photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

YSL light up my day with Touche Éclat



''Γεννήθηκα πριν από αιώνες αιώνων, σε έναν Χώρο όπου δεν υπήρχε χώρος, και σε έναν Χρόνο όπου δεν υπήρχε χρόνος. Με ένα περίεργο ωστόσο τρόπο, αισθάνομαι ότι προϋπήρχα της γενέσεώς μου. Κι ενώ από τότε όλα έχουν αλλάξει, εγώ αισθάνομαι ότι τίποτε δεν αλλάζει. Η παρουσία μου μετρά το αιώνιο.Δεν αξίζει άλλωστε να συζητά κανείς για πράγματα -την γένεσή μου και την γένεση του Κόσμου- που προκαλούσαν ανέκαθεν διαμάχες. Αυτό που ενισχύει την αυτοπεποίθησή μου είναι ότι η παρουσία μου έμοιαζε πάντοτε πρωταρχική: στους μύθους ή σε ό,τι ονομάζεται επιστήμη, στα έργα των θνητών αλλά και στις θρησκείες, το φως έπαιζε πάντοτε ρόλο ιδιαίτερο. Κατά καιρούς πολλοί διερωτήθηκαν για την φύση του, και άλλοι πάλι έμειναν απλώς στον θαυμασμό και την αποδοχή... Εγώ λοιπόν, που είμαι το παλαιότερο, το αρχέγονο φως, ήρθε η ώρα να μιλήσω λίγο για τον εαυτό μου.'' Με αυτά τα λόγια αρχίζει την αυτοβιογραφία του το αρχέγονο φως, στο βιβλίο του Γ. Γραμματικάκη, που η ανακάλυψή του το 1965 υπήρξε από τις σημαντικότερες στην ιστορία της κοσμολογίας. Aπό την αρχαιότητα το φως είχε μαγικές ιδιότητες στην Πλατωνική θεωρία συμβόλιζε την ύψιστη ιδέα του Αγαθού, την αλήθεια. Προβλημάτισε αρχικά τον Ήρωνα και στη συνέχεια αναλύθηκε από πολλές θεωρίες. Με τα χρόνια αποδείχθηκε πως η ταχύτητα του φωτός στο κενό είναι ίση με 299.792,458 Km/sec. Ο Αϊνστάιν στη θεωρία της σχετικότητας ορίζει πως η ταχύτητα του φωτός είναι η οριακή ταχύτητα στη Φύση και κανένα υλικό σώμα δεν μπορεί να υπερβεί αυτή.

