photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

You are beautiful in a magical Sensibio way...




Νερό, αγνότητα, διαφάνεια, μαγεία... Γυρνάω πίσω, πολλά χρόνια και πιάνω τον εαυτό μου να χαμογελάει με ένα graffiti που είναι στον απέναντι τοίχο. Το βλέπω τυχαία με την άκρη του ματιού μου. Ένα παιδί να κάνει φούσκες. Και θυμάμαι. Γιατί είμαι άνθρωπος που ζει με αναμνήσεις στο έχω ξαναπεί, θυμάμαι τον εαυτό μου να κάνει το ίδιο. Να γεμίζει εκείνο το μπουκαλάκι με νερό και σαπουνάδα και να κάνει φούσκες. Οι φούσκες ταξίδευαν έφταναν μακριά αλλά ήταν ευαίσθητες. Μια απότομη κίνηση και ήταν ικανή να τις καταστρέψει. Έτσι είναι τα όμορφα πράγματα ευαίσθητα και εύθραυστα. Μέσα από τις φούσκες έβλεπα όνειρα, χρώματα, παραστάσεις. Στα δικά μου μάτια σχηματιζόταν ένας ολόκληρος μικρόκοσμος. Μέσα στο νερό. Τρεις μέρες πριν έκανα ακριβώς το ίδιο, φούσκες και αναζητούσα το όνειρο μέσα από την κλασική υφέρπουσα παιδικότητα. Ποιο είναι το όνειρο που όσο μεγαλώνεις αναζητάς συνεχώς και διακαώς; Αγνότητα, ηρεμία, ευτυχία, ελπίδα. Ελπίδα που να μπορεί να σε οδηγήσει παρακάτω. Ελπίδα πως τα όνειρα που έκανες μικρός να κατακτήσεις τον κόσμο θα συνεχίσουν να κινούν τα γρανάζια του ασφυκτικού παρόντος. Θα συνεχίσουν να σε οδηγούν μακριά. Πιο μακριά από εκεί που πάνε οι φούσκες. Φυσαλίδες θα τις πως είναι πιο εύηχο. Απλώς πρέπει να θυμάσαι να προστατεύεις και τα όνειρα και τον εαυτό σου. Είναι και τα δύο πολύτιμα. Όπως το νερό, όπως οι φούσκες, όπως η επιδερμίδα σου.


Η όμορφη και υγιής επιδερμίδα έχει ως βάση της την καθαρή. Ο σχολαστικός καθαρισμός και το ντεμακιγιάζ είναι το μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα. Με έναν καλό καθαρισμό απομακρύνονται όλοι οι ρύποι, η λιπαρότητα, ο ιδρώτας και τα κατάλοιπα μακιγιάζ που τη θαμπώνουν και αλλάζουν τη σύσταση της. Παράλληλα με το σωστό προϊόν καθαρισμού καταπραϋνεται και προετοιμάζεται η επιδερμίδα για να δεχθεί και να επωφεληθεί στο μέγιστο από τα ευεργετικά οφέλη των προϊόντων περιποίησης που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια και ταυτόχρονα προστατεύεται η φυσική ισορροπία του δέρματος. Στον καθαρισμό και την περιποίηση της επιδερμίδας μου πλέον δεν κάνω εκπτώσεις. Ψάχνω συνεχώς τα καλύτερα. Και τα ανακαλύπτω. Λατρεύω τα αφριστικά καθαριστικά, ιδίως σε μορφή αφρού, στο μυαλό μου έχουν συνδυαστεί με το σωστό και σε βάθος καθαρισμό. Αυτή η πεποίθηση βεβαίως και άλλαξε όταν χρησιμοποίησα διαλύματα καθαρισμού σε μορφή νερού. Η πρώτη επαφή ήταν με της Avene για να ακολουθήσουν στη συνέχεια της Bioderma, της La Roche-Posay, της LOreal, των Sephora, της Caudalie. Δεν μπορώ να σου πω πως από όλα αυτά κάποιο με δυσαρέστησε ήταν όλα εξαιρετικά και αποτελεσματικά. Άλλο σε κάποια σημεία περισσότερο, άλλο λιγότερο, αλλά θα έρθει η ώρα που θα δούμε μαζί τις διαφορές τους συγκριτικά (οσονούπω). 


Αγαπημένο όμως μακράν είναι το Sensibio H2O της Bioderma


Σαφώς και έχεις ακούσει και έχεις διαβάσει πολλά από beauty editors και bloggers και ναι η αλήθεια είναι πως είναι τόσο καλό και τόσο αποτελεσματικό όσο πολλά είναι και τα εγκωμιαστικά σχόλια. Το Sensibio είναι το απόλυτο διάλυμα καθαρισμού σε μορφή νερού, ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες λόγω του ότι είναι εμπνευσμένο από τη βιολογία του δέρματος και κατ’ επέκτασιν απολύτως βιοσυμβατό. Το ευαίσθητο δέρμα υπεραντιδρά στους επιθετικούς εξωτερικούς παράγοντες και στις ξαφνικές αλλαγές της θερμοκρασίας και γίνεται ευαίσθητο εως και δυσανεκτικό. Νερό με μικροσφαιρίδια που καθαρίζει και αφαιρεί το μακιγιάζ σε βάθος. Αφήνει την επιδερμίδα απολύτως καθαρή, απαλή, προστατευμένη απομακρύνοντας το σμήγμα που φράζει τους πόρους. Από την πρώτη κιόλας χρήση το δέρμα σου είναι διαφορετικό. Πιο καθαρό με μια μόνο κίνηση. Καταπραϋνει, δροσίζει και ενυδατώνει την επιδερμίδα χαρίζοντας της το πρώτο βήμα ενυδάτωσης που χρειάζεται έτσι απλά. Είναι ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες, (δεν ξηραίνει το δέρμα) και απολύτως ασφαλές για τα μάτια, τα οποία δεν ερεθίζει σε καμία περίπτωση. Βοηθά δε και στην αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας της επιδερμίδας. Με τη συχνή χρήση του θα δεις την επιδερμίδα σου πιο ενυδατωμένη, υγιή, λαμπερή. Αφαιρεί απαλά κάθε κατάλοιπο μακιγιάζ χωρίς τρίψιμο ακόμη και το αδιάβροχο, χωρίς να αφήνει υπολείμματα μακιγιάζ ή λιπαρότητας. Ιδανικό για την αδιάβροχη μάσκαρα και το Volcanic eyeliner του Κορρέ (όποιο προϊόν ανταπεξέλθει με επιτυχία στο τεστ των δύο προϊόντων ανάγεται αυτομάτως σε σωτήριο) τα αφαιρεί χωρίς ιδιαίτερο κόπο (συνήθως χρησιμοποιώ πιο πριν αφρό ή γαλάκτωμα και το Sensibio) συνδυαστικά. Αν το χρησιμοποιήσω μόνο του θέλει λίγη παραπάνω ποσότητα αλλά το βασικό είναι πως δεν χρειάζεται να επιμένεις και να τρίβεις με τις ώρες όπως με άλλα καθαριστικά. Αγαπώ την αποτελεσματικότητα του. Είναι από τα καθαριστικά προσώπου που θα αγοράζω συνεχώς και συνεχώς. Kαι ναι αξίζει καθε ευρώ.
Kαι να θυμάσαι, η επιδερμίδα σου, όπως και οι φούσκες, παίρνει τη μορφή, το χρώμα και την όψη που της δίνεις...