Οι «κεραμιδί»  αποχρώσεις, αν και κοκκινωπές, παραμένουν φυσικές. Βρίσκονται πιο κοντά στο χρώμα των χειλιών και τα τονίζουν με μοναδικό τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι άκρως γοητευτικό (και φθινοπωρινό). Μου αρέσει πολύ η απόχρωση Chili από την MAC.


Μία εντυπωσιακή εμφάνιση όμως, απαιτεί και υγιή, λαμπερά μαλλιά. Από την αρχαιότητα ήδη, τα μαλλιά αποτελούσαν σύμβολο γονιμότητας. Το αντίθετο φύλο πάντα (έστω και ασυναίσθητα) έλκεται από γυναίκες με όμορφα μαλλιά. Πρέπει λοιπόν να αφιερώνουμε και σ’αυτά την δική τους ξεχωριστή φροντίδα.
Για δυνατά, απαλά μαλλιά, με υγιή εμφάνιση επιλέγω πάντα κάποιο λάδι θρέψης. Αγαπώ ιδιαίτερα το Elixir Ultime της Kerastase και το Moroccan Argan Oil της Avon.


Αυτές λοιπόν κορίτσια είναι οι δικές μου επιλογές για το φθινόπωρο.

Ευχαριστώ πολύ την Εύη μου για την φιλοξενία της στο υπέροχο All things you are και στέλνω πολλά φιλιά σε όλες.
Ιωάννα. 

 ***************************************************
Άλλωστε το φθινόπωρο είναι η δεύτερη άνοιξη. Το είχε πει και ο Καμύ. H μόνη διαφορά είναι στα φύλλα. Αλλά τα φύλλα είναι ουσιαστικά τα φθινοπωρινά λουλούδια! ;)
Εύη