Αυτή τη λάμψη του φωτός, την ιδιότητα του να μεταμορφώνει και να ομορφαίνει το σύμπαν, επεδίωξαν κάπου εκεί στο Παρίσι πριν 21 χρόνια να κλείσουν σε ένα μπουκαλάκι, με σκοπό να κάνουν κάθε γυναίκα στον πλανήτη να φαίνεται πιο εντυπωσιακή, να τονίσουν κάθε αυτόφωτο χαρακτηριστικό της...Είναι ίδιον των Γάλλων να αναζητούν συνεχώς προϊόντα που ομορφαίνουν...
Και τώρα ήρθε η σειρά μου... Θέλω να σου πω για το πιο υπέροχο προϊόν μακιγιάζ που υπάρχει. Κυριολεκτώ! Το Touche Éclat από τον οίκο Yves Saint Laurent.
Το Touche Éclat, το επαναστατικό στυλό λάμψης που δημιουργήθηκε από τον οίκο Yves Saint Laurent το 1992, και πλέον είναι ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα ομορφιάς του κόσμου. Ένα απόλυτο must-have αξεσουάρ μακιγιάζ για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Ένα Touche Éclat πωλείται κάθε 10 δευτερόλεπτα. Δικαίως. Είναι το απόλυτο προϊόν μακιγιάζ για μένα και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Η γνωριμία μου μαζί του τυχαία αλλά ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Εγώ για ένα κραγιόν πήγαινα, από αυτά τα ροζ του YSL, που μια φορά να τα πάρεις και δηλώνεις πιστή για χρόνια! Η πωλήτρια μου  δοκίμασε γύρω στις 5 αποχρώσεις στα χείλη μου, χρησιμοποιώντας παράλληλα το Touche Éclat δημιουργώντας σκιάσεις και επανακαθορίζοντας και τελειοποιώντας το περιγράμμα της περιοχής γύρω από τα χείλια. Μετά το χρησιμοποίησε στην περιοχή των ματιών. Μαύρους κύκλους δεν έχω έντονους αλλά από δουλειά ήμουν και λίγο ξενυχτισμένη. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, με 2 απαλές κινήσεις και με ένα προϊόν που όταν εφαρμοζόταν πάνω στο πρόσωπο μου το ένιωθα ανάλαφρο. Βλέμμα ξεκούραστο, γεμάτο λάμψη, χωρίς τις απαίσιες γραμμές που τονίζουν τα concealers (μεταξύ μας δεν τα πολυσυμπαθώ). Ήταν απόλυτα ενυδατικό και η αίσθηση που άφηνε στο δέρμα ανάλαφρη. Το ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή γι' αυτό και δεν έφυγα μόνο με κραγιο΄ν. Το Touche Éclat απελευθερώνει αμέσως με την πρώτη χρήση το μαγικό φως του. Ένα φως που ομορφαίνει το πρόσωπο και δημιουργεί ένα άρτιο αποτέλεσμα φωτεινότητας, σμιλεύοντας τους όγκους, αναδεικνύοντας τις σκοτεινές περιοχές του προσώπου, χαρίζοντας λάμψη και ανόρθωση, απλώς εφαρμόζοντας το στην εξωτερική γωνία του ματιού, σβήνοντας προς τους κροτάφους.  Τέλος επιτυγχάνει αψεγάδιαστη τελειότητα σμιλεύοντας ταυτόχρονα τα ζυγωματικά, χρησιμοποιώντας απλώς την ανοιχτή απόχρωση στο πάνω μέρος και την σκούρα στο κάτω. Ενισχύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τα περιγράμματα, απομακρύνοντας όλα τα σημάδια της κούρασης και τους μαύρους κύκλους με μια χρήση στην εσωτερική γωνία του ματιού. Λίγες μαγικές κινήσεις και η επιδερμίδα δείχνει υπέροχα φωτισμένη. Ένα πολυχρηστικό προϊόν που το αγόρασα 30 ευρώ, με έκπτωση αν θυμάμαι καλά, και δεν μετάνιωσα σε καμία περίπτωση την αγορά του.







Και φέτος ο οίκος παρουσίασε τη συλλεκτική έκδοση του Touche Éclat. Κάθε χρόνο από το 2010,  κυκλοφορεί σε μια νέα χρυσή συσκευασία αφιερωμένη  στις πιο όμορφες δημιουργίες του οίκου Saint Laurent. Εμπνευσμένο από τα βραδινά φορέματα της συλλογής Haute Couture "Soir Edition" που ήταν κεντημένα με κρυστάλλους τα οποία σχεδίασε ο ίδιος ο Yves Saint Laurent στη δεκαετία του 1960, το θρυλικό Touche Éclat Collector 2013 είναι διακοσμημένο με λεπτές ανάγλυφες ακτίνες φωτός όπως ένα κεντημένο φόρεμα. Αυτό το ακαταμάχητα γοητευτικό αριστούργημα χρυσοχοΐας γιορτάζει το φως και την τέχνη του να χαρίζεις φως στην  γυναικεία επιδερμίδα. Διατίθεται σε αποχρώσεις N ° 1 και N ° 2 . Eνώ η προτεινόμενη τιμή ανέρχεται στα 41,22€. 



 Εγώ πιστεύω πως κάθε γυναίκα είναι αυτόφωτη αλλά και το Touche Éclat το ενισχύει.