photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Be in the Great Gatsby's mood with 20's inspired make up...




Το μακιγιάζ έχει πανάρχαια προέλευση...Οι απαρχές του εντοπίζονται στα αγάλματα των Σουμέριων, που χρονολογούνται από το 4000 π.Χ. και είχαν ήδη ένα μαύρο περίγραμμα ματιών. Οι ρίζες των καλλυντικών εντοπίζονται στην αρχαία Αίγυπτο, όπου το khol  χρησιμοποιούνταν στα μάτια με ένα ραβδί, προκειμένου να δώσει  αμυγδαλωτό σχήμα στα μάτια. Οι Ρωμαίοι, επίσης, χρησιμοποιούσαν  make-up για τις βλεφαρίδες και τα φρύδια. Εφηύραν επίσης τις μάσκες ομορφιάς. Με την πάροδο των χρόνων πολλά άλλαξαν αλλά κάποια, όπως η χρήση του khol, παρέμειναν αναλλοίωτα.
Η πιο ξεχωριστή και λαμπερή εποχή που καθόρισε τις τάσεις του μακιγιάζ και υφίσταται μέχρι και σήμερα ήταν το '20. Στις αρχές της δεκαετίας του '20 το μακιγιάζ ήταν τόσο εμβληματικό και εντυπωσιακό όσο και η ίδια η εποχή. Γυναίκες που επεδίωκαν ανεξαρτησία και δυναμικότητα, φρόντιζαν να το επιδεικνύουν σε κάθε έκφανση της ζωής τους, ακόμη και στο μακιγιάζ που επέλεγαν. Η χρήση του έντονου κόκκινου κραγιόν ήταν στοιχείο της ευγενούς καταγωγής, του δυναμισμού και της ανεξαρτησίας των φλάπερς. Οι τόνοι του μακιγιάζ που επιλέγονταν στο πρόσωπο ήταν οι ανοιχτόχρωμοι, πούδρες σε χρώμα ivory, ρουζ σε ροζ και βαθιές κόκκινες αποχρώσεις, όπως του βατόμουρου, για να δίνει χρώμα υγείας στα μάγουλα ενώ μετά το '25 οι τόνοι ρέπουν στις πορτοκαλί αποχρώσεις. Από τα μέσα του '20 τα χείλη ήταν βαμμένα σε βαθύ κόκκινο, σκούρο κόκκινο καφέ, δαμασκηνί και πορτοκάλι. Οι αποχρώσεις αλλάζουν και πάλι στο τέλος του '20 με χρώματα όπως το τριανταφυλλί και το red berry να κυριαρχούν. Στα μάτια κυριαρχούν σκούρες αποχρώσεις, γκρι, μπλε, σκούρο πράσινο, μέ έντονο περίγραμμα μολυβιού. Τότε κυριαρχεί και το smokey eyes, απόρροια των τάσεων που επέβαλλε το Hollywood. Χρησιμοποιούνταν για να αποτυπώσει τη θλίψη των ηθοποιών, άλλωστε ο κινηματογράφος εκείνη την εποχή, ήταν βουβός. Ακόμη και τα φρύδια προσαρμόστηκαν σε αυτή την καθοδικότητα, κάνοντας μόδα τα μαύρα, λεπτά και ελαφρώς καθοδικά φρύδια, τα οποία συχνά σχημάτιζαν με μαύρο eyeliner. Tα νύχια βάφονταν στο κεντρο, ενώ οι γωνίες κάτω και πάνω μέναν λευκές. Τα χρώματα των μαλλιών ποίκιλλαν, μαύρο που κυριαρχούσε, ξανθό και κόκκινο, πάντα κοντό καρέ με έντονες γωνίες.
Αφού γνώρισες τα πάντα για τις τάσεις πρέπει να έχεις και τα κατάλληλα εφόδια για να κάνεις το πιο εντυπωσιακό μακιγιάζ. Ιδέες παίρνεις από παλιότερη επίδειξη του οίκου Dior με τον John Galliano, το 2009. Μια ωδή στο ύφος των '20s. Τα βασικά που θα χρειαστείς : πούδρα, ρουζ, μάσκαρα, μολύβι, σκιά και κραγιόν.
Από πούδρες αγαπώ τη  Maybelline Fit Me 125 nude beige και την Clinique Super powder 07 matte neutral. Την Clinique τη χρησιμοποιώ εδώ και 10 χρόνια κάθε μέρα και την αγαπώ πολύ. Δεν μπορώ να της βρω ψεγάδι, καλύπτει κάθε ατέλεια ενώ παράλληλα δε βαραίνει την επιδερμίδα, έχει καλή απόδοση και διάρκεια σχέδον όλη μέρα μειώνοντας τη λιπαρότητα σε περιοχές όπως το Τ και τα μάγουλα. Μεγάλη όμως αγάπη αν και σχετικά καινούργια ανακάλυψη είναι και η Maybelline Fit Me. Την αγαπώ αυτή την πούδρα γιατί είναι ανάλαφρη και κάνει εξαιρετική δουλειά χωρίς να προκαλλεί ερεθισμούς στο δέρμα. 

