photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

It's La Roche-Posay hydration way...



Έχουν υπάρξει βράδια της ζωής μου, μετρημένα στα δάχτυλα αλλά έχουν υπάρξει, που ένιωσα τι πάει να πει αυτό που λένε κραιπάλη. Με προβλήματα στο κεφάλι μου αισθανόμουν πως η μόνη διέξοδος ήταν να βγαίνω συνεχώς, να βγαίνω και να προσπαθώ να απασχολήσω το μυαλό μου. Και ξέρεις είναι περίεργο πράγμα το μυαλό! Θες να ξεχάσεις και επιμένει να θυμάται. Σε αυτές τις αναζητήσεις ανακαλύπτεις τα καλύτερα στέκια! Κάπως έτσι ανακάλυψα το Σπίτι coctail bar ή το 30 Something στο Χαλάνδρι και το Drunk Sinatra στο κέντρο. Έχω περάσει βράδυ γενεθλίων παρέα με την αγαπημένη Β. να συζητάμε για άνδρες (όχι γενικώς, τους δικούς μας) και να κατεβαίνουν τα σφηνάκια στην υγειά της ομορφιάς και της εορτάζουσας. Όχι πάντα με αυτή τη σειρά. Και να σου τα ποτά και να σου τα ξενύχτια και τo hangover (σπάνιο επίσης μη νομίζεις, δεν έζησα και φοιτητικά χρόνια τι να πεις). Και έρχεται η στιγμή που ανακαλύπτεις την κατάλληλη ατάκα ''Αν είναι να καταρεύσεις καν' το στο υπνοδωμάτιο σου'', έτσι ξαφνικά στον κατάλογο των coctails. Ήμουν νηφάλια και το τράβηξα φωτογραφία (αν και αντιεμπορικό πρέπει να τους το πω).
Και εκεί που γυρνάς σπίτι και κοιμάσαι ανακαλύπτεις στον καθρέφτη το επόμενο πρωί και την άλλη δραματική αλήθεια. Αφυδάτωση του δέρματος λέγεται. Καθόλου τυχαίο! Ξενύχτια, ποτά, τσιγάρα, μακιγιάζ, το δέρμα υποφέρει. Θαμπή όψη, έλλειψη σφριγηλότητας, γραμμές αλλά και αίσθηση "τραβήγματος", οι άμεσες συνέπειες. Κάτι τέτοια πρωινά με σαδιστική προφανώς διάθεση, δεν ξέρω γιατί, επιμένω να χαζεύω την Audrey Hepburn στο Breakfast at Tiffany, σε εικόνες στον υπολογιστή. Βασανίζω τον εαυτό μου και πάντα καταλήγω να ζηλεύω την επιδερμίδα της, τόσο φρέσκια, αψεγάδιαστη και λαμπερή, σαν ψεύτικη. Δεν ξέρω το μυστικό της πάντως και αυτή έπινε και ξενυχτούσε στην ταινία. Με βολεύει να πιστεύω πως είναι οι κρέμες που την βοηθούσαν. Tης προσέφεραν ενυδάτωση! Ναι ναι αυτό είναι! Η σωστή ενυδάτωση από μια κρέμα! Αρκεί να ανακαλύψεις την κατάλληλη, σκέφτομαι. Και εκεί έρχεται το μάνα εξ' ουρανού για δοκιμή! La Roche-Posay. Η La Roche-Posay δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι κορυφαία εταιρεία καλλυντικών και τόσο οι κρέμες της, όσο και τα προϊόντα καθαρισμού είναι εγγύηση ποιότητας και αποτελεσματικότητας. Ειδικά το καλοκαίρι που η επιδερμίδα ταλαιπωρείται διπλά λόγω της ζέστης, η La Roche-Posay σου παρουσιάζει τα 2 πιο κορυφαία προϊόντα της (4 είναι αλλά για τα προϊόντα καθαρισμού θα σου μιλήσω σε άλλο ποστ). Summer hits τα ονομάζει, δικαίως γιατί είναι τα απόλυτα προϊόντα ενυδάτωσης που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα ντουλάπι. 
