photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Sun Photoderm attitude is a vitamin...Just Bioderma!



Φτιάχνοντας αναμνήσεις ... ήταν ο τίτλος του καινούργιου άρθρου του Αύγουστου Κορτώ και ήρθε κυριολεκτικά πάνω στην ώρα που το είχα ανάγκη. Ήμουν στην παραλία ξαπλωμένη ώρες πάνω σε μια ξαπλώστρα να κοιτάζω νωχελικά τον ήλιο σχεδόν βαριεστημένα και το μάτι μου να χάνεται στο απέραντο γαλάζιο. Τυπική εικόνα για κάποιον όχι όμως και για εμένα! Μέχρι πριν δύο χρόνια αντιπαθούσα φρικτά ό,τι σχετιζόταν με την αρχέτυπη συνήθεια πολλών στην παραλία. Έκανα μπάνιο και απλώς ανεχόμουν την παραμονή μου κάτω από τον ήλιο υποβάλλοντας τον εαυτό μου σε βασανιστήρια μαυρίσματος κάτω από τον καυτό ήλιο κάθε νησιού. Τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Αρχικά κάθομαι στην παραλία αγόγγυστα με περίσια θέληση και αφετέρου αποφεύγω τον ήλιο. Έτσι ακριβώς ήταν και το μεσημέρι της Κυριακής στο Κάθισμα της Λευκάδας, ραστώνη εκούσια με τάση απαλλαγής του εγκεφάλου από τα προβλήματα και τα άγχη (έχω πολλά, είμαι Αιγόκερως με ωροσκόπο Κριό για να ξέρεις). Μπροστά μου καταγάλανα νερά, τόσο γαλάζιο που το κοιτούσες και σου ερχόταν στο μυαλό ο στίχος του Ελύτη «Θεέ μου πόσο μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε»,  μια νότα αλμύρας να κάνει τα όνειρα πιο πικάντικα, και χρυσό παντού χρυσό σαν την άμμο που σε κάνει να σκέφετσαι πως έστω για μια μέρα είσαι ό,τι επιλέξεις εσύ να είσαι. Εγώ είχα επιλέξει ανέμελη, αποφορτισμένη και ασφαλής! 
Και από πάνω ένας ήλιος ακόμη πιο χρυσός και πιο λαμπερός από την άμμο να σε κάνει να σκέφτεσαι πως το καλοκαίρι κάθε έννοια φαντάζει λιγότερο σημαντική. Να κάνει τα προβλήματα να φαντάζουν άχρωμα. Τα πάντα είναι θέμα προοπτικής να ξέρεις. Και επιμένω να τον κοιτάζω τον ήλιο, όσο και αν προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου πως δεν παίζεις μαζί του. Εγώ επιμένω να πιστεύω πως ο ήλιος είναι «θηρίο ελπίδας»! Αρκεί όμως και εσύ να ξέρεις πως θα τον κοιτάξεις! Άλλωστε ό,τι όμορφο θα πρέπει να το ξέρεις και εσύ πρέπει να το προσεγγίσεις με τον κατάλληλο τρόπο για να μη γίνει επιζήμιο και επίπονο. Έτσι είναι και ο ήλιος και θέλει κατάλληλους χειρισμούς και σωστή προσέγγιση. Προστασία με λίγα λόγια.  Και αυτό ήταν πρόκληση το πρωί της Κυριακής γιατί έκαιγε πολύ και η προστασία του προσώπου μου είχε ''αφεθεί'' στα μαγικά συστατικά της Bioderma Photoderm MAX SPF 50+ Ultra fluide που είχε έρθει πριν καιρό από το 24hpharmacy.gr
Όταν ανοίγεις και βλέπεις τη συσκευασία να γράφει Bioderma και είσαι και beauty lover καταλαβαίνεις τη χαρά και την αδημονία. Η Bioderma έχει γίνει η μεγάλη μου αγάπη από το Sensibio και τη θεωρώ από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της περιποίησης προσώπου. Άλλωστε οι αρχές της «Δεν θεραπεύουμε απλώς το δέρμα αλλά το μαθαίνουμε να ζει σύμφωνα με τη φυσική του βιολογία» και παράλληλα ο σεβασμός της φυσιολογίας του δέρματος με αγνά, φυσικά, ενεργά συστατικά για εμένα είναι βασικός λόγος να την εκτιμώ και να την εμπιστεύομαι πλήρως.