Aπό ρουζ και πάλι δεν θα πρωτοτυπήσω αγαπώ της Clinique το fresh bloom 01 peony, της Estte Lauder το Pure Color Blush στην απόχρωση Naughty και της Maybelline το Dream Touch Blush 05. Το μεν peony χαρίζει ένα ροζ αποτέλεσμα και πιο σκούρο χάρη στα πολλά χρώματα που έχει και είναι ιδανικό και για κοψίματα, αν δεν έχετε τερακότα! Το Naughty χαρίζει ένα πορτοκαλί χρώμα ενώ το Dream Touch Blush 05 ένα ροδακινί σκούρο ροζ χρώμα. Και τα τρία έχουν εξαιρετική απόδοση, διαρκούν πολύ και με μικρή ποσότητα χαρίζουν στην επιδερμίδα ένα υγιές και ροδαλό χρώμα.
Για το απόλυτο Smokey eyes εμπιστεύομαι τη Maybelline New York με τα ιδανικά προϊόντα γι' αυτό το σκοπό : μαύρη Colossal Smoky Eyes μάσκαρα και Master Smoky black μολύβι. Χαρίζουν έντονο - σαγηνευτικό βλέμμα με διάρκεια που μαγνητίζει, αρκεί να κάνεις μια παχιά γραμμή στο άνω βλέφαρο και να τη σβήσεις με το ειδικό βουρτσάκι. Δύο προϊόντα εξαιρετικά που αγαπώ πολύ γιατί μου χαρίζουν έντονες βλεφαρίδες με όγκο και μήκος και το μολύβι διαρκεί αρκετή ώρα, χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση του από ζέστη ή ό,τι άλλο. 
Από σκιές επιλέγω της Clinique τα Chubby Stick Shadow Tint for Eyes και πιο συγκεκριμένα τις αποχρώσεις 06 Mighty Moss και 12 Massive Midnight. Πολύ αγαπημένες είναι και της Estee Lauder, Pure Color Shadow Paints Εlectric green Pure Color Stay-On Shadow Paints Mysterious Black, Pure Color Stay-On Shadow Paints in  Dark Grey. Σαν βάση μην ξεχασεις να χρησιμοποιήσεις την Pure Color Stay-On Shadow Paints in  Rose Gold.  Σκιές που εξασφαλίζουν πολυδιάστατη λάμψη και στέκονται μόνες τους χωρίς να  χρειάζονται primer για να διατηρηθούν, είναι ευκολοδούλευτες, έντονες και διαρκούν για ώρες.    
          
Για τα χείλη επιλέγω αναλόγως την απόχρωση που επιθυμώ διαφορετικά προϊόντα. Maybelline Superstay Lipcolor 450 Fire Garnet, για έντονο βαθύ κόκκινο. Ruby red Korres lipgloss για χειλή στην απόχρωση του βατόμουρου, μην σε φοβίζει το lipgloss, θα σου χαρίσει το πιο έντονο χρώμα που θα διαρκέσει ώρες. Clinique Chubby Stick 01 richer raisin, αν και lip colour balm χαρίζει ένα μοναδικό χρώμα, αρκετά έντονο ενώ παράλληλα ενυδατώνει. Πορτοκαλί δεν χρησιμοποιώ αλλά θα σου προτείνω το πιο υπέροχο κοραλί που έχει μέσα τόνους πορτοκαλί, Maybelline Colorsensational 914 vibrant mandarin, μοναδικό κραγιόν με κρεμώδη υφή, ενυδατική σύσταση που δεν ξηραίνει τα χείλη, τα ενυδατώνει και χρώμα που διαρκεί.
Για τα μαλλιά : επέλεξα τις νέες φυτικές βαφές Nature's hair color της Apivita, που παρέχουν τέλεια κάλυψη στα λευκά μαλλιά και συγχρόνως χαρίζουν ένα εξαιρετικά λαμπερό  χρώμα χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιούν ppd και αμμωνία, με βασικά συστατικά το μέλι και το βιολογικό έλαιο ηλιάνθου.Με ενδιαφέρει πολύ πλέον να μην χρησιμοποιώ προϊόντα με χημικά συστατικά. Γι' αυτό και η Apivita είναι από τις εταιρείες που εμπιστεύομαι εδώ και χρόνια απόλυτα, τόσο για το πρόσωπο μου, όσο και  για τα μαλλιά μου. Αγαπώ τα σαμπουάν της και πλέον πιστεύω πως θα αγαπήσω εξίσου και τις βαφές της. Και όλα αυτά γιατί ακόμη και οι βαφές της σέβονται την επιδερμίδα του τριχωτού και περιποιούνται την τρίχα με πολύτιμα φυσικά συστατικά όπως το βιολογικό έλαιο ηλίανθου, το βιολογικό μέλι, το δενδρολίβανο και το αιθέριο έλαιο λεβάντας για θρέψη και λάμψη. Όπως σου είπα δεν περιέχουν στη σύνθεσή τους PPD, τη νούμερο ένα αιτία αλλεργιών στις βαφές, αμμωνία, ρεζορκινόλη, σιλικόνη, ρarabens, οινόπνευμα, προπυλενογλυκόλη και SLS ουσίες που πολύ συχνά ενοχοποιούνται για ανεπιθύμητες δράσεις και αλλεργίες. Κυκλοφορούν σε 30 αποχρώσεις και η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι πανεύκολη αρκεί να επισκεφτείς την εφαρμογή στη σελίδα της εταιρείας.