Το ένα είναι ένα ενυδατικό serum, Hydraphase Intense Serum της La Roche-Posay. Εγώ αγαπώ τα σέρουμ. Χρησιμοποιώ συστηματικά πρωί και βράδυ. Εντάξει βράδυ πιο πολύ. Αλλά χρησιμοποιώ και αυτό ειλικρινά είναι αν όχι το καλύτερο (εκεί το κατατάσσω) από τα καλύτερα που έχω χρησιμοποιήσει. Το απλώνω στην επιδερμίδα μου πριν την ενυδατική και ενυδατώνει στο λεπτό, καθώς με τα κλάσματα Υαλουρονικού Οξέως που διαθέτει διαχέει και συγκρατεί το νερό στο δέρμα, ώστε άμεσα να αντιμετωπίζονται οι γραμμές αφυδάτωσης και να αποκαθίσταται η λάμψη. Το ιαματικό νερό έχει καταπραϋντική δράση και χαρίζει άμεση αίσθηση δροσιάς και άνεσης. Αναζωογονεί το δέρμα άμεσα και αντιλαμβάνεσαι το δέρμα δροσερό, ενυδατωμένο και λαμπερό από την πρώτη κιόλας χρήση. Μετά από ένα περίπου μήνα νιώθω το δέρμα μου εντυπωσιακά διαφορετικό, πιο υγιές, πιο ενυδατωμένο, πιο λείο. Είναι gel, έχει λεπτόρευστη υφή με αντλία πίεσης στο μπουκάλι για να χρησιμοποιείς μόνο όσο χρειάζεσαι, δεν θα χρειαστείς πολυ πίστεψε με, σε εμένα δυο πιέσεις αρκούν. Το χρησιμοποιώ το βράδυ πριν την κρέμα νυκτός και τη μέρα κανονικά πριν το αντιηλιακό ή το foundation. Απορροφάται αμέσως και δεν βαραίνει καθόλου! Αν με ρωτήσεις αν θα το αγοράσω όταν τελειώσει, με το χέρι στην καρδιά Ν-Α-Ι! Το λάτρεψα έτσι απλά. Δηλώνω εκστασιασμένη, όχι απλώς ενθουσιασμένη. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς. Αξίζει! Η τιμή του 25 ευρώ τα 30 ml.
Και το δεύτερο προϊόν που με εντυπωσίασε είναι η Hydraphase UV Intense Legere, με SPF20. Ενυδάτωση και αντιηλιακή προστασία σε ένα προϊόν. Προσφέρει εντατική ενυδάτωση που διαρκεί χάρη στα κλάσματα Υαλουρονικού Οξέος και προστασία από UVA και UVB ακτινοβολία. Ελαφριά κρεμώδης υφή, όχι σαν τις κλασικές κρέμες πιο ανάλαφρη και δροσερή. Απορροφάται άμεσα, δεν βαραίνει την επιδερμίδα, ενυδατώνει άμεσα και διατηρεί την επιδερμίδα δροσερή για αρκετά μεγάλο διάστημα. Προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία, δεν αφήνει λευκά ίχνη. Απορροφάται αμέσως. Η μυρωδιά της καλοκαιρινή, νομίζω πως μου μυρίζει αντιηλιακό, ανεπαίσθητο. Μου άρεσε επίσης πολύ! Θα την σύστηνα ανεπιφύλακτα σε κάποιον που θέλει μια ανάλαφρη ενυδατική - αντιηλιακή κρέμα. Η τιμή της είναι 23.70 ευρώ τα 50 ml.

Κάτι τέτοια προϊόντα δοκιμάζω και καταλήγω πως η La Roche-Posay δικαίως κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην Γαλλία και στην καρδιά των Γάλλων.
 Καθόλου τυχαίο, οι Γάλλοι ξέρουν από καλή ζωή...