H Photoderm MAX SPF 50+ Ultra fluide είναι από τις καλύτερες φωτοπροστατευτικές κρέμες προσώπου που κυκλοφορούν. Με ενδιαφέρον διάβασα πως η Photoderm είναι η πρώτη δερματολογική σειρά που περιέχει την καλύτερη εσωτερική προστασία, χάρη στην κατοχυρωμένη καινοτομία Cellular Bioprotection, που ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας, προστατεύει το DNA του κυττάρου και προλαμβάνει τη φωτογήρανση. Παράλληλα παρέχει και εξωτερική προστασία (προστατεύει αποτελεσματικά από UVA και UVB ακτινοβολίες) ενώ παράλλλα βέλτιστη προστασία σε εξειδικευμένες ανάγκες όπως ερυθρότητα, ευρυαγγείες, ακμή, φωτοαλλεργία.

Ωραία είναι τα δελτία τύπου αλλά το θέμα είναι στην πραγματικότητα αν κάνει όσα υπόσχεται. Και ναι σε διαβεβαιώ πως προστατεύει σε βάθος την επιδερμίδα από τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Όπως σου είπα δοκίμασα τη Photoderm που είναι κατάλληλη για ευαίσθητα, όπως είναι το δικό μου, και δυσανεκτικά στον ήλιο δέρματα και επειδή το δικό μου δέρμα έχει την τάση να καίγεται με την παραμικρή εκθεση στον ήλιο να φανταστείς πως δε συνέβει κάτι τέτοιο. Η δική μου κρέμα ήταν με χρώμα και πιο συγκεκριμένα η teinte Claire, απόχρωση απολύτως συμβατή με το ανοιχτόχρωμο χρώμα της επιδερμίδας μου, κυκλοφορεί και σε teinte doree απόχρωση για πιο σκούρο χρώμα αλλά και χωρίς χρώμα. Καλύπτει ελαφρώς τις ατέλειες, έχει ανάλαφρη υφή, δεν βαραίνει την επιδερμίδα και προστατεύει απόλυτα. Είναι μια λεπτόρευστη κρέμα (μην ξεχάσεις να την ανακινήσεις πριν την χρησιμοποιήσεις), απλώνεται πανεύκολα, αποροφάται στο δευτερόλεπτο και γίνεται ένα με το δέρμα. Δεν μυρίζει (πόσο βασικό για εμένα) και το μόνο μειονέκτημα αν μπορώ να βρω σε ένα τόσο εξαιρετικό προϊόν είναι πως δεν είναι απολύτως ματ αλλά στην παραλία ειλικρινά δεν με ενοχλεί. Άλλωστε σου έχω πει πως για ματ αποτέλεσμα δεν αλλάζω με καμία την Vichy Capital Soleil dry touch. Εν τέλει τη Photoderm την αγάπησα πολύ, είναι σωτήριο και ξεχωριστό προϊόν. Όχι άδικα, μπήκε στα αγαπημένα μου. Αν στο προτείνω σίγουρα ναι, δεν θα σε απογοητεύσει. Άλλωστε το όνομα Bioderma και μόνο αποτελεί εγγύηση! Αν θα το αγόραζα; Ξανά ναι με απόλυτη ειλικρίνια! Άλλωστε με έκανε να κάνω καρδιές κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς ίχνος ερεθισμού η καψίματος. Τελικά αυτό που έχει ουσία είναι η θετική ενέργεια κάτω από τον ήλιο. Άλλωστε είναι βιταμίνη όπως γράφει και το αγαπημένο μου wish ribbon Imisi.